توسعه صنعت گیاهان دارویی مستلزم تدوین قوانین به روز است

اصفهان - ایرنا - رییس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی اصفهان گفت: توسعه صنعت گیاهان دارویی در کشور و به تبع آن این استان مستلزم تدوین قوانین به روز و تسهیلگر برای تولیدکنندگان است.

آبتین میرطالبی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: قوانین مرتبط با بهرهبرداری محصولات فرعی در رویشگاه‌های طبیعی به روز نیست و همین امر سبب می‌شود ساختارهای مناسبی در فرایند تولید، استحصال، بهره برداری و عرضه وجود نداشته باشد.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر نگارش و تدوین شیوهنامه‌ها و آیین نامه‌های مربوط به هزینه‌های بهره برداری ضروری است زیرا قرارداد بهرهبرداری در بخش گیاهان دارویی با شورا یا بهره بردار مرتع منعقد می‌شود و باید در این زمینه سهولت و شفافیت بیشتری وجود داشته باشد.

میرطالبی با بیان اینکه مقررات وضع شده باید برای مدت زمان حداقل پنج سال ثابت باشد اظهارداشت: بر همین مبنا می‌توان برای سرمایه گذاری، تولید، صنایع فرآوری و صادر کنندگان برنامه ریزی جامع و بلند مدتی داشت.

رییس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی اصفهان با اشاره به رعایت اصول صحیح بهره برداری تصریح کرد: در برخی قراردادهای منعقد شده نبود نظارت کافی و به موقع از جانب برخی شهرستان‌ها و استان، صدمه به رویشگاه‌ها و افزایش درصد تلفات به رویشگاه‌ها را در پی دارد و نیاز است که این نقیصه رفع شود.

وی به اهمیت ورود هرچه بیشتر و استفاده بهینه از یافته های تحقیقات کاربردی در زمینه کاشت، فرآوری، عرضه و فروش گیاهان دارویی اشاره و خاطرنشان کرد: بهرهگیری از دانش و پژوهش بخصوص در کاشت دیم گیاهان دارویی صنعتی و حفظ شرایط طبیعی رویشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است.

رییس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی اصفهان با بیان اینکه توجه هرچه بیشتر به صادرات این صنعت راهکاری مناسب برای توسعه و درآمدزایی به شمار می‌رود گفت: اکنون روند انعقاد قرارداد و صدور پروانه حمل و مجوز صادرات در بعضی موارد هزینه بر و طولانی است که می‌طلبد در تبیین دستورالعمل بهره برداری این موانع برطرف شود.

 سالانه افزون بر ۲ هزار تن گیاهان دارویی در استان اصفهان برداشت می‌شود.

نگاهی به وضعیت استان اصفهان از حیث عرصه‌های طبیعی حاکیست که این خطه به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونه‌ای خوبی (۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.

این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده است که به طور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha