به نوشته رویترز ، عربستان سعودی ، امارات عربی متحده و بحرین در سال ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و این کشور به حمایت از تروریسم متهم کردند. موضوعی که دوحه با رد آن همسایگانش را به تلاش علیه نقض حاکمیت ملی خود متهم کرد.
ریاض تلاش دارد برای کاهش انتقادهای جو بایدن رییس جمهوری منتخب آمریکا که وعده اتخاذ سیاست قاطع تری نسبت به ترامپ در قبال عربستان را داده است، حل و فصل کند.
بحرین در بیانیه ای اعلام کرد که نشست وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، مقدمات چهل و یکمین اجلاس سران کشورهای عضو را برعهده خواهد داشت که پنجم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۶ دیماه) برگزار خواهد شد.
یک مقام شورای همکاری خلیج فارس به رویترز گفت که مذاکرات برای دستیابی به یک توافق همچنان ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، برخی منابع گفته اند که دستیابی به یک توافق در این اجلاس را پیش بینی می کنند که ممکن است به مجموعه ای از اصول مذاکره یا گام ملموس تری بیانجامد و متضمن بازگشایی حریم هوایی به روی قطر شود.
با این حال قطر به کویت و آمریکا که درباره این اختلاف گفت وگو می کنند، اعلام کرده است هرگونه حل و فصل باید مبتنی بر احترام متقابل باشد.
کشورهای شورای همکاری خلیج فارس پیشتر ۱۳ شرط را برای رابطه با قطر از جمله پایان فعالیت شبکه تلویزیونی الجزیره، بستن پایگاه نظامی ترکیه، قطع رابطه با اخوان المسلمین و کاهش سطح روابط با ایران مطرح کرده اند.
عربستان سعودی روز شنبه اعضای شورای همکاری خلیج فارس را برای شرکت در نشست ریاض در پنجم ژانویه سال میلادی جدید دعوت کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه عربستان، نایف فلاح مبارک الحجرف را مکلف کرد که سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را برای شرکت در چهل و یکمین نشست مجلس عالی این شورا که قرار است ۵ ژانویه ۲۰۲۱ در ریاض برگزار شود، دعوت کند.
نظر شما