اعلام وضعیت زرد تا کاهش بیماران کرونایی در بیمارستان‌های قم

قم- ایرنا- خارج شدن بیمارستان کامکار از پذیرش بیماران کرونایی، اعلام وضعیت زرد، کاهش بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها و لزوم مستندسازی مقابله با کرونا از جمله مهم‌ترین اخبار کرونایی یک هفته گذشته استان قم می‌باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حال حاضر ۱۴۸ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های این استان بستری هستند که حال ۲۸ نفر آن‌ها وخیم است.

محمدرضا قدیر آخرین وضعیت مبتلایان به کووید ۱۹ در قم را مورد توجه قرار داد و افزود: در ۲۴ ساعت منتهی به ۵ دی‌ماه، ۲۸ نفر با علایم مشکوک به کرونا به مراکز درمانی قم مراجعه کردند.

وی ادامه داد: از این تعداد ۲۳ نفر در مراکز درمانی قم بستری و ۲۰ بیمار کرونایی نیز با بهبودی از بیمارستان‌های قم مرخص شدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۲ بیمار کرونا مثبت قم جان خود را از دست دادند.

بیمارستان کامکار قم از پذیرش بیماران کرونایی خارج شد

با اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم بیمارستان کامکار این شهر از پذیرش بیماران کرونایی خارج شد و به وضعیت عادی خود بازگشت.

با بازگشت قم به وضعیت زرد کرونایی و کاهش مبتلایان به کووید ۱۹ از روز شنبه ششم دی‌ماه جاری، بیماران کرونایی دیگر در بیمارستان کامکار بستری نمی‌شوند.

بر اساس این گزارش، در جلسه ستاد کرونا مقرر شد تا بیمارستان کامکار قم فعلا بستری جدید بیمار کرونایی نداشته باشد و بعد از ۳۱۱ روز کم‌کم به حالت عادی برگردد.

با اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم بیماران کرونایی در بیمارستان تازه تاسیس امیرالمومنین(ع) بستری خواهند شد؛ ضمن اینکه پذیرش اولیه بیماران کرونایی در تمامی بیمارستان‌های قم امکان پذیر است.

وضعیت کرونا در قم از نارنجی به زرد تغییر کرد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: طبق اعلام جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از روز ۶ دی‌ماه قم وارد منطقه زرد کرونایی می‌شود.

محمدرضا قدیر در گفت و گویی افزود: محدودیت های منطقه نارنجی تا روز شنبه در قم پا بر جاست.

تحقق بهبود وضعیت کرونا در قم با ادامه همکاری شهروندان

در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان قم که در سالن کرامت استانداری برگزار شد، اعضای بر ادامه همکاری شهروندان برای تحقق بهبود وضعیت کرونا در این استان تاکید کردند.

معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری قم در این جلسه گفت: از اول آذرماه تاکنون هم‌زمان با اجرای محدودیت‌های کرونایی، نهایت همکاری توسط شهروندان استان قم صورت گرفت و به‌ندرت دستورالعمل‌های بهداشتی نقض شد.

بیژن سیلمان پور افزود: به‌طور میانگین همراهی مردم با دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا ۸۵ درصد بود که نشان‌دهنده اعتماد مردم به نظام است.

وی اضافه کرد: در عین حال ممکن است این محدودیت‌ها و تعطیلی‌ها برای برخی زیان‌بار بوده باشد، ولی برای حفظ و بهبود شرایط باید اعمال شود و امیدواریم به وضعیت سفید برسیم.

وی با تاکید بر این‌که وضعیت موجود را عادی نپنداریم و برای مردم عادی جلوه نکنیم، ادامه داد: شرایط کنونی شکننده است و در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها،‌ به قرمز تغییر وضعیت خواهد داد که تلاش می‌کنیم این وضعیت را در جهت مثبت به پیش ببریم.

سلیمان پور خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت هیچ شهری در کشور قرمز نیست که این مساله اقدامی بزرگ، خوشحال‌کننده و دستاوردی برای نظام است که نشان‌دهنده اهمیت انسجام وحدت در حل مشکل می‌باشد.

وی تصریح کرد: با وجود این‌که وضعیت برخی شهرها زرد بود، ولی اعلام نشد؛ این مساله تصمیم مناسبی برای مدیریت شب یلدا بود.

وی همچنین با اشاره به این‌که قم یکی از استان‌هایی است که بیشترین تقاضا را برای گرفتن برگه تردد دارد، بیان کرد: با توجه به این‌که قم نزدیک استان تهران و فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) است و روزانه تعداد زیادی تردد به استان تهران صورت می‌گیرد،‌ به ستاد ملی کرونا پیشنهاد شد که قم نیز مانند البرز با تهران یکپارچه دیده شود؛ ولی این مساله مورد قبول ستاد ملی کرونا قرار نگرفت.

معاون استاندار قم افزود: در حال تهیه گزارشی برای ستاد ملی کرونا هستیم تا در محدودیت‌های آینده قم نیز با استان تهران یکپارچه دیده شود.

وی خاطرنشان کرد: قم جزو استان‌هایی است که بیشتر از سایر استان‌ها پلاک‌های غیربومی دارد و روزانه تعداد زیادی برگه تردد برای رفت و آمد شهروندان صادر می‌شود.

به گفته وی، ۲۹ آذرماه،‌ یک هزار و ۵۰۰ برگه جریمه برای عدم رعایت تردد شبانه در استان قم صادر شد.

سلیمان پور در ادامه با بیان این‌که قسمت عمده مسایل روانشناسی معمولا پنهان است، گفت: در هفته‌های اول شیوع ویروس کرونا، شنیده شد آمار خودکشی افزایش یافته و برخی مبتلایان به دلیل ترس و اضطراب از کرونا فوت کردند.

وی افزود: توسعه اقدامات روانشناسی و مشاوره می‌تواند آسیب‌های اجتماعی را در بحران‌های این‌چنینی کاهش دهد.

وی اضافه کرد: برای کاهش هزینه جلسه‌های روانشناسی،‌ پوشش ویزیت روانشناسی توسط بیمه‌های تکمیلی در ستاد مقابله با کرونا بررسی می‌شود تا در صورت موافقت تصویب شود.

کاهش بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها

مسوول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در یک هفته گذشته موارد بستری مبتلایان به کرونا به کمتر از ۲۰۰ نفر در سطح بیمارستان‌های استان کاهش یافته و روزانه دو تا سه نفر فوت می‌کنند.

سید هاشم صدر با بیان این‌که از نظر ابتلا در هر ۱۰۰ هزار نفر، ۲۷ نفر مبتلا می‌شوند که وضعیت خوبی است، اضافه کرد: در حال حاضر بیمارستان‌های کامکار و امیرالمومنین پذیرش دارند و سایر بیمارستان‌ها به‌تدریج از بستری بیماران کرونایی در حال خالی شدن هستند.

وی ادامه داد: به‌طور میانگین رعایت پروتکل‌های پیشگیری از کرونا در سطح استان ۸۵ درصد و جواب تست مثبت افراد مشکوک ۲۰ درصد است.

وی تصریح کرد: اعمال و اجرای دقیق محدودیت‌ها اثربخش بوده و وضعیت استان رو به بهبود است.

صدر تاکید کرد: ممکن است وضعیت استان به زرد تبدیل شود، ولی در هر حال این رنگ نیز رنگ هشدار است و بازگشایی‌ها نباید به‌سرعت رخ دهد.

انجام روانشناسی بالینی در ۲۷ مرکز خدمات جامعه سلامت

معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان قم نیز گفت: روانشناسان بالینی در ۲۷ مرکز خدمات جامعه سلامت و خانه‌های بهداشت روستایی حضور دارند و از ابتدای شیوع ویروس کرونا فعالیت روانشناسی نه تنها مغفول نمانده، بلکه به‌صورت تلفنی در حال انجام است.

محمدجواد باقریان افزود: فعالیت‌هایی نیز در آرامستان بهشت معصومه برای افرادی که نزدیکان خود را از دست داده بودند، انجام شده است.

وی با اشاره به طرح محله محور شهید سلیمانی بیان کرد: سه تیم حمایتی، نظارتی و عملیاتی با عضویت بسیجیان در این شکل گرفته که این افراد با مراجعه به درب منازل مبتلایان و فوت‌شده‌های وضعیت معیشت خانواده‌ها را کنترل می‌کنند.

وی افزود: درصورتی‌که خانواده‌ها نیاز به حمایت داشته باشند، کمک‌هایی توسط خیران صورت می‌گیرد.

باقریان ادامه داد: از اطرافیان بیماران تست کرونا گرفته می‌شود و جداسازی بیماران از افراد سالم در منزل نیز مورد بررسی قرار گرفته می‌شود.

وی گفت: تیم‌هایی شامل پزشک و پرستار برای ارایه خدمات پزشکی به درب منازل مبتلایان به کرونا مراجعه می‌کنند تا افراد برای دریافت خدمات پزشکی از منزل خارج نشوند.

وی خاطرنشان کرد: تیمی نیز برای مراقبت از سالمندان به‌ویژه سالمندان ناتوان و دارای بیماری زمینه‌ای در نظر گرفته شده تا سالمندان از منزل خارج نشوند.

محسن اوروجی مدیرکل مدیریت بحران استان قم نیز گفت: بر اساس همکاری سازمان نظام روانشناسی و آموزش و پرورش دوره آموزشی سلامت روان برای خانواده‌ها برگزار خواهد شد تا آسیب‌های روانی به دلیل استفاده از فضای مجازی و در خانه ماندن دانش آموزان کاهش یابد.

محمدجواد محرابی معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز گفت: رسانه‌ها نسبت به اطلاع‌رسانی در خصوص لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای بهبود وضعیت استان محصولات خبری تولید نمایند.

مقابله با کرونا در قم مستندسازی شود

استاندار قم با اشاره به اینکه مستندسازی اقدامات و رویدادهای مقابله با کرونا در قم، مغفول مانده‌است، خاطرنشان کرد: باید این کار مهم در دستور کار نهادهای ذیربط قرار داشته‌باشد.

بهرام سرمست در جلسه ستاد مردمی مبارزه با کرونا و مشارکت‌های اجتماعی طی سخنانی با گرامیداشت میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار بیان کرد: مبارزه بی‌امان پرستاران و کادر فداکار درمان در عرصه مبارزه با کرونا بسیار حائز اهمیت و شایسته تکریم است.

وی با بیان این که استان قم در تشخیص زودهنگام ویروس و مقابله با کرونا در همه زمینه‌ها، پیشتاز بوده است، خاطرنشان کرد: مردم فهیم استان نیز سهم بسیار مهمی در مقابله با بیماری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حمایت از اقشار آسیب‌دیده داشتند و با ایثار مدافعان سلامت و همراهی مردم و خیرین و تلاش مسوولان به موفقیت های چشمگیری در این عرصه دست پیدا کردیم.

استاندار قم با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای تبدیل تهدیدات کرونا به فرصت، تصریح کرد: کمبودها و اعتبارات مورد نیاز بخش‌های بهداشتی و درمانی استان در قالب ستاد کرونا پیگیری شد و در ماه‌های اخیر، زیرساخت‌های درمانی قم تحولات خوبی را پشت سر گذاشت.

وی روند پیشرفت و آماده‌سازی بیمارستان‌های در حال احداث استان در ماه‌های اخیر را مورد توجه قرار داد و گفت: با بهره برداری از بیمارستان امیرالمومنین(ع) در ایام بحرانی بخشی از زیادی از بار درمان را این مرکز بر دوش گرفت و بیش از ۲ هزار بیمار را پذیرش کرد، ضمن این که بیمارستان مادر نیز با سرعت خوبی در حال تکمیل می‌باشد.

سرمست با بیان اینکه مراکز درمانی نور و خاتم نیز از بخش‌های فعال در حوزه درمان به شمار می‌رود خاطرنشان کرد: تمامی پروژه‌های بیمارستانی در استان با جدیت دنبال می‌شود و ظرفیت خوبی در حال شکل‌گیری است.

وی از تهیه و توزیع بسته‌های حمایتی و اعمال سیاست‌های تشویقی به عنوان بخش دیگری از فعالیت های استان در شرایط کرونایی نام برد و گفت: با تلاش‌های صورت گرفته توانستیم در جذب تسهیلات مربوط به اقشار و کسبه آسیب دیده از کرونا موفق عمل کرده و رتبه دوم را به دست آوردیم.

استاندار قم با اشاره به این‌که موج سوم کرونا را پشت سر گذاشته‌ایم و وضعیت قم نارنجی است، افزود: البته انتظار می‌رود مردم در شب یلدا و مناسبت‌های پیش رو این محدودیت‌ها را اعمال کنند تا ان شاالله به وضعیت زرد برسیم.

وی با قدردانی از مشارکت های مردمی درعرصه مبارزه با کرونا، گفت: خیرین، گروه‌های مردمی و جهادی آگاهانه و با انگیزه بسیار بالایی پای‌کار آمدند و تلاش آن‌ها به‌عنوان سرمایه‌ای ارزشمند در مقابله با کرونا قابل تقدیر است.

سرمست تصریح کرد: گروه‌های جهادی در این ایام به کادر درمان روحیه دادند و یک نهضت بزرگ پس از منویات رهبری شکل گرفت و شور و نشاط خاصی به وجود آمد و در طرح مواسات نشاط خوبی ایجاد شد.

استاندار قم اجرای طرح محله محوری و خانواده محوری شهید سلیمانی را بسیار با ارزش دانست و افزود: باید با هم افزایی و تعامل بیشتر، مراقب باشیم موازی کاری در این طرح نشود.

پس از چند ماه وضعیت قرمز و فوق قرمز کرونایی در قم، این استان از نیمه آذرماه در شرایط نارنجی کرونایی قرار گرفته بود که‌ با اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم، از امروز ششم دی در وضعیت زرد قرار دارد.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست ‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست ‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه‌شده است.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن(ع) در شهرک امام حسن(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی(بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد و بعثت در نیروگاه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha