کارشناس علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: امروز دوشنبه اول دی ماه ۱۳۹۹ ماه ساعت ۳ و ۳۰ دقیقه بامداد در ۴.۲ درجه ای جنوب شرقی سیاره نپتون قرار گرفت.
سعیدحسین مردی افزود: ساعت ۱۳:۳۱ دقیقه امروز خورشید وارد علامت طالع بینی بزماهی می شود و انقلاب زمستانی در این ساعت رخ می دهد.
وی ادامه داد: همچنین شامگاه یکم دی ماه، مشتری و زحل به فاصله ظاهری ۶ دقیقه قوسی از هم می رسند؛ به این معنی که با چشم غیرمسلح تقریبا قابل تفکیک نیستند و اگر ابزار رصدی داشته باشید، می توانید عکس های زیبایی ثبت کنید. پس از تاریک شدن هوا تا حوالی ساعت ۱۹:۱۵ که این دو سیاره غروب می کنند، برای رصد و ثبت عکس فرصت دارید. با توجه به ارتفاع کم مشتری و زحل از افق، نیاز به افق غرب و جنوب غربی باز و بدون آلودگی نوری دارید.
حسین مردی افزود: سه شنبه دوم دی ساعت ۳:۱۱ دقیقه بامداد تربیع نخست ماه را داریم و همچنین در این روز شاهد بارش شهابی خرس کوچک یا دُبی با حداکثر ۱۵ شهاب در ساعت خواهیم بود. البته این عدد، نرخ قابل توجهی برای بارش شهابی نیست و بارش دبی جزو بارش های مهم سالانه قرار نمی گیرد.
این کارشناس علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران گفت: پنجشنبه چهارم دی ساعت ۳۰ بامداد سیاره ناهید در ۵.۶ درجهای شمال ستاره «قلب العقرب» قرار می گیرد. قدر آنها به ترتیب ۳.۹- و ۱ است. سیاره ناهید در ایران حدود ساعت ۶ طلوع می کند. همچنین در ساعت ۳:۳۰ دقیقه بامداد این روز ماه به ملاقات سیاره کیوان رفته و در ۵.۱ درجه ای جنوب شرقی این سیاره قرار می گیرد.
حسین مردی گفت: ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه این روز سیاره تیر در جنوبی ترین زاویه میل خود قرار می گیرد و ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه ماه در اوج آسمان می رود و فاصله آن ۶۳.۵۰ برابر شعاع زمین می شود.
وی ادامه داد: جمعه پنجم دی ماه ۱۳۹۹ مصادف با سال روز میلاد حضرت مسیح (ع) و روز کریسمس، ساعت ۵:۳۰ دقیقه بامداد ماه به هم نشینی سیاره اورانس می رود و در ۳.۲ درجه ای جنوب شرق این سیاره قرار می گیرد.
نظر شما