۲۰۲۰؛ تل‌آویو رکوردار دریافت کارت قرمز از سازمان ملل

نیویورک- ایرنا- مجمع عمومی سازمان ملل متحد و نهادهای زیر مجموعه آن در سال ۲۰۲۰، بیشترین قطعنامه محکومیت خود را متوجه رژیم صهیونیستی کردند تا ناقض‌ترین رژیم در جهان را معرفی کنند.

به گزارش ایرنا، مساله اشغالگری و جنایات رژیم صهیونیستی چیزی نیست که با حمایت بی چون و چرای رژیم آمریکا، نادیده گرفته شود.

هر ماه شورای امنیت سازمان ملل متحد، مساله فلسطین را در دستور کار دارد و نماینده ویژه دبیرکل در روند صلح خاورمیانه، هربار تجاوزگری و اشغالگری این رژیم را عامل اصلی بی‌ثباتی معرفی می‌کند.

آمریکا به ویژه در دوره دونالد ترامپ تحت نفوذ شدید صهیونیست‌ها که آغاز آن با تصدی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل توسط نیکی هیلی که همسر صهیونیست داشت، همراه بود، کوشید تا مساله فلسطین را به ماجرای خاورمیانه تغییر دهد و پای ایران را به میان بکشد اما اعضای شورای امنیت، در زمین طراحی شده آمریکا-صهیونیسم بازی نکردند و هربار نوک حمله متوجه جنایات این رژیم بود.

علاوه بر آن، در سال گذشته به ویژه هنگامی که کویت در شورای امنیت عضویت داشت، تلاش زیادی شد تا بیانیه‌ای علیه کشتار بی گناهان فلسطینی به دست اشغالگران قدس صادر شود، اما هر بار نماینده آمریکا مخالفت کرد و با وتوی آن رو برو شد.

با این حال، نهادهای دیگر سازمان ملل متحد که رای وتو در آنها کارایی نداشت، ذره‌ای از محکوم کردن رفتار خلاف قوانین و مقررات بین‌المللی رژیم صهیونیستی کوتاه نیامدند که نمونه آن ۱۷ قطعنامه محکومیت رژیم در مجمع عمومی و همچنین نهادهایی همچون شورای عالی حقوق بشر و شورای اقتصادی-اجتماعی است.

اگر قطعنامه‌های صادر شده علیه رژیم صهیونیستی را با آنچه که آمریکایی‌ها علیه کره شمالی مطرح  و آن را ناقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشری معرفی می‌کنند، مقایسه کنیم، خواهیم دید که مجمع عمومی سازمان ملل متحد تنها یک قطعنامه علیه کره شمالی تصویب کرده است در حالی که برای رژیم صهیونیستی این رقم به مراتب بیشتر است.

موضوع حق سرنوشت فلسطینیان، محکومیت اشغالگری رژیم صهیونیستی از مرزهای ۱۹۶۷، محکومیت شهرک‌سازی، تاکید بر راه حل دو کشور، محکومیت اشغالگری کرانه باختری و محاصره غزه، محکومیت ادامه شهرک سازی و غصب سرزمین فلسطینیان، محکومیت تخریب منازل و زیرساخت‌های فلسطینی، محکومیت اشغالگری جولان سوریه و تاکید بر حاکمیت دمشق بر آن و لزوم توقف فوری استفاده از زور علیه مردم بی گناه فلسطین، مهم‌ترین موضوعاتی بود که در سازمان ملل متحد به آن پرداخته و تصویب شد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۳ آذر ماه امسال پنج قطعنامه را در یک روز علیه رژیم صهیونیستی تصویب کرد.

چهار قطعنامه درباره فلسطین و یک قطعنامه در نفی سلطه رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های اشغالی جولان سوریه بود.

در قطعنامه "کمیته اعمال حقوق مسلم مردم فلسطین" عمیقا ابراز تاسف شده که با گذشت ۵۳ سال از آغاز اشغال اسرائیل و بیش از ۷۳ سال از تصویب قطعنامه ۱۸ در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۷،  پیشرفت ملموسی برای دستیابی به یک راه حل صلح آمیز به دست نیامده است.

این قطعنامه از اجرایی نشدن مفاد قطعنامه ۱۸ که بر نیاز فوری به تلاش برای معکوس کردن روندهای منفی در زمین و بازگرداندن افق سیاسی برای پیشبرد و تسریع مذاکرات معنادار با هدف دستیابی به صلح که به معنای پایان کامل اشغال اسرائیل از آنچه که از سال ۱۹۶۷ آغاز شده است، ابراز تاسف شده است.

در این قطعنامه از اجرایی نشدن قطعنامه وضعیت نهایی هم ابراز تاسف شده است که به زعم آن، منجر به یک راه حل صلح‌آمیز، عادلانه، پایدار و جامع برای مساله فلسطین می‌شود.

در قطعنامه "حل مسالمت آمیز مساله فلسطین" ، بر اصل ناپذیرفتنی بودن تصرف سرزمین با زور و همچنین ضرورت احترام و حفظ یکپارچگی سرزمینی و وحدت سرزمین فلسطین اشغالی از جمله قدس شرقی تاکید شده است.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این قطعنامه، شهرک‌سازی صهیونیستی و سایر اقدامات‌ یکجانبه را با هدف تغییر ترکیب جمعیتی، شخصیت و وضعیت قدس و به طور کلی سرزمین اشغالی فلسطین از جمله ساخت دیوار غیرقانونی دانسته و خواستار توقف فوری آن شده است.

در این قطعنامه خواستار توقف فوری مصادره زمین و تخریب خانه‌های فلسطینیان، پاسخگویی و آزادی زندانیان و پایان دستگیری‌ها و بازداشت‌های خودسرانه تاکید شده است.

"قطعنامه جولان سوریه" دیگر قطعنامه‌ای که برخلاف فشار صهیونیست‌ها و آمریکا به تصویب رسید، تاکید بر حاکمیت سوریه بر بلندی‌های اشغالی جولان بود.

در این قطعنامه با توجه به ناپذیرفتنی بودن الحاق سرزمین با زور بر اساس منشور ملل متحد، تداوم اشغالگری رژیم صهیونیستی بر بلندی جولان سوریه که از ۱۹۶۷ تاکنون ادامه دارد، نقض قطعنامه شورای امنیت دانسته شده است.

این قطعنامه همچنین هرگونه فعالیت ساخت وساز این رژیم در بلندی جولان را غیرقانونی می‌داند و می‌افزاید اسرائیل در اجرای قعطنامه ۴۹۷ (۱۹۸۱) کوتاهی ورزیده است.

این قطعنامه اعمال قوانین و صلاحیت اسرائیل بر این منطقه را باطل و نامعتبر دانسته و بر لغو آن مطابق قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت تاکید کرده است.

علاوه بر مجمع عمومی، شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل متحد هم در ۲۶ شهریور ماه با تصویب قطعنامه‌ای از رژیم صهیونیستی خواست تا به اشغال سرزمین‌های فلسطینیان پایان دهد.

در قطعنامه‌ای که با ۴۷ رای مثبت، سه رای منفی آمریکا، استرالیا و کانادا و چهار رای ممتنع برزیل، مالاوی، توگو و اوکراین از مجموع ۵۴ عضو، تصویب شد به پیامدهای اقتصادی و اجتماعی اشغال اسرائیل بر شرایط زندگی مردم فلسطین در سرزمین‌های  اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی و جمعیت عرب در جولان اشغالی سوریه توجه داد.

در این قطعنامه آمده است اشغالگری اسرائیل تلاش‌ها را برای دستیابی به توسعه پایدار، محیط زیست و یک فضای اقتصادی سالم در سرزمین فلسطین اشغالی از جمله قدس شرقی و جولان اشغالی سوریه، با مانع جدی روبرو کرده است.

شورای همکاری اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی شدید نسبت به بدتر شدن اوضاع اقتصادی و زندگی فلسطینی‌ها، درباره افزایش سطح بیکاری در نوار غزه که ۶۰ درصد آنها را جوانان تشکیل می‌دهند، هشدار داد و محاصره طولانی مدت توسط رژیم صهیونیستی و محدودیت‌های شدید اقتصادی و حرکتی را عامل آن دانست.

این قطعنامه محاصره و ادامه پیامدهای منفی عملیات نظامی در نوار غزه با تخریب زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی را منجر به ایجاد شرایط دشوار زندگی فلسطینیان دانسته که تلاش تشکیلات خودگردان را برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی به ویژه در زمینه‌های حاکمیتی، حاکمیت قانون و حقوق بشر، معیشت، تولید، آموزش، فرهنگ، بهداشت، حمایت اجتماعی، زیرساخت‌ها و آب شرب با مانع جدی مواجه ساخته است.

در یکم دی ‌ماه امسال هم نیکلای ملادینف هماهنگ کننده ویژه دبیرکل در روند صلح خاورمیانه در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل متحد، رژیم صهیونیستی را ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت دانست و خواستار توقف فوری شهرک‌سازی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی فلسطین شد.

وی رژیم صهیونیستی را ناقض قطعنامه ۲۲۳۴ شورای امنیت دانست و گفت: من همچنان از گسترش اسکان اسرائیل در کرانه باختری اشغالی از جمله قدس شرقی به شدت نگرانم. شهرک سازی اسرائیل در کرانه باختری اشغالی از جمله قدس شرقی، نقض آشکار قطعنامه‌های سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است.

وی تصریح کرد: شهرک سازی، اشغالگری اسرائیل را  تعمیق می‌بخشد و چشم انداز دستیابی به راه حل دو کشور را تضعیف می‌کند. پیشبرد همه شهرک‌سازی باید بلافاصله متوقف شود.

هماهنگ کننده سازمان ملل در فرایند صلح خاورمیانه خاطرنشان کرد: ادامه تخریب و توقیف ساختارهای فلسطینی به ویژه پروژه‌های بشردوستانه و مدارس، بسیار نگران کننده است. من از مقامات اسرائیلی می خواهم که به تخریب املاک فلسطینی‌ها و آوارگی و اخراج فلسطینی‌ها پایان دهند.

ملادینف اظهار کرد: ادامه خشونت، حمله به غیرنظامیان و تحریک به خشونت ناپذیرفتنی است. همه مرتکبین خشونت باید پاسخگو باشند. من از اینکه کودکان همچنان قربانی می‌شوند - با یک سری حادثه نگران کننده ماه گذشته در قلمرو فلسطین اشغالی، بسیار مبهوت هستم.

وی تاکید کرد: کودکان نباید هدف خشونت قرار بگیرند یا در معرض آسیب قرار گیرند. باردیگر تاکید می‌کنم که نیروهای امنیتی باید حداکثر خویشتنداری را به خرج دهند.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد بار دیگر نگرانی خود را نسبت به ادامه شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری به ویژه در قدس شرقی ابراز کرد و گفت: من از مقامات اسرائیلی می‌خواهم که برای محافظت از فلسطینی‌ها در برابر خشونت شهرک‌نشینان اسرائیلی و اطمینان از دسترسی آزاد و ایمن کشاورزان به زمین‌های خود، به قوانین بین‌المللی عمل کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha