به گزارش ایرنا، زاخارووا در بیانیه ای که روز چهارشنبه در پایگاه اینترنتی ویژه وزارت امور خارجه روسیه منتشر شد، خاطرنشان کرد که جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در یادداشتی به مبارزه با اطلاعات نادرست و شایعات در دوره انتشار ویروس کرونای تغییر یافته اشاره کرد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: برای ما مساله جدیدی نبود که جنگ واکسن ها که تشدید شده است اخیرا با موجی از شایعات و اطلاعات نادرست یا به صورت عمدی تحریف شده همراه شده است.
وی افزود: اما متاسفانه این پدیده یکی از نشانه های جدایی ناپذیر انتشار همه گیر ویروس کووید-۱۹ شده است. با این حال ما از این واقعیت که شخصیت برجسته سیاست بین المللی مثل بورل به این کارزار پیوسته است، حیرت زده شدیم.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه بیانیه خود نوشت: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشت خود تلاش کرد تلاش های روسیه در مبارزه با ویروس کرونا را به فعالیت های کاملا غیرموجه گروه تروریستی داعش تشبیه کند.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در یادداشتی در پایگاه اینترنتی اتحادیه اروپا مدعی شده است که روسیه برای فروش واکسن کرونای خود در برخی کشورها، اقدام به انتشار اطلاعات غلط درباره واکسنهای تولید اروپا و آمریکا میکند.
این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا یکشنبه هفتم دیماه در این یادداشت نوشت: سازندگان واکسن غربی به صراحت مورد تمسخر رسانههای چند زبانه تحت کنترل دولت روسیه قرار میگیرند که در برخی موارد حتی منجر به ادعاهای پوچ شده مبنی بر اینکه واکسنها مردم را به میمون تبدیل میکنند، شده است.
وی ضمن انتقاد از انتشار اطلاعات «گمراهکننده»، این گونه روایتها را متوجه کشورهایی دانست که روسیه میخواهد واکسن «اسپوتنیک وی» خود را در آن کشورها عرضه کند.
بورل بدون ارایه جزییات، این تحرکات را موجب تهدید سلامت عمومی همزمان با همهگیری کووید-۱۹ عنوان کرد و گفت داعش نیز از سردرگمی در شرایط بحران کرونا برای پیشبرد تبلیغات خودش استفاده میکند.
زاخارووا افزود: در واقع بورل با انتشار اطلاعات نادرست و جعلی علیه رسانه های روسیه و خبرنگاران این کشور سیاه نمایی می کند. وی با درخواست برای مقابله با شایعات در رسانه بنظر می رسد خود علائم ابتلا به جعل اطلاعات و واقعیت ها نشان می دهد.
زاخارووا خاطرنشان کرد: لحن مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را جز تلاش برای رقابت ناسالم که علیه روسیه و واکسن کرونا ساخته شده در کشور ما هدف گیری شده چیز دیگری نمی توانم تلقی کنم.
وی گفت: از بروکسل در مورد این سخنان گمراه کننده توضیح می خواهیم.
رقابت شدید میان غرب و مسکو در باره واکسن از همان اولین روزهای ثبت نخستین واکسن کرونا در جهان توسط روسیه در تابستان امسال آغاز و جنگ رسانه ای غرب علیه این دستاورد روسیه شکل گرفته است و همچنان ادامه دارد.
روسیه اولین کشور در جهان بود که واکسن کرونا با نام «اسپوتنیک وی» را ثبت کرد و این واکسن روز ۱۱ ماه اوت در روسیه به ثبت رسمی رسید و اسناد مربوط به آن به سازمان بهداشت جهانی ارسال شد.
این واکسن دو ماه پیش توسط صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه تولید شد و انتظار می رود تا پایان سال جاری میلادی ۲.۵ میلیون دوز این واکسن تولید شود. به گفته مسوولان روس این کشور ساخت ۱۰ نوع واکسن کرونا را در دستور کار دارد.
به گفته رئیس صندوق سرمایه گذاریهای مستقیم روسیه کلمه وی در نام واکسن اسپوتنیک وی به معنی پیروزی از کلمه ویکتوری برگرفته شده است.
نظر شما