استان مرکزی هفته آتی از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت زرد قرار می‌گیرد

اراک – ایرنا – رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: وضعیت استان مرکزی از نظر شیوع ویروس کرونا در هفته آینده از نارنجی به زرد تغییر خواهد کرد که نشانگر بهبود نسبی شرایط است.

دکتر «محمد جمالیان» روز چهارشنبه در نشست خبری که  از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: اکنون شهرهای اراک، شازند و خمین در وضعیت نارنجی هستند که با کاهش شمار بیماران بستری به وضعیت زرد خواهند رسید.

 وی اظهار داشت: با صفر شدن تعداد بیماران بستری کرونایی در استان، می‌توان رنگ سفید را برای همه شهرهای استان مرکزی اعلام کرد که این مهم نیازمند همکاری مردم و رعایت ضوابط بهداشتی است

دکتر جمالیان افزود: اکنون وضعیت شکننده است و شهریورماه تجربه بدی حاصل شد که با عادی انگاری، تجمع‌ها و سفرها، سه تا چهار هفته کادر درمان شرایط طاقت فرسایی داشتند وتعداد بستری و مرگ و میر استان افزایش یافت.

وی اظهار داشت: تجمعات خانوادگی، دورهمی مذهبی، فرهنگی و اداری باید به حداقل برسد تا دوباره شاهد اوج بیماری کووید۱۹ و تلفات ناشی از آن نباشیم.

وی افزود: اکنون ۵۰ درصد از ظرفیت تخت‌های بستری استان خالی است و در چهار هفته اخیر کادر درمان روزهای سبکی را گذراندند و تجدید انرژی کردند و تاب آوری استان برای صورت اوج چهارم بیماری مطلوب است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: تاکنون گزارشی از ورود ویروس انگلیسی به کشور و استان به خاطر تدابیر ارزشمند وزارت بهداشت در مبادی ورودی کشور مشاهده نشده است.

وی با بیان  اینکه  کلانشهر اراک در ۹۶ ساعت گذشته فوتی ناشی از کرونا نداشته است، افزود: در سطح استان  نیز  در ۲۴ ساعت اخیر سه نفر در اثر ابتلا به کووید ۱۹  جان باختند که ۲ مورد در شهرهای تابعه اراک و یک مورد نیز در ساوه گزارش شده است.

دکتر جمالیان افزود: ۵۰ مورد ابتلای جدید به بیماری کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته در استان ثبت شده که ۴۵ مورد سرپایی بودند و پنج نفر هم  در مراکز درمانی بستری شده‌اند و در مجموع  تا کنون  ۳۴ هزار و ۱۰۰ نفر در این استان به این بیماری مبتلا شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک در بخش دیگری از سخنانش  گفت: در زمان شیوع کرونا دارو به میزان لازم ذخیره شد و  و اکنون در این خصوص به جز انسولین قلمی و داروهای خاص برای پیوند که واردات آن با مشکل مواجه، مشکلی وجود ندارد.

دکتر جمالیان با بیان اینکه یک‌هزار میلیارد ریال تجهیزات پزشکی در ۲ سال اخیر از سوی دانشگاه علوم پزشکی اراک  تامین شده است، اظهار داشت: افزایش صددرصدی تخت‌های ویژه در استان اتفاق افتاده که تا ۱۰ سال آتی استان نیازی به تهیه تخت ویژه ندارد و همه شهرهای استان به تخت و دستگاه دیالیز بیماران کلیوی مجهز شده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: ۱۰ درصد از جمعیت شهر استان پرونده الکترونیکی بهداشتی تشکیل نداده‌اند که این ضعف در اراک، دلیجان و شازند مشهودتر است که در طرح شهید سلیمانی به تشکیل این پرونده ها کمک خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: جامعه شهری از اتفاقات خوب بهداشتی بی‌اطلاع هستند و توجهی به این مهم ندارند و مطالبه دانشگاه از اصحاب رسانه اطلاع رسانی در خصوص فواید تشکیل پرونده الکترونیکی است.

دکتر جمالیان با یادآوری اینکه کمبود نیروی پرستاری از دغدغه‌های دانشگاه بوده است، افزود: ضریب تخت بستری به پرستار هفت دهم است که با شیوع کرونا کمبود پرستار خود را پررنگ تر نشان داد و با اخذ مجوز ۱۹۶ نیروی جدید به صورت پیمانی جذب خواهند شد و ۵۳ نیر نیز در مناطق محروم اضافه می شوند و ۶۴ نیروی شرکتی دانشگاه نیز برای اورژانس پیش بیمارستانی پیش‌بینی شده است.

وی اظهار داشت: دانشگاه فقط رسالت ارایه خدمات درمانی را برعهده ندارد و موظف است برای حل مشکلات بومی استان مانند آلودگی هوا نیز برنامه و طرح تحقیقاتی داشته باشد که در این راستا طرح پژوهشی آلودگی هوا و مدیریت پسماند را در دستور کار قرار داده است.

راه اندازی دانشکده دندانپزشکی با تعرفه دولتی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت:  دانشکده دندانپزشکی با تعرفه دولتی برای تامین خدمات دندانپزشکی در سبد خانوار در اراک راه اندازی شده است

دکتر جمالیان افزود: ۱۰۶ یونیت دندانپزشکی در این مرکز برای ارایه خدمات تخصصی دندانپزشکی تهیه شده تا مراجعان در نوبت صبح و عصر از آن بهره مند شوند.

وی اظهار داشت: در مکان جدید کلینیک دندانپزشکی دولتی اراک خدمات عمومی و تخصصی از جمله جراحی، ارتودنسی، درمان ریشه، اطفال، ترمیمی، رادیولوژی  با تعرفه دولتی ارایه می‌شود.

در استان مرکزی ۲۱ بیمارستان فعال با حدود دو هزار تخت مصوب و یکهزار و ۸۵۰ تخت فعال و ۸۵ بخش درمانی وجود دارد که ۱۵ واحد بیمارستانی مربوط به حوزه دولتی، سه بیمارستان با راهبری حوزه مدیریت درمان تامین اجتماعی و ۳ بیمارستان نیز خصوصی در اراک و ساوه است.

بر اساس اعلام سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور تا ۹ دی ماه ۹۹ به یک میلیون و ۲۱۲ هزار و ۴۸۱ نفر  و

شمار جانباختگان این بیماری به  ۵۴ هزار و ۹۴۶ نفر رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha