۲ دی ۱۳۹۹، ۱۱:۴۵
کد خبرنگار: 1361
کد خبر: 84157347
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار اصفهان: شهروندان مصرف بهینه آب را جدی بگیرند

اصفهان- ایرنا- استاندار اصفهان گفت: اصفهان از استانهای کم آب بوده و متاسفانه کویر در حال پیشروی است از این رو مردم باید در خصوص مصرف بهینه آب اقدامات جدی انجام دهند.

به گزارش ایرنا، عباس رضایی روز سه شنبه در جلسه وبینار با وزیر نیرو و مدیران این وزارتخانه در سالن جلسات استانداری، مصرف بهینه آب را یکی از مسائل ضروری امروز دانست و افزود: مسئولان با رعایت مساله برد- برد بین اصفهان و دیگر استان‌های همجوار با اجرای قوانین و مقررات بالادستی نسبت به انتقال آب اقدام کنند.

استاندار اصفهان بیان کرد: مصرف کمتر آب و انتقال آب بیشتر به استان یکی از سیاست‌های اینجانب به عنوان نماینده عالی دولت در استان بوده است.

وی اضافه کرد: تکالیفی از جمله بهینه سازی آب، اصلاح ساختارها، اصلاح لوله‌ها، لایروبی قنوات، جدول گذاری، جلوگیری از هدر رفت آب برعهده مسئولان است همچنین مردم نسبت به مصرف بهینه آب اقدام کنند.

رضایی اظهار داشت: در بخش کشاورزی مسئولان باید با هماهنگی و همدلی و همکاری کشاورزان از کشت‌های آب بر جلوگیری و کشت‌های جایگزین کم آب بر و ایجاد گلخانه اقدام کنند.

وی تصریح کرد: در حوزه برق از مسئولان صنایع می‌خواهیم برای مجتمع‌های بزرگ به ویژه شهرک‌های صنعتی به سمت انرژی‌های سبز و خورشیدی حرکت کنند.

استاندار اصفهان به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان اصفهان در حوزه انرژی سبز و خورشیدی اشاره و بیان کرد: این استان در حوزه انرژی خورشیدی می‌تواند پیشگام باشد.

وی گفت: دولت الکترونیک به زودی در شرکت‌های آب و برق اجرایی می‌شود و امیدواریم همه خدمات از طریق دولت الکترونیک و فضای مجازی به مردم ارائه گردد.

حجم سد زاینده رود به ۱۷۹ میلیون مترمکعب رسید

 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به آخرین وضعیت آب استان گفت: در زمان حاضر بارش در سرشاخه‌ها حدود ۳۸۰ میلی متر مکعب بوده که به حد میانگین بلند مدت رسیده است.

مسعود میرمحمد صادقی افزود: اکنون سد زاینده رود حدود ۱۷۹ میلیون مترمکعب آب دارد.

وی با بیان اینکه تلاش ما بر تامین حداکثری آب آشامیدنی است، بیان کرد: از این رو با توجه به بارش‌ها بررسی‌های لازم صورت می‌گیرد و در صورت امکان توزیع آب کشاورزی در کارگروه سازگاری با کم آبی استان مطرح و بررسی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان درباره سامانه دوم آبرسانی افزود: این طرح در حال انجام است و مشکل اصلی آن تامین اعتبارات است که در صورت رفع این مشکل با فازبندی پروژه در مرحله اول مناطقی که شرایط بحرانی دارند آبرسانی می‌شوند.

به گفته وی پروژه سامانه دوم آبرسانی اصفهان سه سال دیگر به بهره برداری می‌رسد.

وی با اشاره به پویش هر هفته- الف- ب- ایران گفت: این پویش در وزارت نیرو طراحی شد و از نیمه دوم سال ۹۸ آغاز به کار کرد، بنا بر این بود که با یک برنامه ریزی مشخص تعداد زیادی از طرح‌هایی که قابلیت افتتاح داشته و می‌تواند خدمات شایانی در حوزه صنعت آب و برق به مردم بدهد به بهره برداری برسد.

میرمحمد صادقی اظهارکرد: در این پویش و در حوزه آب و برق حدود ۲۲۷ طرح با ارزش حدودی ۳۵ هزار میلیارد تومان در نیمه دوم سال ۹۸ به بهره برداری رسید.

وی گفت: در حوزه سدهای مخزنی، شبکه‌ آبیاری زهکشی، پروژه‌های آبرسانی روستایی و شهری، تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب، نیروگاه‌های خورشیدی، بادی و حرارتی، نیروگاه‌های مقیاس کوچک و شبکه‌های انتقال و توزیع برق از جمله طرح‌های مورد بهره برداری در این بازه زمانی در سطح کشور بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: برای سال جاری همین پویش طراحی و برنامه زمان‌بندی برای طرح‌های مختلف تهیه شد همچنین در سال جاری حدود ۲۵۰ طرح با سرمایه گذاری بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان تا پایان سال افتتاح خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو پروژه‌های سازو کاری هم داشته است که مهم‌ترین آن‌ها اصلاح الگوی مصرف، اصلاح ساختار آب کشور به مدیریت حوزه‌ای بوده که در کل کشور در حوزه آب و برق اقدامات فراوانی صورت گرفته است.

وی ظهار امیدواری کرد تا پایان سال ساختار آب کشور تا پایان سال متحول و به سیستم مدیریت حوزه‌ای تغییر کند.

همچنین در پایان این نشست از دست اندرکاران پویش هر هفته الف- ب- ایران تشکر و قدردانی و از کتاب دلگرمی‌ها و همراهی‌ها رونمایی شد.

سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب شرب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

زاینده رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی موثر در پایداری محیط زیست، کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی کشورمان و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهه‌های اخیر به علت کمبود بارش‌ها، خشکسالی‌های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت غیرقانونی به یک رودخانه فصلی تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha