به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از نشریه لا وانگواردیا، صندوق بین المللی پول با انتشار بیانیه ای از تخصیص فوری دو میلیارد دلار به اکوادور به منظور مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع بیماری همهگیر در این کشور آمریکای لاتین خبر داد. بر اساس این بیانیه این مبلغ طی چند روز آینده به دولت اکوادور تحویل داده خواهد شد.
صندوق بین المللی پول اعلام کرد این مبلغ در چارچوب طرح کمک ۶.۵ میلیاردی است که در ۳۰ سپتامبر (نهم مهر ماه) توسط هیئت مدیره تصویب شد و طی ۲۷ ماه تا دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱) در ازای انجام اصلاحات اقتصادی و مالیاتی تحویل داده خواهد شد. با احتساب این ۲ میلیارد دلار تاکنون حدود ۴ میلیارد دلار در چارچوب طرح کمک به اکوادور اعطا شده است.
براساس اعلام وزارت اقتصاد و دارایی اکوادور، این وام ۱۰ ساله با شرایط مطلوب با ۴ سال تنفس و با نرخ بهره ۲.۹ درصد اعطا شده است. به این ترتیب دوره بازپرداخت طولانی مدتتر و حمایت بیشتر صندوق بین المللی پول برای کمک به این کشور به منظور اصلاحات ساختاری در میان مدت در نظر گرفته شده است.
«لِنین مورنو» رئیسجمهوری اکوادور نیز در پیامی توییتری ضمن تایید این خبر، از «مدیریت منظم وجوه و منابع اقتصادی ملی و مالیه عمومی» به عنوان عوامل موافقت و تصویب پرداخت این وام از سوی صندوق بین المللی پول نام برد.
«مائوریسیو پوزو» وزیر اقتصاد اکوادور نیز با تاکید بر میزان اعتماد جامعه مالی بین المللی به این کشور اعلام کرد: صندوق بین المللی پول با تصویب دومین مبلغ پرداخت دو میلیلارد دلاری، بار دیگر اعتماد خود به اکوادور را نشان داد.
«آنتونیت سایه» معاون رئیس صندوق بین المللی پول در این بیانیه اعلام کرد اقتصاد اکوادور پس از سقوط در سه ماهه دوم سال، حالا نشانههای احیا را بروز میدهد. علاوه بر این شمار ابتلا به کووید_۱۹ و مرگ ناشی از آن در این کشور هم در مقایسه با سطح بسیار بالای فصل بهار اکنون رو به کاهش است.
طبق آخرین پیش بینی صندوق بین المللی پول، فعالیتهای اقتصادی این کشور در سال جاری با انقباض ۹.۵ درصد همراه خواهد بود. این رقم در ماه سپتامبر (مهر) ۱۱ درصد پیش بینی شده بود.
صندوق بین المللی پول اعلام کرد با توجه به تردیدها در مورد دوره همه گیری در عرصه جهانی این کشور با خطرات قابل توجهی رو به روست.
ریچارد مارتینز، وزیر دارایی اسبق اکوادور پیشتر ابراز داشت این حمایت مالی صندوق بین المللی پول که در اجرای تعهدات دولت به پرداختیهای معوقه، تقویت برنامههای وام حمایتی به بخش تجاری و برنامههای اجتماعی برای بیش از ۴۰۰ هزار خانواده بی بضاعت اکوادوری تخصیص داده خواهد شد، به تدریج به بهبود وضعیت اقتصاد و بازیابی نقدینگی اکوادور کمک خواهد کرد.
مارتینز، با بیان اینکه صندوق بین المللی پول به ندرت چنین برنامههای حمایتی فوقالعاده را در خصوص کشورها تصویب میکند، خاطرنشان کرد که چنین موفقیتی بیانگر اقدامات صحیح، شفاف، مسئولانه و با برنامه اکوادور در زمینه اصلاحات اقتصادی از جمله موفقیت در بازطراحی بدهی خارجی با دارندگان اوراق قرضه و دولت چین میباشد.
گفتنی است نهادهایی چون صندوق بینالمللی پول که برای ارائه تسهیلات به کشورها شکل گرفتهاند به ابزاری در دستان دونالد ترامپ تبدیل شدهاند تا آمریکا در هنگامهای که جهان بیش از گذشته به وجود آنها نیازمند است در ارائه خدمات این نهادها اخلال ایجاد کند.
نظر شما