۵۰ درصد پروژه پایاب سد سورال دهگلان آماده بهره‌برداری است

سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: هم اکنون عملیات انتقال آب به ۶۰۰ هکتار شامل ۵۰ درصد پروژه پایاب سد سورال دهگلان به اتمام رسیده و پس از رهاسازی آب به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان از سد سورال، اظهار داشت: این سد با ظرفیت ۱۱ میلیون متر مکعب دارای سه سهم شامل کشاورزی ۸۵ درصد، محیط زیست ۱۰ درصد و  شیلات پنج درصد آماده بهره‌برداری است.

وی افزود: تعهدات سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایاب این سد، اجرای فازهای سوم و چهار شبکه انتقال آب بود که این مراحل شامل تحت پوشش قرار دادن یک هزار و ۲۰۰ هکتار زمین به اجرای سیستم‌های نوین آبیاری است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: اکنون عملیات اجرایی در یک هزار و ۱۰۰ هکتار از طرح مطالعه شده ویژه اراضی کشاورزی روستاهای سیس، سورال، سرابدوکل و هندی بلاغ آغاز شده و ۶۰۰ هکتار از این میزان شامل ۵۰ درصد سطح مطالعه شده، آماده بهره‌برداری است.

وی گفت: با توجه به شرایط توپولوژی، ۸۰ درصد این طرح در روستاهای سیس و سورال و ۲۰ درصد دیگر هم در اراضی روستاهای سرابدوکل و هندی بلاغ اجرا شده است.

سپری تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی کردستان در مرحله اول از محل کمک‌های فنی و اعتباری آبیاری نوین ۱۵۰ هکتار را  تحت پوشش قرار داده که به ازای هر هکتار، ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان اعتبارات بلاعوض دریافت شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: برای ۶۰۰ هکتار اجرا شده ۶ میلیارد و ۸۲۵ میلیون تومان از محل اعتبارات دولتی و یک میلیارد و ۵۷۵ میلیون تومان آورده شخصی بهره برداران هزینه شده است.

وی با اشاره بدلایل کندی اجرای پروژه در پایاب سد سورال افزود: عدم پرداخت آورده شخصی  بهره‌برداران در زمان مناسب، تشکیل گروه‌ها و هماهنگی برای جمع آوری مدارک مالکیتی بهره‌برداران و از همه مهمتر عدم رهاسازی آب توسط شرکت آب منطقه ای از مهمترین موانع پیش رو بوده است.

سپری یادآور شد: عدم تشکیل تعاونی از دیگر موانع و مشکلات موجود بوده که با رایزنی‌های صورت گرفته با اداره ثبت و اسناد استان در آینده نزدیک شرکت تعاونی آب بران سد سورال هم ثبت و به شکل قانونی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۴۳ هزار هکتار باغ است که سالانه ۳۳۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت می‌شود.

میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت‌های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تن در سال برساند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha