مهدی مودی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان تحصیلات در سطح کشور هشت سال و چهار ماه گزارش شده است.
وی درباره بیسوادی در استان گفت: بر اساس آمار طرح سرشماری سال ۹۵، شمار بیسودان در این استان ۳۹ هزار و ۲۱۶ نفر اعلام شده است اما ما اسامی بخش بسیار کمی از این تعداد را در دست داریم و بر این اساس جذب این افراد بدون داشتن اسامی میسر نیست.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات این است که در سرشماری ها، اسامی بیسوادان ارائه نمی شود تا بتوانیم این افراد را شناسایی و در کلاس های سوادآموزی جذب کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی افزود: امید می رود و البته درخواست ما این است که در سرشماری سال ۱۴۰۰، این مشکل حل شود و اسامی افراد بیسواد ارائه شود.
مودی گفت: در چند سال گذشته ۱۲ هزار نفر بیسواد در استان با دریافت آموزش های لازم، باسواد شده اند و بر این اساس هنوز حدود ۱۷ هزار بیسواد در استان وجود دارد اما ما تنها اسامی چهار هزار و ۳۱۱ نفر داریم که مطابق برنامه ها، این افراد امسال با سواد می شوند.
وی گفت: بر اساس برنامه ریزی، امسال باید بیش از پنج هزار نفر در برنامه های سوادآموزی استان جذب شوند اما بر اساس تفاهم استانداری با رییس سازمان نهضت، آموزش ۱۰ هزار و ۶۶۹ نفر بیسواد در قالب طرح شتاب بخشی در دستور کار است.
مودی افزود: امسال تاکنون چهار هزار و ۱۱۵ نفر در برنامه ها جذب شده اند که این رقم معادل ۷۳ درصد از برنامه های تعیین شده در کشور و بیش از ۳۰ درصد از اهداف تفاهم نامه استانداری با سازمان نهضت سوادآموزی است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار داشت: اکنون جذب سوادآموزان در دوره انتقال و تحکیم محقق شده است و جذب و ثبت نام در دوره بیسوادی هنوز ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: امسال ۸۶ درصد از فعالیت سوادآموزی برای بانوان و مابقی برای مردان است، همچنین ۳۶.۵ درصد از سودآموزان در مناطق شهری و مابقی در مناطق روستایی هستند.
مودی در بخش دیگر سخنان خود درباره مهارت آموزی به سوادآموزان گفت: ۵۶۹ نفر از سوادآموزان در برنامه های مهارت آموزی آموزش های مختلف را فرا می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰ مرکز یادگیری محلی در استان فعالیت دارد و در آن مهارت های مختلف از جمله چرم دوزی، مهارت زندگی، مشاوره خانواده، گلیم بافی، آموزش خیاطی فرا داده می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با بیان اینکه اکنون میزان باسوادی در گروه هدف بیش از ۹۵ درصد است افزود: باسوادی در جمعیت زنان استان ۹۰.۲۷ درصد و در مردان ۹۵.۴۵ درصد است.
به گفته وی بیشترین میزان بیسوادی زنان استان در شهرستان مرزی راز و جرگلان است که بر این اساس برای جبران عقب ماندگی ها، فعالیت ها در این منطقه ۱۰ برابر شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با بیان اینکه میزان باسوادی در جمعیت شهری استان ۹۶.۵ درصد و در روستاها ۸۷.۸۵ درصد است افزود: قرار است تا پایان امسال میزان باسوادی در استان به ۹۷ درصد برسد و به متوسط کشوری نزدیک شود.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما