حسن خاکباز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سرمایهگذاری بر روی پارک های علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر اثرگذاری خود را بویژه در شرایط دشوار تحریمهای اقتصادی اثبات کرد و لازم است برای حفظ روند توسعه فناوری کشور، اعتبارات پارکهای علم و فناوری نیز از رشدی متناسب برخوردار شود.
وی با تاکید بر اینکه امید است این موضوع از طریق نگاه ویژه مجلس شورای اسلامی و همراهی دولت که در سال جاری بر جهش تولید محصولات و خدمات دانشبنیان متمرکز شدند، تحقق یابد، اظهار داشت: در بند ۲ - ۵ سیاستهای کلی علم و فناوری که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد بر حمایت از تأسیس و توسعه شهرک ها و پارکهای علم و فناوری تاکید شده است.
خاکباز اضافه کرد: همچنین در بند ۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه نخست اقتصاد دانشبنیان در منطقه هدفگذاری شد که این مهم با نگاه ویژه دولت و مجلس به نهادهای علمی و فناوری محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر با تلاش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی، نقش مهمی در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی ایفا کردند، تصریح کرد: این شرکتهای خصوصی در رفع نیازهای فناورانه کشور بویژه در شرایط تحریم اقتصادی اثرگذار بودند که در یک سال اخیر با نقشآفرینی برای مقابله با همهگیری بیماری کووید ۱۹ از طریق تامین مواد و تجهیزات حوزه سلامت، نمود بیشتری داشت.
مشاور رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه پارکهای علم و فناوری، مهمترین ساختار حمایتی از شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور هستند، گفت: پارک های علم و فناوری با فراهم کردن خدمات با ارزشافزوده برای این شرکتها از طریق تامین مالی، کمک به تجاریسازی محصولات، ارائه مشاوره و آموزشهای لازم و در اختیار قرار دادن فضای اداری و کارگاهی موردنیاز در جهت تحقق اهداف توسعه فناوری و سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور گامهای ارزشمندی برداشتند.
خاکباز اظهار داشت: با حمایت سازمان برنامه و بودجه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، اعتبارات هزینهای دانشگاههای وابسته به وزارت علوم با رشد حدود ۴۵ درصدی تنظیم و اعتبارات دانشگاههای وابسته به وزارت بهداشت حدود ۲.۵ برابر شده است.
وی اضافه کرد: این اقدام مهم میتواند در پرورش نیروی انسانی نخبه و هدایت آنها به سمت راهاندازی کسب و کارهای دانشبنیان تاثیرگذار باشد به شرط آنکه به تناسب آن اعتبارات ساختارهای حمایت از توسعه فناوری بویژه پارکهای علم و فناوری نیز افزایش یابد اما در لایحه بودجه سال آینده، اعتبارات هزینهای پارکهای علم و فناوری حدود ۳۴ درصد رشد داشته است.
خاکباز با تاکید بر اینکه پارک های علم و فناوری نیازمند توجه و سرمایه گذاری بیشتری هستند، اظهار امیدواری کرد که در افزایش اعتبارات هزینه ای در بودجه ۱۴۰۰ این موضوع بیش از پیش دیده شود.
به گزارش ایرنا لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور با سقف ۲,۴۰۰ هزار میلیارد تومان آذر امسال از سوی معاون پارلمانی رییس جمهوری تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.
تعداد پارک های علم و فناوری کشور شامل ۴۲ پارک و یک شهرک علمی و تحقیقاتی است؛ از این تعداد ۳۵ پارک زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هشت پارک بیرون از وزارت علوم قرار دارد.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهعنوان نخستین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ با هدف حمایت و هدایت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان آغاز کرد و اکنون بیش از ۵۸۰ شرکت دانشبنیان و واحد فناور با اشتغال بیش از هفت هزار دانشآموخته دانشگاهی در آن مستقر است.
این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار است.
اصفهان به عنوان استان پیشرو در راهاندازی مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری که نخستین زمینههای رسمی شکلگیری شرکتهای دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانشبنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.
نظر شما