به گزارش روزنامه دیلی میل، دکتر «مونسف اسلاوی» به خبرنگار سی.ان.ان گفت: آخرین بار سهشنبه گذشته آمار ابتلای افرادی را که بر اثر تزریق واکسن کرونا به واکنش های آلرژیک مبتلا شده بودند، به روز کرده است و تا آن زمان ۶ مورد وجود داشت.
وی افزود: اکنون بحث هایی میان سازندگان واکسن کرونا و انستیتوی ملی بهداشت وجود دارد تا آزمایشات بالینی واکسن ها را در جمعیت های بسیار آلرژیک نیز انجام دهد. انجام این آزمایشات می تواند به درک آنچه واکنش های آلرژیک را تحریک می کند، کمک کند.
به گفته «الکیس توگیاس»، رییس بخش آلرژی، آسم و شعبه زیست شناسی NIAID ، اکنون مطالعه ای در این زمینه در مراحل اولیه برنامه ریزی قرار دارد و انتظار می رود بر روی صدها نفر که سابقه واکنش های شدید آلرژیک دارند، انجام شود.
توگیاس خاطر نشان کرد که محققان بخش وی هدایت این مطالعه را بر عهده دارند و امید می رود که این مطالعه طی هفته های آینده آغاز شود. اگرچه واکنش های آلرژیک تنها در مورد افرادی گزارش شده که واکسن فایزر را دریافت کرده اند اما در این مطالعه هر دو واکسن کرونای فایزر و مُدرنا مورد بررسی قرار می گیرد.
یکی از پرسنل مراقبت های بهداشتی در نیویورک، ششمین مورد شناخته شده ای است که به یک واکنش شدید آلرژیک نسبت به واکسن کووید-۱۹ فایزر مبتلا شده است. دو پرسنل مراقبت های بهداشتی انگلیس نیز پس از دریافت این واکسن در هفته اولی که این واکسن تزریق می شد، دچار شوک «آنافیلاکسی» (شوک آلرژی) شدند و سه نفر نیز در آلاسکا واکنش های مشابهی را تجربه کردند.آنافیلاکسی واکنشی سیستمیک، شدید و تهدیدکننده حیات است که تقریبا همیشه غیرمنتظره بروز میکند و میتواند با انسداد راههای هوایی یا کلاپس عروقی سبب مرگ شود.
این در حالی است که بیش از ۳۰ هزار واکسن کووید-۱۹ در شهر نیویورک تزریق شده است و این افراد تنها مواردی هستند که دچار واکنش آلرژیک شده اند.
هفته گذشته نیز عوارض جانبی متداولی در محل تزریق واکسن روی بازو درد و تورم گزارش شد. محققان هشدار دادند ممکن است شخص دچار تب، لرز، خستگی و سردرد نیز شود. برای رهایی از تورم و درد محل تزریق کافی است روی آن با یک تکه پارچه تمیز و سرد بسته شود. برای از بین رفتن تب نیز نوشیدن مقادیر زیادی مایعات و پوشیدن لباسهای نازک توصیه شده است.
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، حتی در صورت بروز عوارض جانبی پس از تزریق اولین واحد از واکسن، تزریق واحد دوم آن برای ایجاد ایمنی کامل، امری ضروری است و صرفاً در صورت تجویز پزشک یا تأمینکننده واکسن، میتوان از تزریق دومین واحد واکسن خودداری کرد.
سازمان غذا و داروی آمریکا نیز سردرد، گیجی و درد عضلانی را به عنوان متداولترین عوارض جانبی واکسن مدرنا معرفی کرده است. در موارد نادری نیز عوارضی مانند اسهال، تهوع و تورم صورت مشاهده شده است.
همچنین این سازمان در خصوص احتمال ابتلا به فلج بلز در اثر دریافت واکسنهای مدرنا و فایزر هشدار داده است. در فلج بلز عضلات صورت به طور موقت فلج میشوند. البته این هشدار بدین معنی نیست که فلج بلز لزوماً از عوارض جانبی واکسنهای کووید محسوب میشود.
به گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، افراد بالای ۶۴ سال که یکی از آسیبپذیرترین اقشار در برابر کووید ۱۹ هستند، این واکسن و عوارض احتمالی آن را به خوبی تحمل میکنند.
یک مقام موسسه ملی بیماری های عفونی و آلرژی نیز دوشنبه گذشته به خبرنگار CNBC گفت که محققان آمریکایی سرگرم بررسی این موضوع است که چرا افراد پس از استفاده از واکسن کرونا دچار واکنش های شدید آلرژیک شده اند.
نظر شما