۲ دی ۱۳۹۹، ۱۲:۳۴
کد خبر: 84157436
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نیمی از آمریکایی‌ها خواهان لغو آرای الکترال هستند

تهران- ایرنا- نشریه نیوزویک در گزارشی از تازه‌ترین نظرسنجی انجام شده مرتبط با انتخابات آمریکا خبر داد که در آن نزدیک به نیمی از مردم خواهان اصلاح قانون اساسی کشورشان و لغو سیستم آرای الکترال کالج(مجمع گزینندگان) هستند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری این هفته نامه آمریکایی، بر اساس اطلاعات نظرسنجی اکونومیست/ یوگاو(YouGov)  نتایج مناقشه برانگیز انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ باعث شده است که برخی ناظران پیشنهاد کنار گذاشتن سیستم کالج انتخاباتی برای انتخاب رئیس جمهوری را بدهند. آن‌ها خواهان در نظر گرفتن آرای مردم و اولویت بخشی به آن هستند.  

در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر (۱۳ آبان) آمریکا،   «دونالد ترامپ» ادعاهای بی‌اساس تقلب گسترده را در انتخابات مطرح کرده است. تیم حقوقی ترامپ در برخی ایالت‌های کلیدی شکایاتی علیه جو بایدن رئیس جمهوری منتخب مطرح کرده و و خواستار فراخواندن رای دهندگان در این ایالت و جایگزینی آن‌ها با رای دهندگانی شد که به ترامپ رای می‌دهند.  

طبق این نظرسنجی، ۴۶ درصد آمریکایی‌ها آماده اصلاح قانون اساسی هستند تا نامزدی که بیشترین آرا را در سراسر کشور به دست آورد در انتخابات پیروز شود. با این حال، ۳۴ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی تمایلی به تغییر سیستم ندارند، این نشان می‌دهد که کالج انتخابات باید همچنان فعال باشد. ۲۰ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی رای ممتنع داده‌اند.  

افرادی که به بایدن رای داده‌اند ۷۵ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی را تشکیل داده‌اند که نشان می‌دهد بیشتر آمریکایی‌های خواهان لغو الکترال کالج از طرفداران رئیس جمهوری منتخب هستند، در حالی که تنها ۱۴ درصد از کسانی که به ترامپ رای داده‌اند موافق کنار گذاشتن سیستم آرای الکترال هستند. . 

بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سو نوامبر، ۸۱ میلیون و ۲۸۳ هزار و ۴۸۵ هزار رای مردمی و ۳۰۶ رای الکترال را بدست آورد. در حالی که ترامپ ۷۴میلیون و ۲۲۳ هزار و ۷۴۴ رای مردم و ۲۳۲ رای الکترال را بدست آورد. براساس قانون اساسی آمریکا یک نامزد برای پیروزی در انتخابات باید دستکم ۲۷۰ رای الکترال را بدست آورد.  

همچنین لغو نظام آرای الکترال نیاز به اصلاح قانون اساسی آمریکا دارد. پس از طرح هرگونه اصلاح قانون اساسی توسط دو سوم مجلس نمایندگان و سنا، این قانون باید به تصویب دستکم ۳۸ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا برسد.  

گذشته از تمامی این موارد و علی رغم پیروزی بایدن، تیم حقوقی ترامپ همچنان به تلاش خود برای لغو نتایج انتخابات در برخی ایالت‌ها از جمله پنسیلوانیا ادامه می‌دهند. دیروز دوشنبه «رودی جولیانی» وکیل ترامپ شکایتی دیگر را برای لغو پیروزی بایدن در پنسیلوانیا در دادگاه عالی ایالات متحده مطرح کرد.  

جولیانی در بیانیه روز یکشنبه گفت: این دادخواست به دنبال کلیه راه‌های مناسب، از جمله کنار گذاشتن منصوبان بایدن و اجازه دادن به مجمع عمومی پنسیلوانیا برای انتخاب جانشینان آن‌ها است. ستاد انتخاباتی ترامپ از دیوان عالی کشور خواستار "رسیدگی سریع" شد تا پاسخ‌های دادخواست تا روز پنجشنبه دریافت شود. انتظار می‌رود کنگره به طور رسمی آرای الکترال را در ژانویه (دی) شمارش کند.  

دیوان عالی کشور پیش از این رسیدگی به دو دادخواست دیگر در مورد لغو پیروزی بایدن را رد کرده است.  

در این میان، برخی نمایندگان جمهوری خواه همچنان از ادعاهای ترامپ درباره تقلب در رای دهندگان حمایت می‌کنند. در ماه دسامبر (آذر)،   «مو بروکس» Mo Brooks نماینده آلاباما گفت که او رای گیری انتخاباتی در کنگره را به چالش می‌کشد. اما بروکس برای چنین اقدامی به کمک نمایندگان دیگر هم احتیاج دارد. درواقع به منظور به چالش کشیدن آرا در کنگره، یک عضو مجلس نمایندگان و یک عضو سنای ایالات متحده باید اعتراض کتبی خود را پیش از قرائت بلند آرا در هنگام شمارش در کنگره ارائه دهند.  

در صورت اعلام وصول چالش، جلسه مشترک کنگره تنفس اعلام می‌کند و همزمان هر دو مجلس نمایندگان و سنا در مورد اعتراض بحث می‌کنند. پس از تنفس، هر دو مجلس تصمیمات خود را اعلام می‌کنند. در صورت موافقت با اعتراض، آرای مورد اعتراض بدون شمارش اعلام می‌شوند. اما اگر هر یک از دو مجلس مخالف باشد، نتایج نهایی آرا تایید می‌شود.  

کالج انتخاباتی یا مجمع گزینندگان مرحله نهایی از روند طولانی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است. انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور به صورت دو مرحله‌ای انجام می‌شود. به این ترتیب که مردم در روز انتخابات اگر چه اسم نامزدهای ریاست‌جمهوری را در برگه‌های اخذ رای می‌نویسند، اما در عمل مجمع گزینندگان به‌طور مستقیم رئیس‌جمهوری و معاون او را انتخاب می‌کنند.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha