به گزارش روز جمعه ایرنا، خبرگزاری فرانس پرس با استناد به دادههای آماری جمعآوری شده از نهادهای بهداشتی در اروپا اعلام کرد که تاکنون بیش از ۲۵ میلیون نفر در قاره اروپا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
پس آن، آمریکا و کانادا با ثبت ۱۹ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۱۷۲ مبتلا، آمریکای لاتین و جزایر کارائیب با ۱۵ میلیون و ۲۴ هزار و ۴۶۹ مبتلا و آسیا با ۱۳ میلیون و ۶۱۷ هزار و ۴ مبتلا در ردههای بعدی قرار دارند.
بر اساس این گزارش، اروپا نخستین منطقه جهان بود که ۲۷ آذر، شمار جان باختگان کرونایی در این منطقه را نیم میلیون نفر اعلام کرد.
ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
این در حالی است که دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا رد این ویروس را پیش از این تاریخ رسمی گرفته و نتایج پژوهش شان را در نشریه "بیماریهای عفونی بالینی" منتشر کردهاند.
این پژوهشگران پس از یازده ماه، با بررسی نتایج قبلی، ۳۹ نفر را در سه ایالت آمریکا شناسایی کردهاند که دو هفته قبل از اعلام رسمی چین، در خون شان پادتن کرونا وجود داشته است. اولین مورد کرونا در آمریکا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی سه هفته بعد از اعلام چین شناسایی شد.
در همین حال شناسایی گونه جدید ویروس کرونا در انگلیس و آفریقای جنوبی وحشت تازهای در جهان ایجاد کرده است. وزیر بهداشت انگلیس اولین بار دو هفته پیش خبر شناسایی این ویروس را با پارلمان در میان گذاشت، و مدعی شد که واکسنهای کرونا در برابر این ویروس مقاوم هستند.
گفته می شود این ویروس جهش یافته که برای اولین بار در منطقه «کنت» شناسایی شده ۷۰ درصد مسری تر از ویروس اصلی است و می تواند کودکان را به همان اندازه بزرگسالان آلوده و بیمار کند.
تعداد افراد آلوده به ویروس جدید در لندن از ۱۸ درصد در میانه نوامبر به ۶۲ درصد در میانه دسامبر رسیده است. این ویروس به گفته کارشناسان کمیته مشورتی دولت در زمینه بیماری های مسری تنفسی، ۲۱ سپتامبر برای اولین بار دیده شده است.
اما آنها تا ۸ دسامبر نسبت به جدی بودن تهدید آن مطمئن نبوده اند. سرانجام ۱۱ دسامبر از وجود آن «ابراز نگرانی» کرده اند. نهایتاً مت هنکاک در ۱۴ دسامبر این موضوع را با پارلمان در میان گذاشته و ۱۹ دسامبر بوریس جانسون آن را به طور علنی اعلام کرد.
بدین ترتیب دولت انگلیس حداقل سه ماه وجود این ویروس جهش یافته را مخفی کرده است. گفته می شود دانشمندان تا زمان اعلام خطر هنوز توان تفکیک بین علت و معلول را نداشته اند. یعنی نمی دانسته اند شیوع انفجار گونه در مناطقی از لندن و کنت و ویروس جدید رابطه علت و معلولی دارند.
بر همین اساس افزون بر ۵۰ کشور از جمله ایران به دلیل نگرانی از گسترش گونه جدید کرونا مرزهای خود را به روی انگلیس بستهاند. با این حال ایالت بادن وورتمبرگ آلمان دیروز از شناسایی اولین مورد مبتلا به گونه جهش یافته ویروس کرونا خبر داد.
وزیر بهداشت این ایالت جنوبی آلمان در بیانیه ای اعلام کرد که فرد مبتلا در تاریخ ۲۰ دسامبر (۳۰ آذر) از فرودگاه هیترو لندن به فرانکفورت برای ملاقات بستگان خود آمده بود که آزمایش وی مثبت شد. تحلیل ژنتیکی بیشتر بر روی این نمونه در آزمایشگاهی در برلین مورد B.۱.۱.۷(گونه جهش یافته) را تایید کرد.
این ایالت جنوب غربی آلمان که با فرانسه و سوئیس مرز مشترک دارد، اعلام کرد که این اولین مورد شناخته شده در آلمان است.
دولت انگلیس برای جلوگیری از گسترش این بیماری در داخل، محدودیتهای شدیدی را در مناطق جنوب شرقی کشور به اجرا گذاشته و فرمان درخانه بماند صادر کرده است. نیروی پلیس نیز مامور شده تا بر حسن اجرای محدودیتها در سطح کشور نظارت کند.
نظر شما