به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست خبری یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره، نادر طالبزاده دبیر جشنواره و امین سردارآبادی دبیر اجرایی جشنواره، بعد از ظهر امروز (یکشنبه ۷ دی) به صورت مجازی برگزار شد.
سردارآبادی در ابتدای نشست گفت: سینما فلسطین که محل نمایش آثار بود، امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نمیشود و اکرانها به سامانه عماریار منتقل شده است. ۱۰ صبح پنجشنبه (۱۱ دیماه) نخستین اکران آغاز میشود و ۱۰ صبح شنبه ۲۰ دیماه آخرین اکران است. در اکران آنلاین، افراد به صورت جمعی میتوانند فیلم ببینند و با کارگردان اثر به بحث و گفتوگو بپردازند.
وی درباره موضوع «بلیت اختیاری» توضیح داد: مخاطبان فیلمها پس از تماشای فیلم، متناسب با رضایتی که دارند با خرید بلیت به فیلمسازان جشنواره عمار برای تولید آثار بهتر و بیشتر کمک میکنند.
دبیر اجرایی جشنواره مردمی خاطرنشان کرد: هر سال اکرانها مردمی زودتر آغاز میشود و روز گذشته مستند «ماح» در یک اکران در شهر جهرم بیش از ۵۰۰ مخاطب داشته است و نوید این را میدهد که فیلمسازها میتوانند مخاطبان خود را در همه ایران پیدا کنند.
جلیلی:مردم سوژههای مدنظر خود را معرفی میکنند
جلیلی در ادامه این نشست مجازی گفت: امسال در جشنواره عمار دو تقدیر داریم؛ خانم کلر ژوبرت مسلمان فرانسوی ساکن ایران و نویسنده حوزه ادبیات کودک، دیگری سیدمحمود رضوی تهیهکننده جوان و پیشرو سینمای ایران است که برخی کارهای ممتاز او خطشکنی در سینمای ایران محسوب میشد و خلأهایی در سینمای ایران را پر کرد.
وی ادامه داد: امسال به دلیل رعایت آییننامههای بهداشتی، برنامه سینمافلسطین را نداریم و در عوض یک برنامه زنده هر شب در شبکه افق داریم. در آن برنامه به معرفی خانم ژوبرت بیشتر خواهیم پرداخت.
جلیلی به بخش «قصه ما» در یازدهمین جشنواره فیلم عمار پرداخت و گفت که این بخش میزبان قصههایی است که در سینمای ایران به آن پرداخته نشده است و مردم سوژههای مدنظر خود را معرفی میکنند تا گنجینه عظیمی برای فیلمسازان فراهم شود. در حال حاضر هزار موضوع و قصه و شخصیت در سایت جشنواره گردآوری شده است.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار سپس به معرفی دو کتاب پرداخت و گفت: سلولهای بهاری که خاطرات تولید سلولهای بنیادی با محوریت دکتر بهارمند است و لذت سادگی که مجموعه تجربیات و خاطرات دستاندرکاران برگزاری مردمی جشنواره فیلم عمار را شامل میشود.
جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود به فروش ۷ میلیارد تومانی منطقه پرواز ممنوع اشاره کرد و گفت: اگر این ساخته عمار شکست میخورد، خیلیها شمیشر میکشیدند و قلمشان را تیز میکردند، اما وقتی موفقیت آن را دیدند، مجبور به سکوت شدند. بدون هیچ اغراقی، هنرمندان جوان طلایهدار یک جریان قدرتمند در سینمای ایران هستند و عمار هم به سهم خود به آنها کمک خواهد کرد.
وی گفت: امسال یازدهمین دوره جشنواره عمار برگزار میشود و بعضی هنوز عصبانی هستند که چرا عمار اینقدر انقلابی مانده است. یعنی عمار نه تنها دچار استحاله نشد، بلکه روزبهروز بر آرمانهای انقلابی خود پافشاری کرد و نه تنها موجب ریزش نشد، بلکه سال به سال مشارکت بیشتر شد و از ۲۰ فیلم در دوره اول، به ۲۴۰۰ فیلم در دوره یازدهم رسیده است.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار اذعان کرد: ما ناراحت نمیشویم که جشنواره عمار را نقد کنند. حتی بعضی خبرگزاریهای وابسته به نهادهای انقلابی خیلی تند نقد میکردند و البته خیلی هم خوب است چون با نقدهای منصفانه، امکان آسیبشناسی و رشد جشنواره پدید خواهد آمد.
طالبزاده: شاهد بلوغ در جشنواره عمار هستیم
طالبزاده دبیر جشنواره هم در ادامه این نشست طی سخنانی گفت: شاهد بلوغ در جشنواره عمار هستیم؛ این جشنواره قلعهای برای فیلمسازان معتقد و متعهد به انقلاب اسلامی است. جشنواره عمار به آزادی بیان توجه ویژهای دارد و برخی آثار این جشنواره قابل پخش در تلویزیون نیست و به ارگانهای مختلف بر میخورد؛ این جشنواره یخهای مصنوعی ممیزی را میشکند، چون اگر ما روایت نکنیم، دشمن روایت میکند. بنده برنامهسازان تلویزیونی را به دیدن آثار عمار تشویق میکنم تا آنها را شکار کنند و برای ساخت برنامه دعوت کنند.
دبیر جشنواره عمار در بخش دیگری از این نشست تصریح کرد: عمار یک فضای غیرتعارفی است و مشتقاتی مانند اکران مردمی هم آن را جذابتر کرده است.
نظر شما