به گزارش روز دوشنبه وزارت جهاد کشاورزی، « محمد حسن عصاره » افزود: با توجه به چالش هایی که در کشورمان در زمینه تامین مواد اولیه استاندارد گیاهان دارویی وجود داشت و سرمایه گذاری زیادی در صنایع میانی صورت نگرفته بود، ایده راه اندازی پالایشگاه تولید مواد اولیه با رعایت بالاترین استانداردهای بین المللی توسط بخش خصوصی در سال ۱۳۹۷ شکل گرفت.
وی که ریاست موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور را برعهده دارد، توضیح داد: براساس برآوردهای انجام شده، اعتبار مورد نیاز برای توسعه پالایشگاه درآن سال حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شد که با توجه به افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه های تامین زیرساخت های پالایشگاه، هزینه های انجام شده از مقادیر پیش بینی شده فراتر رفت.
عصاره تصریح کرد: پالایشگاه تولید مواد استاندارد در زمینه گیاهان دارویی در مرحله نخست راه اندازی شده و در ماه های آتی به بهره برداری کامل خواهد رسید.
تشکیل کارگروه علمی به منظور هدایت صحیح فرآیند کشت و تولید گیاه شاهدانه
به گفته وی، تشکیل کارگروه علمی به منظور هدایت صحیح فرآیند کشت و تولید گیاه شاهدانه اصلاح شده در ایران و استفاده از مزایای صنعتی و پزشکی است و این کارگروه متشکل از ارکان شرکت خصوصی فعال در حوزه داروهای نارکوتیک مانند تماد، جهاد دانشگاهی و سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزدارای و دیگر فعالان این حوزه است.
وی افزود: این کارگروه با تجمیع اقدامات انجام شده و طراحی راهکار علمی و اجرایی، درصدد رفع موانع موجود برای توسعه صنعت تولید و فرآوری این گیاه برآمده است.
عصاره اضافه کرد: همکاری های بیشتر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با سازمان مبارزه با مواد مخدر کشور و برگزاری جلسات مشترک در بالاترین سطح اداری نیز تلاش بر این است تا راهکاری اجرایی از جنس قانون برای رصد و هدایت کشت این گونه گیاهان فراهم شود.
رییس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور گفت: این گیاه دارویی، تنها منبع و مرجع تولید داروهای بسیار مهم است که به منظور بهبود ام اس و سرطان به کار می رود.
عصاره افزود: قابلیت چند منظوره، این گیاه را به عنوان گیاهی راهبردی و ارزآور برای کشورهایی مانند ایران که شرایط کشت این گیاه دارویی و صنعتی را دارد، ایجاد کرده است.
وی با بیان این که بر اساس بند یک ماده یک قانون مبارزه با مواد مخدر کشت گیاه شاهدانه به منظور تولید مواد مخدر یا روانگردان صنعتی غیردارویی جرم محسوب می شود.
به گزارش ایرنا،ایران با داشتن ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم شناخته شده و بالطبع رویشگاه های مختلف، هشت هزار گونه گیاهی و یکهزار و ۷۳۰ گونه انحصاری (اندمیک)، دو هزار و ۳۰۰ گونه گیاهی دارای ترکیبات با ارزش و واجد شرایط برای ورود به صنعت، ۷۳۰ گونه مشترک بین فلور ایران و جهان که از نظر فیتوشیمی در زیست بوم ایران متابولیت های ثانویه را تولید میکنند.
سال ۲۰۱۷ گردش مالی گیاهان دارویی و ترکیبات دارویی در صنایع داروسازی با استفاده از ترکیبات منشاء گیاهی، عطر، طعم، رنگ و خوشبوکنندههای طبیعی و گیاهی، تولیدی مکمل ها، چاشنیها و ادویه جات، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی، تولید سموم و کودهای گیاهی، تولید شیرین کنندههای طبیعی و نوشابههای گیاهی، دمنوشهای گیاهی، تولید عصاره و اسانس، گیاهان تدخینی و دخانیات و داروهای ضد درد به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار رسید و پیش بینی می شود در سال ۲۰۵۰ گردش مالی گیاهان دارویی و ترکیبات دارویی به بیش از پنج هزار میلیارد دلار برسد.
به منظور ورود تحقیقات و پژوهش در عرصه های کشاورزی، مرکز رشد نوآوری و فناوریهای گیاه پزشکی و کشاورزی با هدف تشویق محققین و اعضای هیات علمی برای تجاری سازی دانش و یافته های خود و بکارگیری آن در توسعه بخش کشاورزی کشور راه اندازی شده است.
نظر شما