استاندار یزد از شیوع موج جدید کرونا در استان اظهار نگرانی کرد

یزد- ایرنا - استاندار یزد نسبت به احمال شیوع موج چهارم ویروس کرونا در استان اظهار نگرانی کرد و گفت: همچنان تهدیدهایی در این حوزه وجود دارد ، مردم بیش از گذشته ، پروتکل های بهداشتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ رعایت کنند.

به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز پنجشنبه در نشست هم‌اندیشی معرفی یزد به عنوان شهر پایلوت( نمونه) مقصد ایمن گردشگری در کشور، افزود: در مرحله سوم شیوع کرونا شرایط خیلی وخیم شد و از لحاظ شیوع کرونا به نسبت جمعیت در صدر ۳۱ استان قرار گرفت و با اقدام‌های صورت گرفته اکنون به جایگاه شانزدهم رسیده است ، این موضوع افتخاری است که توانستیم شیوع ویروس را کنترل کنیم.

وی  با بیان اینکه رویکرد دولت تدبیرو امید حفظ و بهبود جایگاه اقتصادی کشور در این شرایط است، ادامه داد: با شیوع کرونا هیچ یک از واحدهای تولیدی استان تعطیل نشد، می‌توان این کار را در صنعت گردشگری هم انجام داد ضمن جلوگیری از بروز خسارت در این عرصه از درآمد و ظرفیت اقتصادی آن در کشور بهره برد.

استاندار یزد با اشاره به اینکه تابستان سال ۹۹  وقتی صحبت از گردشگری ایمن مطرح شد، بلافاصله موضوع در دستور کار قرار گرفت و آمادگی استان برای میزبانی از گردشگران در سفرهای ایمن تاکید شد و مقرر شد،  مسوولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی  و گردشگری و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تمهیدات لازم را در این مورد  اتخاذ  و برنامه‌ریزی لازم انجام دهند.

همچنین محمد کریمی‌نیا معاون قرارگاه پدافند زیستی کشور در این نشست گفت: اگر به ویروس کرونا به عنوان یک موضوع بهداشتی و درمانی و یا تهدید زیستی نگاه شود ،نوع اقدام در مواجه با آن کاملا متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه یزد در ۶ سال گذشته یکی از استان‌های برتر مرتبط با پدافند زیستی کشور بود، از فعالیت‌های صورت گرفته در پیشگیری از کرونا در استان قدردانی کرد و ادامه داد: ابتدا، مسوولان این موضوع را یک تهدید بهداشتی درمانی می دانستند و تمامی اقدامات در این حوزه برنامه ‌ریزی شد و ریاست ستاد مقابله با کرونا هم به وزارت بهداشت سپرده شد.

معاون قرارگاه پدافند زیستی با اشاره به اینکه در صنعت گردشگری، این حوزه تنها یک عرصه نیست بلکه حلقه اتصالی است که حوزه های مختلف کشور را به هم مرتبط می‌کند، خاطرنشان کرد: اگر بتوان این زنجیره را به سلامت حفظ کرد به خوبی می‌توان  زمینه توسعه اقتصادی کشور را در حوزه‌های مختلف فراهم  و در کنار آن سلامت جامعه را هم حفظ کرد.

دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها زمینه سفرهای ایمن را فراهم کند 

همچنین در ادامه نشست یادشده رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید نگاه مسوولان کشور به امور گردشگری به عنوان یک منبع درآمدزایی باشد، گفت: دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها زمینه سفرهای ایمن را برای مردم فراهم کند.

محمدرضا دشتی اردکانی افزود: از روز نخست گفته شد، مشخص نیست، واکسن کرونا تا چه زمانی جواب دهد و بتوان  بیماری کووید ۱۹ را در کشور مهار کرد ،تاکنون صنعت گردشگری ایران و دیگر کشورها آسیب های  زیادی متحمل شد.

به گفته دشتی اردکانی با این استدلال که مراکز گردشگری و اقامتی به بهانه شیوع کرونا باید تعطیل شود، اشتباه است ،به فرض اینکه در شرایط قرمز هم باشیم با توجه به مقررات تدوین شده و ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه غربالگری بیماران ، باید این صنعت را حفظ کرد.

دشتی اردکانی با بیان اینکه گردشگری باید به عنوان یکی از افق‌های درآمد ایران باشد، بیان کرد: باید در حوزه درآمدهای عمومی بحث گردشگری به صورت ویژه مدنظر قرار گیرد و از آن استفاده شود.

خسارت صنعت گردشگری به خاطر کرونا 

همچنین دبیر فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در این نشست بر ضرورت برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات این صنعت تاکید کرد و  گفت: با شیوع ویروس کرونا از اسفند ماه سال ۹۸ ، فعالان صنعت گردشگری امسال خسارت‌های زیادی را متحمل شدند. 

محمدصالح جوکار از کرونا به عنوان یک تهدید و بحران در عرصه ملی و جهانی یادکرد و افزود: با شیوع آن تعدادی ازمشاغل را تعطیل کردیم و یا تعطیل شد و به همین دلیل خسارت‌های زیادی به مردم و سرمایه گذاران  وارد شد.

نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن  تصریح کرد: با اینکه دولت بخشی از ضرر و زیان های ‌وارده را جبران کرد اما بسیاری از خسارت‌ها که به مشاغل مختلف از جمله در حوزه گردشگری مرتبط بود ، جبران نشد.

دبیر فراکسیون گردشگری مجلس یازدهم با اشاره به اینکه تعطیلی امور ساده‌ترین راه برای مقابله با کروناست ولی زیان های زیادی به دنبال دارد، تصریح کرد: باید برنامه‌ریزی شود علاوه بر مهار آن بتوان مسایل اقتصادی ، رونق بازار و کسب و کارها را حفظ کرد.

جوکار خاطرنشان کرد: در حال حاضر گرچه مواردی از مسافرت ها  دیده می‌شود و شاید هم در سفر از شیوه‌های غیراستاندارد هم استفاده کنند، باید مسافرت ها به مسیر اصلی خود هدایت شود باید این موضوع را مدنظر قرار داد ، هتلی که قبل از شیوع کرونا  ۱۵۰ نفر نیرو داشت، اگر امروز بخواهد همه آنها را به کار گیرد ولی نتواند با تمام ظرفیت به جذب مسافر بپردازد به شدت با مشکل مواجه می‌شود.

نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس در ادامه استفاده از نیروهای بومی را یکی از مهمترین مسایل در ارتباط با حوزه گردشگری ذکر کرد و گفت: اگر قرر است،پژوهش‌هایی با موضوع میراث فرهنگی و تاریخی در کشور انجام شود باید از پژوهشگران بومی استفاده شود که آنها آشنایی کامل با منطقه دارند.

جوکار، حفاظت از پهنه‌های گردشگری را مهم دانست و افزود: شناسایی پهنه‌ها، اقدام خوبی است، اگر  در حوزه حفاظت و مرمت آن اقدامی صورت نگیرد، خسارت‌های زیادی تحمیل و قابل قبول نیست که به این سادگی پهنه‌های گردشگری را از دست بدهیم.

وی با بیان اینکه پژوهش در مورد مسایل فرهنگی ، میراث فرهنگی و تاریخی باید مطابق چارچوب های تعیین شده در کارهای تحقیقاتی باشد، گفت:  پژوهش نمی‌تواند در مدت یک سال به نتیجه برسد، حتما برای آن طرح پنج  ساله در نظر گرفت که از سال ۱۴۰۰ شروع شود.

یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در مرکز جغرافیایی ایران قرار دارد و ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی و ۶ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی دارد که از این تعداد تاکنون، هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی رسیده است.
با توجه به غنای یزد از لحاظ بناهای تاریخی، فرهنگی تاکنون پنج اثر آن استان شامل ۲۰۰ هکتار بافت تاریخی یزد، باغ های دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز و قنات های زارچ و حسن آباد در فهرست میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو )به ثبت رسید و یزد نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha