یافتن مسیر صحیح از راه کج و بینش تشخیص حق از باطل را بصیرت می گویند و پیروی از رهبری جامعه اسلامی یکی از مهمترین ویژگیهای فرد بصیر است. حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند: «بصیرت این است که انسان حقایق و نقاط ضعف و قوت خودش و دشمن را درک کند، جایگاه خود، کشور، ملت، منطق انقلاب و جایگاه خط و صراط مستقیمی را که امام در کشور ترسیم کرد، بداند. این بصیرت است.» (بیانات در دیدار فرماندهان گردان های بسیج۰۴/۰۹/ ۱۳۹۴) در نگاه ایشان، بصیرت در برخورد با حوادث اجتماعی است. تدبر، درست نگاه کردن و درست سنجیدن حوادث به هنگام مواجهه با آنها و پرهیز از نگاه های عامیانه و سطحی از جمله ویژگی های بصیرت است. رهبر انقلاب در این زمینه تصریح می کنند: «حوادث را درست نگاه کردن، سنجیدن، در آنها تدبر کردن در انسان بصیرت یعنی بینایی ایجاد می کند و انسان چشمش به حقیقت باز می شود.»
روز ۹ دی به نام «روز بصیرت و میثاق امت با امام» نامگذاری شده است. دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران که همواره به دنبال فرصت هایی برای اجرای نقشه های شوم خود و نشانه گرفتن اتحاد و یکدلی مردم این سرزمین هستند، در ۱۳۸۸ خورشیدی، فتنه ای را رقم زدند که نه تنها با بصیرت و هوشیاری ملت ایران خنثی شد، بلکه درس عبرتی فراموش نشدنی را برای دشمنان این مرزوبوم رقم زد.
در این روز مردم انقلابی ایران مانند همیشه حماسه ای بزرگ را آفریدند و با حضور و برگزاری راهپیمایی و گردهمایی بزرگ، حمایت همه جانبه از انقلاب و رهبری را با بصیرت خود به تصویر کشیدند. از این رو ملت همیشه در صحنه و انقلابی ایران همه ساله در این روز با برگزاری مراسمها و آیینهای ویژه، بار دیگر میثاق خود را با ولایت فقیه تجدید می کنند و به استکبارگران و دشمنان این مرز و بوم یادآور می شوند که همواره پشتیبان رهبر خود هستند و هرگز دستاویز توطئه های دشمنان قرار نخواهند گرفت.
به همین مناسبت پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به گفت وگو با حجت الاسلام محمدمهدی رحیمی کارشناس امور دینی و استاد حوزه پرداخت. در ادامه متن گفت وگو را می خوانیم.
۹دی، روز تجدید مجدد مردم با ولایت
حجت الاسلام رحیمی، ۹ دی را روز تجدید مردم با آرمان های انقلاب و رهبری دانست و گفت: مردم در این روز به سران فتنه پاسخ منفی دادند و با حضور خود در راهپیمایی گسترده بار دیگر با آرمان های انقلاب و رهبر معظم انقلاب تجدید بیعت کردند. در حقیقت حماسه ماندگار ۹ دی، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت بود؛ روزی که مردم در پاسخ به ندای رهبر معظم انقلاب برای دفاع از انقلاب و برچیدن بساط نفاق داخلی و دشمنان خارجی به خیابانها آمدند و مانند دیگر مراسم های ملی مشت محکمی بر دهان استکبارگران زدند. در این حماسه ملی، مردم بصیرت خود را نشان داده و ثابت کردند که ولایتمدار هستند و بر عهدی که با امام امت و شهدا بستهاند، همچنان در آن ثابتقدم هستند.
مدیریت مدبرانه و منطبق بر ارزش های اسلامی رهبر معظم انقلاب
این کارشناس امور دینی با بیان اینکه تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب در سال ۸۸ موجب شد تا نقشه های فتنه گران نقش برآب شود، اظهار داشت: حماسه ۹ دی در پاسخ به اهانت و حرمت شکنی عدهای جاهل و غافل نسبت به عاشورای حسینی بود که البته مدیریت مدبرانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب در فتنه ۸۸ سبب شد تا این فتنه با کمترین آسیب خاتمه یابد.
نهم دی، روز خروش ملت ایران و آشکار ساختن خشم در برابر اهانتها و حرمت شکنیهای عدهای مزدور وابسته به اجانب، نسبت به مقدسات در روز عاشورای حسینی است. رهبری در این دوران با بیانات و هشدارهای خود آن فتنه گسترده را به بهترین شکل مدیریت و ۹ دی را خلق کردند. تامل، مدارا، سعه صدر، روشنگری و بصیرت افزایی از جمله خصوصیات منحصر به فرد مقام معظم رهبری بود که در آنها روزها همچون همیشه نمایان شد. تدبیر رهبری در آن دوره بسیار مثال زدنی است و هر فرد انقلابی و ولایتمدار باید درباره آن بیاندیشد که این همه هوشمندی از کجا نشأت می گیرد. همچنین باید بدانیم که نقش استکبار و هدف از این فتنه بزرگ چه بود و چه عوارض مخربی می توانست برای مردم داشته باشد.
تخریب انقلاب و امیدواری دشمن در فتنه ۸۸
این استاد حوزه با اشاره به این موضوع که تخریب انقلاب و افزایش نفاق در میان امت اسلامی ایران بزرگترین هدف دشمنان فتنهگر بود، اظهار کرد: از میان بردن انقلاب و تخریب افکار انقلابی مردم این مرز و بوم از بزرگترین امیدواری های دشمن در آن روزها بود. مسأله تبعیت از ولایت دغدغه مسلمانان در تاریخ اسلام به شمار می رفت و شاید وجه تشابه حماسه ۹ دی و دیگر حماسه های صدر اسلام مطرح بودن مساله ولایت است.
حاکمیت گفتمان دینی عامل شکل گیری حماسه ۹ دی
حجت الاسلام رحیمی در ادامه با اشاره به انگیزه ها و علل شکل گیری حماسه ۹ دی، گفت: علل و مسایل بسیاری در شکل گیری حماسه ۹ دی دخیل بودند. حاکمیت گفتمان دینی در جامعه و اعتقاد مردم به ارزش های دینی از مهمترین عوامل این حرکت خودجوش در ۹ دی بود. اصل ولایت فقیه، بصیرت، بالا بودن شعور و بینش سیاسی مردم از دیگر ریشه های موثر در جهت خلق این حماسه ملی به شمار می رود. همچنین درک پیام های نهضت عاشورا و اعتقاد مردم مسلمان ایران به آن از دیگر عوامل شکل گیری این حماسه بودند. واکنش سریع و به موقع مردم نسبت به تهدید ضد انقلاب، خودجوش و کاملاً مردمی بودن حرکت، فراگیری و حضور گسترده همه اقشار، سلیقه ها و ذائقه های سیاسی، حضور بارز نسل سوم و جوان انقلاب اسلامی، سر دادن شعارهای کاملاً سیاسی و معنادار و نیز بازتاب گسترده داخلی و خارجی سبب شد تا این حماسه یکی از رویدادهای ویژه انقلاب اسلامی باشد و به نقطه عطفی در حیات نظام مقدس اسلامی تبدیل شود.
نمایان شدن ظرفیت واقعی انقلاب اسلامی در حماسه ۹ دی
این کارشناس دینی در ادامه بیان داشت: برخی از نظریه پردازان خارجی واکنش های اعتراضی که پس از انتخابات رخ داد را بزرگترین چالش داخلی نظام جمهوری اسلامی بعد از انقلاب دانستند اما بهره مندی و هوشمندی مردم در حماسه ۹ دی به خوبی نشان داد که ملت انقلابی و همیشه در صحنه توانمندی لازم را برای مهار تهدیدات و خطرات در ابعاد گوناگون که متوجه نظام می شود، دارند. دشمنان این مرز و بوم می خواستند از طریق جنگ فرهنگی باورهای مردم به ویژه جوانان را نشانه بگیرند و به انقلاب و نظام خدشه وارد کنند که در حماسه ۹ دی ظرفیت واقعی انقلاب اسلامی به خوبی نمایان شد.
بصیرت، وجه بارز حماسه ۹ دی
حجت الاسلام رحیمی در پایان خاطر نشان کرد: بصیرت، وجه بارز حماسه ۹ دی است که امت بصیر پایبندی خود را با باور و ایمان قلبی به اصل امامت و مفهوم ولایت فقیه به خوبی نشان دادند. همچنین ایستادگی و مقاومت نرم افزاری ملت در برابر تهدیدات ناشی از این حوادث به بهترین شکل ممکن مهار و خنثی شد.
نظر شما