طرح "کتاب‌پیک" در پنج شهر آذربایجان‌غربی راه اندازی شد

مهاباد- ایرنا- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی گفت: طرح "کتاب‌پیک" برای نخستین بار در پنج شهر استان به راه افتاد و در صورت فراهم شدن شرایط در کتابخانه‌های عمومی دیگر شهرهای آذربایجان‌غربی اجرا می‌شود.

خدیجه معصومی روز شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح با عنوان "کتاب‌پیک" ویژه اعضای کتابخانه‌های عمومی در شهرهای ارومیه، بوکان، سلماس، ماکو و میاندوآب اجرا شد و در قالب آن اعضا با تماس با کتابخانه‌ها، کتاب مورد نیاز خود را درخواست و با استفاده از پیک دریافت می‌کنند.

وی اضافه کرد: این طرح با توجه به تعطیلی کتابخانه‌ها به دلیل شرایط شیوع ویروس کرونا اجرا شد و پس از پایان بیماری کووید ۱۹ نیز برای کسانی که به دلیل سالخوردگی و معلولیت نمی‌توانند کتاب را از کتابخانه به صورت حضوری دریافت کنند، تداوم خواهد داشت.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه منابع کتابخانه های عمومی از سایت www.samanpl.ir قابل جستجو است، گفت: همچنین منابع درخواست شده با پیک و ‌با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تحویل اعضا داده می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه نهاد کتابخانه‌ها برای اجرای  طرح "کتاب‌پیک" با مشکل اعتباری روبرو است اما نیمی از هزینه‌های ارسال کتاب برای اعضا را تقبل کرده و مابقی آن نیز توسط خود اعضای پرداخت می‌شود.

کتابخانه‌های عمومی در مناطق روستایی آذربایجان‌غربی ایجاد می‌شود

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی گفت: هم اکنون ۱۱ کتابخانه عمومی در مناطق روستایی استان راه‌اندازی شده و نهاد کتابخانه‌های عمومی از دایر کردن کتابخانه عمومی و پیش‌خان کتاب در مناطق روستایی استقبال می‌کند.

کتابخانه‌های روستای در شهرستان‌های ارومیه، تکاب و چایپاره قرار دارد و به زودی کتابخانه روستایی در روستای "داشخانه" مهاباد نیز راه اندازی می‌شود

معصومی افزود: این کتابخانه‌های روستای در شهرستان‌های ارومیه، تکاب و چایپاره قرار دارد و به زودی کتابخانه روستایی در روستای "داشخانه" مهاباد و از روستاهای دوستدار کتاب کشور نیز راه اندازی می‌شود.

وی اضافه کرد: اگر کتابخانه‌های روستایی از استحکام بنا و فضای فیزیکی مناسب برخوردار باشند تحویل نهاد کتابخانه‌های عمومی داده می‌شوند و پس از تجهیز برای ساماندهی، کتابدار نیز برای آنها استخدام می‌شود. 

امکان ارسال کتاب خط بریل در آذربایجان‌غربی وجود دارد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی گفت: هم اکنون در کتابخانه مرکزی استان کتاب خط بریل وجود دارد و اعضای کتابخانه‌های عمومی می‌توانند این نسخ را درخواست کنند تا برای آنان ارسال شود.

معصومی افزود: با توجه به هزینه‌های زیاد تهیه نسخ خط بریل امکان تجهیز تمام کتابخانه‌های استان به این نسخ وجود ندارد اما در صدد هستیم که علاوه بر مرکز استان، ۲ مرکز در شمال و جنوب آذربایجان‌غربی راه‌اندازی شود و توزیع کتاب های خط بریل گسترش پیدا کند.

علاوه بر مرکز استان، ۲ مرکز در شمال و جنوب آذربایجان‌غربی راه‌اندازی می‌شود تا توزیع کتاب های خط بریل گسترش پیدا کند

وی با اشاره به تجهیز کتابخانه‌های عمومی با نسخه گویا اظهار داشت: در هر کدام از  کتابخانه‌های عمومی استان بیش از ۳۰۰ نسخه گویا برای استفاده روشندلان و افراد کم‌بینا وجود دارد و این نسخه‌ها در طول سال با توجه به نیازهای اعضا بروزرسانی می‌شوند.

وی گفت: با همکاری خیرین یک استودیوی کوچک برای تولید محتوی نسخ گویا در کتابخانه مرکزی استان راه‌اندازی شده و کتاب‌های گویا به زبان فارسی توسط داوطلبان در این مرکز تهیه و تحویل کتابخانه‌های عمومی داده می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی گفت: تاکنون کتاب‌های گویا در این مرکز تنها به زبان فارسی تهیه می‌شد اما امکان تولید محتوی به زبان‌های تُرکی و کُردی نیز در صورت تمایل افراد وجود دارد.

هم اکنون در آذربایجان‌غربی ۷۱  کتابخانه عمومی با یک ملیون ۵۰۰ هزار جلد کتاب و ۲۴ کتابخانه عمومی مشارکتی در مجموع با ۶۱ هزار نفر عضو فعالیت می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha