به گزارش ایرنا کاهش سهمیه سوخت کشاورزان شادگان ، مورد مناقشه سازمان جهاد کشاورزی و شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه آبادان است؛ مشکلی که در تابستان و پاییز نیز کشاورزان نسبت به کمبود آن اعتراض کرده بودند.
تعدادی از کشاورزان شادگان در گفت وگو باخبرنگار ایرنا آبادان بیان کردند:: توزیع سوخت کشاورزان در این شهرستان همراه با دلال بازی است و مسوولان امر توجهی به خواسته کشاورزان منطقه که نقش مهمی در تامین محصولات کشاورزی استان برعهده دارند، نمیکنند.
یکی از کشاورزان گفت:کاهش سهمیه سوخت کشاورزان آنها را مجبور کرده سوخت مورد نیاز ادوات کشاورزی را به صورت آزاد تهیه و تامین کنند که این امر هزینه تولید را افزایش داده است.
ناجی شاوردی بیان کرد: تهیه سوخت از بازار آزاد به ویژه برای کشاورزان روستاهای دورافتاده شادگان بسیار سخت است.
یکی دیگر از کشاورزان شادگان با اشاره به تحمیل هزینه و مشکلات ثبت نام تهیه سوخت در کافینتها گفت: ثبتنام ماهیانه در سامانه با توجه به در دسترس نبودن اینترنت و کافینت در برخی از روستاها کار را برای کشاورزان سخت کرده است.
علی آلبوناصر افزود: کشاورز هر ماه باید به شهر مراجعه کند و با کلی مشکلات به ویژه در شرایط سخت کرونا برای سهمیه یک ماه سوخت ثبت نام کند و در صورت تاخیر سهمیه آن نیز کسر خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شادگان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این باره بیان کرد: کشاورزان شادگانی با وجود همه مشکلات با وضعیت بحرانی در زمینه تامین سوخت برای ادوات کشاورزی خود روبهرو هستند که لازم است شرکت پالایش پخش فرآوردههای نفتی منطقه آبادان این مشکل را به صورت جدی پیگیری و برطرف کند.
خلیل منیعات افزود: مسوولان شرکت پخش فرآوردههای نفتی آبادان باید به درخواست قانونی کشاورزان و با تدبیر مناسب پاسخ دهند تا از بیشتر شدن مشکلات آنان جلوگیری شود.
وی ادامه داد: کشاورزان شادگانی برای ثبت نام و دریافت سهیمه سوخت هزینه زیادی را از روستا به شهر متقبل میشوند و خیلی از آنها به این دلیل قید ثبت نام سهمیه سوخت را میزنند.
منیعات بیان کرد:کشاورزان شهرستان شادگان در چهار فصل سال اقدام به کشت و برداشت محصول میکنند؛ سهمیه سوخت آنها برای ۱۲ ماه از سال باید در نظر گرفته شود ولی متاسفانه با کاهش سهیمه در نظر گرفته شده نیاز آنها را برطرف نمیشود.
وی گفت: هر ماه یکهزار و ۲۰۰ لیتر سوخت برای کشاورزان شادگانی در نظر گرفته میشود که متاسفانه شرکت پالایش پخش فرآوردههای نفتی منطقه آبادان ۵۰ درصد آن را کاهش میدهد و این مشکل با اعتراض کشاورزان روبه رو شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شادگان ادامه داد:سوخت مورد نیاز کشاورزان شادگان از طریق سه جایگاه سوخت دارخوین، بخش مرکزی و آلبوبندر شادگان تامین و توزیع میشود.
وی نیاز کشاورزان شادگان به سوخت را پنج میلیون لیتر گازوییل در سال اعلام کرد و افزود: تا پایان آبان امسال ۲ میلیون لیتر سهمیه سوخت بین کشاورزان این شهرستان توزیع شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش پخش فرآوردههای نفتی منطقه آبادان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه سهمیه اختصاص یافته به کشاورزان به صورت ماهیانه است کشاورزان باید در ابتدای هر ماه برای تهیه سوخت در سامانه ثبت نام کنند.
مجاهد آلکثیر افزود:سامانه ثبتنام سوخت روستایی به صورتی طراحی شده که کشاورزان تا ۲۵ هر ماه فرصت برای ثبت نام تهیه سوخت دارند و اگر کشاورز از یک تا دهم هر ماه نسبت به درخواست خود ثبت نام کند همه سهمیه به آن تعلق میگیرد در غیر این صورت سهمیه آنها هر ۱۰ روز ۳۰ درصد کاهش پیدا میکند.
وی بیان کرد: این اقدام برای جلوگیری از قاچاق سوخت از سوی ستاد مبارزه با قاچاق صورت گرفته و ما ملزم به اجرای قانون هستیم.
سالیانه ۲۸هزار تن گندم و حدود ۵۰ هزار تن خرما از زمینهای کشاورزی و نخیلات شهرستان شادگان برداشت میشود.
شهرستان شادگان در جنوب خوزستان در انتهای حوضه رودخانه مارون و جراحی قرار دارد. این شهرستان یکی از مراکز کشاورزی و از تولیدکنندگان عمده محصولات در خوزستان است.
شادگان با ۵۷ هزار هکتار زمین کشاورزی قابل کشت با آب و هوای گرم و مرطوب یکی از مراکز تامین محصولات گرمسیری در خوزستان است.
گندم، سبزی ، بامیه و خرما از عمده محصولات کشاورزی شادگان هستند.
نظر شما