۴ دی ۱۳۹۹، ۸:۰۰
کد خبر: 84159658
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

انگلیس زیر ذره‌بین شیوع گونه‌های جدید ویروس کرونا

لندن – ایرنا –شناسایی دو گونه جدید و جهش یافته ویروس کرونا در انگلیس که ابهامات زیادی را درباره ابعاد و رفتارهای ناشناخته این بیماری برای دانشمندان ایجاد کرده، تحولات جزیره را زیر ذره بین جهان برده است.

در حالی که هنوز سووالات زیادی درباره گونه جدید ویروس کرونا که حدود یک هفته پیش اعلام شد، بی‌پاسخ مانده است،  وزیر بهداشت انگلیس روز چهارشنبه از شناسایی گونه جدید با سطح عفونی بیشتر دیگر گونه های ویروس خبر داد و اوضاع را بشدت نگران‌کننده توصیف کرد.

به گفته مت هنکاک، این گونه اولین بار در آفریقای جنوبی کشف شد و نسبت به انواع قبلی جهش یافته‌تر و قدرت سرایت بیشتری دارد.

وی با بیان این‌که گونه جدید با سرعت خطرناکی در حال گسترش است، مناطق بیشتری از انگلیس را تحت پوشش بالاترین سطح محدودیت‌های کرونایی (رده ۴ ) قرار داد.

سطح چهارم محدودیت‌های کرونایی مشابه قرنطینه است و افراد باید به غیر از موارد اضطراری در خانه بمانند؛ تمام فروشگاه‌های غیر ضروری اعم از کافه‌ها، رستوران‌ها، کلوپ‌های شبانه، سالن‌های بدن‌سازی و آرایشگاه‌ها تعطیل شده و خانواده‌هایی که در یک حلقه ارتباطی قرار دارند قادر به ملاقات با یکدیگر حتی بیرون از خانه هم نیستند.

تا شنبه گذشته، سطح چهارمی وجود نداشت و بالاترین سطح از محدودیت‌های کرونایی، رده سوم بود که بر اساس آن خانواده‌ها بر اساس ترتیبات خاصی می‌توانستند بیرون از محیط خانه با یکدیگر معاشرت کنند.

اما مت هنکاک دیروز اظهار کرد: ما متوجه شدیم که سطح سه‌گانه محدودیت‌های کرونایی برای مهار گونه جدید کافی نیست و لازم دیدیم تا مناطق بیشتری از شرق و جنوب شرق را تحت پوشش سطح چهارم قرار دهیم. ما همچنین در رابطه با بخش‌هایی از جنوب غرب کشور که نشانه‌هایی از شیوع گونه جدید مشاهده شده اقدام خواهیم کرد.

سطح چهارم محدودیت‌های کرونایی شنبه گذشته از سوی بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس معرفی شد تا به موجب آن کریسمس میلیون‌ها انگلیسی لغو شود.

او که پیشتر با اعمال محدودیت‌های قبل از کریسمس رهبر حزب مخالف دولت در پارلمان را به "لغو کریسمس" متهم کرده و گفته بود که "ممنوعیت دید و بازدیدهای مردم در این روزها" غیرانسانی است روز شنبه در یک برنامه زنده تلویزیونی مراسم ۱۸ میلیون انگلیسی را به هم ریخت.

جانسون گفت: «حالا که ویروس روش‌های حمله‌اش را تغییر داده ما هم باید شیوه‌های دفاعی خود را تغییر دهیم.»

اینک خانواده های انگلیسی انتظار کریسمس غم‌انگیزی را دارند چون مقامات دولت برای مهار گونه جهش یافته ویروس کرونا مقررات منع رفت و آمد در مناطق وسیعی از جنوب شرقی انگلیس را در ایام کریسمس به اجرا گذاشته‌اند. بر اساس این مقررات، ساکنان این مناطق مجبورند در خانه بمانند و اجازه مسافرت یا برگزاری جشن کریسمس را با خانواده‌ها، اقوام و دوستان ندارند.


از گونه جدید کرونا چه می‌دانیم؟

نشریه اشپیگل آنلاین آلمان نوشته است ،محدودیت‌ها در انگلیس دیر اعلام شده زیرا دولت از جهش جدید کرونا از ماه اکتبر آگاه بوده است. در همین حال رئیس یک گروه مشورتی به وزارت بهداشت انگلیس با ابراز نگرانی از ابهامات درباره گونه جدید ویروس کرونا عنوان کرد که هنوز تفاوت شدت ابتلا و شیوع این بیماری در بین سنین مختلف روشن نیست.

«پیتر هوربی» روز چهارشنبه این مطلب را در نشست کمیته پارلمانی علوم و فناوری مطرح کرد و افزود که تحقیقات در این باره جریان دارد.

هوربی که ریاست گروه مشاوران تهدیدهای ناشی از ویروس‌های جدید و نوظهور تنفسی انگلیس را بر عهده دارد توضیح داد: در یک سال گذشته گونه‌های جدیدی از ویروس کرونا ظاهر شده که عمدتا تغییری در رفتار ویروس مشاهده نشده و مسئولین بهداشتی انگلیس نیز با امکانات پیشرفته‌ای که در این اختیار دارند این تغییرات را زیر نظر داشته اند.

وی افزود: اما گونه جدید ویروس کرونا زمانی مورد توجه قرار گرفت که شمار مبتلایان به این بیماری در منطقه کنت، اوایل دسامبر و به رغم قرنطینه سراسری به طور قابل توجهی افزایش یافت. زمانی که مقامات بهداشتی در این باره تحقیق و کدهای ژنتیکی را بررسی کردند شاخک‌های جدیدی از ویروس را مشاهده کردند که قبلا شناخته نشده بود. به گفته، این استاد دانشگاه آکسفورد گونه جدید کرونا ۲۳ جهش‌ ژنتیکی دارد که بر اثر آن لایه پروتئین ویروس تغییر کرده است.

گروه مشاوران تهدیدهای ناشی از ویروس‌های جدید و نوظهور تنفسی انگلیس، ۱۱ دسامبر (۲۱ آذر) از این ماجرا باخبر شد و نگرانی خود را نسبت به آن اعلام کرد. یک هفته بعد به اسناد جدیدی در رابطه با عملکرد این گونه دست یافت که نشان می‌داد سرعت شیوع آن نسبت به سایر گونه‌ها بیشتر است.

هوربی در اظهارات امروز خود با اشاره به گونه‌های دیگر ویروس کرونا که در یک سال گذشته از منابع مختلف شناسایی شده افزود اما رفتار گونه جدید بیانگر ان است که به لحاظ بیولوژیکی نسبت به سایر گونه‌ها برتری قابل توجهی دارد.

وی عنوان کرد که تاکنون چندین گروه مختلف پزشکی اسناد و آمارها را مطالعه کرده و همگی به این نتیجه رسیده‌اند که گونه جهش یافته ویروس کرونا، مزیت‌های بیشتری را نسبت به سایر گونه‌ها دارد.

این محقق انگلیسی در عین حال هشدار داد که هنوز از تفاوت شدت ابتلا و شیوع این بیماری در سنین مختلف و اینکه آیا می‌تواند از مصونیت ناشی از ابتلای قبلی به کرونا یا تزریق واکسن فرار کند بی خبر هستیم.

در همین حال، دکتر سوزان هاپکینز از سازمان بهداشت انگلیس دیروز در یک برنامه زنده تلویزیونی عنوان کرد که گونه‌های جدید ویروس کرونا با سایر گونه ‌ها کاملا متفاوت و جهش‌یافته‌تر است. وی بیان داشت: البته ما شواهد بیشتری را درباره سرعت انتشار گونه انگلیسی داریم چون با کمک شرکای آکادمیک موفق شدیم درباره جزئیات آن تحقیقات بیشتری را انجام دهیم. اما درباره گونه یافت شده در آفریقای جنوبی هنوز در حال تحقیق هستیم و اطمینان داریم که قادر به مهار آن خواهیم بود.

این محقق انگلیسی ادعا کرد که هنوز نشانه‌ای درباره عدم اثر بخشی واکسن کرونا دربرابر گونه‌های یافت شده وجود ندارد.


تزریق واکسن کرونا 
عملیات تزریق واکسن کرونا از سه‌شنبه ۱۸ آذر در سراسر انگلیس آغاز شده و دولت امیدوار است که تا تابستان سال آینده جمعیت ۶۶ میلیون نفری این کشور واکسینه شوند.

دولت انگلیس ۴۰ میلیون واحد از واکسن فایزر بیونتک را خریداری کرده و در مرحله نخست با دریافت ۸۰۰ هزار واحد، قصد دارد تا افراد بالای ۸۰ سال و برخی نیروهای بهداشتی را که در محدوده افراد آسیب‌پذیر قرار دارند واکسینه کند. پس از آن به ترتیب افراد با آسیب پذیری بالا واکسن کرونا را دریافت خواهد کرد.

دولت جانسون با تشکیل معاونت نظارت بر واکسن کرونا در وزارت بهداشت امیدوار است تا تمام شهروندان کشور را تا تابستان واکسینه کند.   با این حال کارشناسان هشدار داده‌اند انتظار بازگشت روال زندگی به شرایط عادی تا آن زمان واقع بینانه نیست.

انگلیس علاوه بر واکسن فایزر بیونتک، یکصد میلیون واحد از واکسن دانشگاه آکسفورد و هفت میلیون واحد از واکسن مدرنا را خریداری کرده که دست کم تا بهار آینده آماده تحویل نخواهد شد.

این در حالیست که جرمی هانت وزیر بهداشت سابق انگلیس نیز هشدار داده ذخیره واکسن کرونا ظرف هفته‌های آینده ته می‌کشد و محموله بعدی دو ماه دیگر تحویل می‌شود. 

در همین‌حال، نخست وزیر اسبق انگلیس با انتقاد از عملکرد کُند این کشور در اجرای عملیات تزریق واکسن کرونا خواستار تغییر راهبرد دولت در این رابطه شد تا از شیوع بیشتر گونه جهش یافته ویروس کرونا جلوگیری شود.

تونی بلر در یادداشتی برای نشریه ایندیپندنت عنوان کرد که طرح تزریق دو واحد از واکسن کرونا با اولویت افراد مسن و آسیب پذیر «باید اصلاح و تسریع شود» و تا جائیکه امکان دارد افراد یک واحد از واکسن کرونا را دریافت کنند.

دانشمندان انگلیسی به این نتیجه رسیده‌اند که تزریق دو واحد از واکسن کرونا با یک هفته فاصله می‌تواند دربرابر این ویروس مصونیت ایجاد کند. اثر بخشی تزریق یک واحد واکسن هنوز به لحاظ پزشکی تائید نشده است.

تونی بلر که هیچگونه پیشینه علمی ندارد معتقد است که تزریق یک واحد از واکسن کرونا به تعداد بیشتری از جمعیت، بهتر از ایجاد مصونیت برای گروه کمتری به شمار می‌رود.

در حال حاضر اولویت دریافت واکسن کرونا در انگلیس با شهروندانی است که از خطر مرگ بالاتری بر اثر ابتلا به این ویروس برخوردار هستند. به این ترتیب افراد سالمند، کادر پزشکی و بیمارانی که دارای مشکلات زمینه‌ای در ابتدای فهرست قرار دارند. با این حال تونی بلر معتقد است دانش‌اموزان و آنهایی که این بیماری را بدون بروز علائم گسترش می دهند باید در اولویت قرار گیرند.

به گزارش نشریه دیلی میل، یکی از احتمالات تزریق نیم واحد از میزان مورد نیاز واکسن کرونا می‌تواند این باشد که اثر بخشی این دارو در دراز مدت کمتر شود. دانشمندان درباره فاصله طولانی تزریق دو واحد از واکسن تحقیق نکرده‌اند اما محققان دانشگاه آکسفورد می‌گویند که واکسن آن‌ها انعطاف پذیر است.


محدودیت مسافرتی
با شناسایی گونه‌های جهش یافته ویروس کرونا در انگلیس و افزایش نگرانی‌ها از شیوع شدیدتر این بیماری همه‌گیر درسایر نقاط جهان، بالغ بر ۵۰ کشور پروازهای ورودی و بالعکس از انگلیس را به حالت تعلیق درآوردند.

بیش از دو هزار و ۸۰۰ کامیون باری از یکشنبه گذشته بیرون شهر مرزی دُوِر در اتوبان ام ۲۰ پشت مرزهای فرانسه صف کشیده‌اند چون پاریس اجازه ورود به آن‌ها نمی‌دهد.

مقام‌های انگلیس و فرانسه سه‌شنبه گذشته درباره بازگشایی مرزها به یک توافق اولیه دست پیدا کردند. بر اساس این توافق تمام کامیون‌داران باید در روزهای آینده تست کرونا انجام دهند تا جواز خروج از انگلیس را دریافت کنند. اینکه این عملیات چگونه انجام خواهد شد و دقیقا چقدر طول خواهد کشید هنوز مشخص نیست.

اسکای نیوز امروز گزارش داد که ارتش و سازمان ملی بهداشت قرار است از کیت‌های آزمایش کرونا استفاده کننده که نتیجه آن سریع مشخص می‌شود. با این حال وزیر حمل و نقل انگلیس پیش‌بینی کرده که این عملیات ممکن سه الی چهار روز زمان ببرد.

این در حالیست که فردا (جمعه) میلاد حضرت مسیح (کریسمس) است و کامیون‌داران می‌خواهند هرچه سریعتر از مرز عبور کرده تا کنار خانواده‌های خود باشند. دیروز گزارش شد که شماری از رانندگان با ماموران پلیس انگلیس گلاویز شدند. آن‌ها پنج شب گذشته را در کابین کامیون سپری کرده و در این وضعیت از ابتدایی ترین خدمات مانند سرویس بهداشتی و خوراکی بی‌بهره هستند.


حرف و حدیث بازگشایی مدارس 

مدارس انگلیس سپتامبر (شهریور) گذشته پس از یک دوره تعطیلی طولانی ناشی از همه‌گیری کرونا، بازگشایی شد. دولت انگلیس به رغم مخالفت افکار عمومی و بدون ارائه حق انتخاب به والدین، در رویکردی تحکم‌آمیز همه دانش‌آموزان و معلمان را مجبور به حضور در مدرسه کرد. برخی از والدین، کودکان و معلمین خود راقربانی تصمیم دولت برای نجات اقتصاد می‌دانند. 

اینک با توجه به شدت مسری بودن گونه جدید ویروس کرونا به ویژه در میان نوجوانان، بازگشایی مدارس این کشور پس از پایان تعطیلات کریسمس دوباره در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. وزارت آموزش انگلیس تصمیم گرفته تا مدارس را دست کم تا ۱۱ ژانویه یعنی یک هفته پس از تاریخ معمول بازگشایی تعطیل نگه دارد. با این حال مقامات بهداشتی می‌گویند که به فرصت بیشتری برای شناسایی ابعاد گونه جدید ویروس کرونا نیاز دارند تا بازگشایی مدارس را ایمن اعلام کنند.

رابرت جنریک وزیر مسکن، جوامع و دولت‌های محلی دیروز در اظهارنظری از سیاست جدید دولت برای تست سراسری کرونا در مدارس خبر داد. وی عنوان کرد: می‌دانم که این چالش بزرگی خواهد بود و آموزگاران و مدیران مدارس از این وضعیت خسته شده‌اند. اما اگر بتوانیم این پروژه را درست انجام دهیم، دانش‌آموزان قادر خواهند بود تا سال‌ آینده میلادی به مدرسه بازگردند.

با این حال یک سخنگوی دفتر نخست وزیری به نشریه دیلی میل گفت که هنوز تصمیم‌گیری درباره بازگشت دانش‌آموزان به مدارس زود است و این مساله بستگی به نتیجه تحقیقات دانشمندان دارد.

خطر کمبود مواد غذایی و جیره بندی 
وضع محدودیت‌های رفت‌وآمد بین انگلیس و کشورهای هم‌جوار سبب شده تا این کشور با احتمال بحران کمبود مواد غذایی و مواد اولیه مواجه شود.

«جوشوا هاردی» معاون مدیر کل فدراسیون مواد خوراکی و نوشیدنی انگلیس رفع این محدودیت‌ها را حیاتی خواند و در توئیتی نوشت: قرنطینه + برگزیت + محدودیت‌های مضاعف در مرزها معادله‌ای غیر قابل تصور است.

در همین حال سومین فروشگاه بزرگ زنجیره ای انگلیس موسوم به تسکو از دیروز خرید برخی کالاها مانند برنج، تخم‌مرغ، مایع ظرف‌شویی و دستمال‌کاغذی را جیره‌بندی کرده است. بر اساس سیاست جدید این فروشگاه، هر خریدار تنها مجاز به خرید سه عدد از اقلام یادشده است.

سایر فروشگاه‌های زنجیره‌ای انگلیس هم هشدار داده‌اند که با توقف ورود محموله‌های‌ غذایی از اروپا، قفسه‌ فروشگاه‌ها ظرف چند روز آینده خالی خواهد شد.

این تحولات در حالیست که اوضاع اقتصادی انگلیس چندان تعریفی ندارد. رکود اقتصادی انگلیس در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۱ درصد اعلام شده و چنین رکودی در ۳۰۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha