به گزارش روز دوشنبه روزنامه سعودی " سبق " ، دادگاه مزبور بر اساس ماده ۴۳ قانون مزبور الهذلول را به انجام اقدامات تحریک آمیز جهت تغییر نظام حاکم و تلاش به نفع طرف های خارجی در داخل عربستان با استفاده از اینترنت به منظور ضربه زدن به نظام عمومی و همکاری با شماری از افراد مجرم متهم کرد.
قاضی دادگاه گفت که دادستانی کل اتهامات نسبت داده شده علیه لجین الهذلول را تایید کرد و اعترافات وی بدون اجبار یا اکراه به ثبت رسید و مطلبی بر خلاف اعترافات فرد متهم در جلسات گذشته به اثبات نرسید.
جلسه دادگاه با حضور اعضای هیات دادگاه و دادستانی کل و شاکی و نماینده هیات حقوق بشر برگزار شد.
دادگاه جزایی عربستان پیشتر با صدور حکمی، پرونده لجین الهذلول فعال حقوق بشر زندانی در این کشور را به دادگاه تروریسم ارجاع داد و خواهرش گفت که او برای اعتراف کردن تحت فشار های شدید روحی قرار دارد.
علیاء الهذلول خواهر این فعال سعودی در صفحه توئیترش نوشت: دادگاه جزائی در ریاض حکم ارجاع پرونده لجین الهذلول فعال برجسته سعودی در زمینه دفاع از حقوق بشر را به دادگاه تروریسم صادر کرد.
وی افزود: بعد از گذشت تقریبا سه سال از بازداشت لجین و یک سال از آغاز محاکمه وی، قاضی دادگاه در ریاض عدم صلاحیت برای رسیدگی به این پرونده را اعلام و آن را به دادگاه تروریسم ارجاع داد.
علیاء همچنین گفت که وضع جسمی خواهرش بد و نامساعد است.
به گفته خواهر لجین، او از ۲۶ اکتبر و به مدت دو هفته در اعتراض به وضعیتش، دست به اعتصاب غذا زد اما در زندان از روشهای وحشیانه و غیرانسانی برای تضعیف روحیه او استفاده میکنند تا کار او را به جنون بکشانند.
علیاء در ادامه گفت: طی محاکمه ، لجین دفاعیه چهار صفحهای خود را قرائت کرد. با وجود شرایط بد جسمانی و سختی در صحبت کردن و قطع شدن کلامش بارها از سوی قاضی، توانست دفاعیه خود را به طور کامل ارائه دهد.
لجین متولد سال ۱۹۸۹ فعال سعودی در زمینه حقوق زنان است. او در سال ۲۰۱۴ در حال رانندگی و عبور از مرز مشترک عربستان و امارات برای اولین بار بازداشت شد. او در ماه می ۲۰۱۸ در راستای موج بازداشت فعالان مدافع حقوق بشر در عربستان به دلایل ناشناختهای برای دومین بار دستگیر و زندانی شد و هم اکنون نیز در بازداشت بسر میبرد.
بعد از قتل جمال خاشقچی داخل کنسولگری عربستان در استانبول به دست عناصر سعودی در سال ۲۰۱۸، پرونده حقوقی الهذلول با اعتراضهای جهانی روبهرو شده و مقامات کشورهای مختلف بارها مسئولان سعودی را بابت این پرونده به باد انتقاد گرفتهاند.
عربستان برخی از فعالان زن سعودی که در بازداشت به سر میبردند را به طور موقت آزاد کرده اما سایر زنان در بند همچنان در دادگاههای قضایی پشت درهای بسته محاکمه میشوند.
گروههای مدافع حقوق بشر نیز در این باره گفتند که دست کم سه زن از جمله لجین، چندین ماه است که در سلول انفرادی به سر میبرند و به شدت در معرض انواع شکنجهها قرار دارند.
پیشتر نیز سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیهای، از دولت عربستان خواسته بود تا زندانیان سیاسی را فورا و بدون قید و شرط آزاد کند.
۱۴۸۷
نظر شما