به گزارش روز شنبه ایرنا، «عمرانخان» نخست وزیر پاکستان دو هفته پیش تغییراتی در کابینه خود انجام داد و براساس آن «شیخ رشید احمد» وزیر راه آهن به عنوان وزیر کشور جدید معرفی شد.
تنها چند روز پس از آغاز فعالیت وزیر کشور جدید پاکستان جلسه ویژهای به ریاست شخص نخست وزیر با عنوان راهکاریهای جلوگیری از قاچاق سوخت و خرید و فروش غیرقانونی بنزین در پاکستان برگزار شد.
شیخ رشید احمد وزیر کشور پاکستان به تازگی اعلام کرد که دولت به قاچاقچیان در سراسر کشور مهلت یک هفته میدهد تا دست از فعالیت غیرقانونی که سبب توقف تجارت قانونی در مرزها و تضعیف اقتصاد ملی شده، بردارند.
وی افزود: اخطار جدید دولت پاکستان بسیار جدی است و از هفته آینده اقدامات سختگیرانهای در انتظار قاچاقچیان و همدستان آنان خواهد بود.
حرکت جدید دولت پاکستان برای ریشه کنی پدیده قاچاق به ویژه تجارت غیرقانونی سوخت وارداتی که به تعبیر شیخ رشید یک تصمیم مهم سیاسی است، بیانگر عزم اسلامآباد برای تقویت تجارت قانونی و مدیریت آن به ویژه در گذرگاههای مرزی با کشورهای همسایه از جمله جمهوری اسلامی ایران است.
ستاد ویژه مقابله با قاچاق سوخت در پاکستان به طور مستقیم تحت نظارت نخست وزیر قرار دارد و مقامهای بلندپایه کابینه و نهادهای اقتصادی و امنیتی از جمله وزیران کشور، دارایی، دریانوردی، سرپرست وزارت بازرگانی و ریاست سازمان درآمدهای ملی نیز از اعضای کلیدی آن هستند.
وزیر کشور پاکستان اعلام کرد: همزمان با برخورد قاطع نهادهای انتظامی و امنیتی با قاچاقچیان سوخت، کمپینهای رسانهای نیز برای آگاهی جامعه و تشویق آنان برای اطلاع رسانی درباره هرگونه فروش، قاچاق و استفاده از سوختهایی که به طور غیرقانونی وارد کشور شده است، آغاز میشود.
وی خطاب به جایگاههای عرضه سوخت در سراسر پاکستان نیز هشدار داد که پس از اتمام مهلت یک هفتهای، تمامی پمپ بنزینهایی که در فروش سوخت قاچاق مشارکت داشته باشند، به شدت برخورد و مجوز فعالیت آنان لغو می شود.
به گفته وزیر کشور پاکستان، جلوگیری از قاچاق سوخت به تنهایی جلوی ضرر ۲ میلیارد دلاری این کشور را میگیرد و مبارزه برای ریشه کنی با قاچاق جلوی خسارت ۷ میلیارد دلاری به خزانه را می گیرد.
«عمرانخان» نخست وزیر پاکستان اواسط ماه فوریه امسال با اعلام طرح جدید مبارزه با قاچاق کالا از نیروهای امنیتی و انتظامی خواست که با قاچاقچیان و بویژه در ایالت بلوچستان به طور قاطع برخورد کنند.
وی پیش از این دستور، تشکیل نیروی جدید مبارزه با قاچاق کالا و احداث بازارچه مرزی بین ایران و پاکستان را صادر کرده بود.
مسئولان و کارشناسان پاکستانی، مبارزه با قاچاق کالا و سوخت را برای رونق اقتصادی و رفع بیکاری این کشور ضروری میدانند.
براساس این گزارش، دولت پاکستان تصمیم گرفته است برای مبارزه با قاچاق کالا ،نظارت بر گذرگاه های مشترک مرزی با ایران را افزایش دهد.
به گفته منابع خبری پاکستانی، روزانه ۶۰۰ هزار لیتر سوخت و کالاهایی مانند سیمان، کاشی، سرامیک از ایران به پاکستان قاچاق میشود.
روزنامه «جنگ» پاکستان فروردین ماه امسال مدعی شد: قاچاق سوخت از ایران در نوار مشترک مرزی با آگاهی ماموران گمرک و دیگر نهادهای مجری قانون انجام میشود و بشکه های بزرگ حامل سوخت قاچاق از ایران با استفاده از کامیون و اتوبوسهای مسافربری به شهرهای مختلف این کشور منتقل و با قیمت ارزان به فروش می رسند.
نظر شما