گل احیا هاشمی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲۵ هزار و ۸۶ نفر معلول استان هم اینک از خدمات بهزیستی بهره مند هستند و انواع خدمات تخصصی را از این نهاد دریافت می کنند.
وی افزود: از مجموع کل خانوارهای دارای معلول ۲۱ هزار و ۵۳۱ خانوار دارای یک معلول، ۷۳۴ خانوار ۲ معلول و بقیه ۳ معلول و یا بیشتر هستند.
وی با اشاره به اقدامات و خدماتی که به معلولان استان داده می شود، اظهار داشت: برای اجرای طرح سی بی آر (توانبخشی مبتنی بر جامعه) امسال ۱۰ میلیارد و ۵۷۸ میلیون ریال اعتبار به این طرح اختصاص یافت که از این محل به ۱۰ هزار معلول روستایی خدمات بهزیستی ارائه می شود.
هاشمی با بیان اینکه این طرح توسط تسهیلگران روستایی، که آموزش های لازم را دیده اند، اجرا می شود افزود: این افراد از روستاها انتخاب شده و کار شناسایی قابلیت های اشتغال زایی، ارتباط با خانواده های دارای معلول، نیازسنجی و برگزاری دوره های آموزشی ارائه خدمات توانبخشی و توانپزشکی به معلولان شناسایی شده روستایی را بر عهده دارند.
وی با اشاره به قانون معافیت سربازی در خانواده هایی که دارای بیش از یک معلول هستند، گفت: امسال در این مورد ۱۶ پرونده تشکیل و بررسی شد که با معافیت ۱۰ نفر موافقت شد.
وی افزود: امسال علاوه بر کمک های مختلف به معلولان، حق پرستاری معلولان ضایعه نخاعی نیز به مبلغ پنج میلیون و ۵۴۰ هزار ریال به ۳۱۶ نفر در هر ماه پرداخت شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان شمالی در مورد پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان معلول استان، گفت: ماهانه ۹ میلیون ریال کمک تشویقی به ۷۰ دانشجوی معلول دانشگاه های دولتی پرداخت می شود و ۲ هزار و ۸۲۲ دانش آموز نیز کمک هزینه تحصیلی دریافت می کنند.
هاشمی از فعالیت ۲۲ مرکز نگهداری روزانه و هشت مرکز نگهداری شبانه روزی معلولان در استان خبر داد و گفت: ۶۵۰ معلول در مراکز شبانه روزی استان نگهداری می شوند و ۱۸ هزار و ۷۳۴ معلول نیز مستمری بگیر هستند.
وی با بیان این که سه مرکز شبانه روزی نیز به نگهداری از بیماران اعصاب و روان اختصاص یافته است، گفت: این مراکز اگر چه کلینیک های درمانی هستند اما در برخی از آنها بیماران اعصاب و روان سال هاست رها شده اند و بهزیستی از آنها نگهداری می کند.
وی به تامین اقلام توانبخشی، هزینه های درمانی و توانبخشی و اقلامی مانند واکر و ویلچر برای این قشر اشاره کرد و افزود: بر اساس تفاهم نامه ای که بهزیستی با هلال احمر منعقد کرده است، ۲ هزار و ۲۰۰ معلول استان امسال می توانند ۲۰ جلسه از خدمات توانپزشکی کلینیک هلال احمر نیز استفاده کنند.
هاشمی به تامین شهریه تحصیلی دانشجویان و دانش آموزان معلول و پرداخت کمک هزینه به آنان نیز اشاره و بیان کرد: ۷۱ دانشجوی معلول در دانشگاه های دولتی و آزاد استان تحصیل می کنند که اکنون به این افراد کمک هزینه پرداخت می شود.
وی کاشت حلزون را یکی از مهمترین خدمات بهزیستی دانست و خاطرنشان کرد: امسال چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار به کاشت حلزون اختصاص یافت و ۳۰ معلول نیز این اعتبار را دریافت کردند.
وی از تامین اقلام تخصصی برای پنج هزار و ۷۳۰ نفر خبر داد و گفت: اعتبار این بخش نیز امسال ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بوده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان شمالی به تامین اندام مصنوعی برای ۷۹۸ معلول استان در سال جاری اشاره کرد و افزود: این اقلام با اعتبار ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال خریداری شده است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و درصد معلولیت در این استان ۲.۸ درصد گزارش شده است.
از بیش ۲۵ هزار معلول این استان ۱۰ هزار معلول جسمی حرکتی هستند.
نظر شما