به گزارش ایرنا، ویروس کرونا تاکنون باعث مرگ حدود ۱۵۰ هزار نفر در هند شده است. هند تنها کشور پس از آمریکا در جهان است که بیش از ۱۰ میلیون مورد ابتلا به بیماری کرونا را به ثبت رسانده است.
این کشور در چند روز گذشته به طور متوسط ۲۰ هزار مورد جدید ابتلا به این ویروس را ثبت کرده است. مقامات هندی اعلام کردند که از شنبه گذشته طرح آزمایشی واکسیناسیون ملی کرونا در سراسر این کشور اجرا شده است.
به گزارش شبکه هندی "ان دی تی وی"، این اولین واکسن ملی کروناست که برای استفاده اضطراری در هند تایید شده است. پس از آن، هند واکسن ساخت داخل دیگر به نام کواکسین را برای استفاده اضطراری در این کشور تایید کرد.
نارندرا مودی نخست وزیر هند این تایید این واکسن را یک گام بسیار مهم در مقابله با ویروس کرونا دانسته است.
هر دو واکسن تایید شده در هند میتواند در دمای معمولی یخچال نگهداری یا حمل شوند.
این انتظار وجود داشت که سازمان تنظیم مقررات دارویی هند در هفته اول ماه ژانویه مجوزی برای استفاده اضطراری از واکسن های کرونا را برای موسسه سرم هند صادر کند که کرد و هدف از تمرین های انجام شده در این کشور ارزیابی امکان عملیاتی استفاده از پلتفرم های دیجیتال برای نظارت لحظه ای بر انتقال واکسن ها است.
وزارت بهداشت هند روز شنبه در بیانیهای با اعلام اینکه هدف از این طرح آزمایشی ارزیابی امکان عملیاتی استفاده از یک بستر دیجیتالی برای نظارت واقعی بر تحویل واکسن و ثبت دادهها است، افزود: این طرح همچنین ارتباطات میان برنامه ریزی و اجرا را آزمایش و به شناسایی چالشها کمک میکند.
خبرگزاری "شینهوا"ی چین در گزارشی از دهلی نو نوشت که "هارش واردان" وزیر بهداشت هند درحالی که روز شنبه برای نظارت بر طرح آزمایشی واکسیناسیون کرونا به بیمارستانی در دهلی رفته بود، از مردم کشورش خواست به شایعات توجه نکنند و در این خصوص گفت: من از مردم میخواهم شایعات را باور نکنند. شرط اول ما در تهیه واکسن امن بودن و اعتبار آن است و در این مورد مصالحه نخواهیم کرد.
طرح آزمایشی واکسیناسیون در چهار ایالت
هند در روزهای پایانی ماه دسامبر ۲۰۲۰ یعنی در ۲۸ و ۲۹ دسامبر نیز طرح آزمایشی واکسیناسیون کرونا را در ایالت هایی چون آسام در شمال شرق، اندرا پرادش، گجرات و پنجاب بدون مشکل اجرایی کرد.
برخی گزارش ها حاکی از تایید واکسن شرکت "آسترا زنکا" و دانشگاه آکسفورد برای استفاده در هند نیز است.
به گفته کارشناسان، تایید واکسن آکسفورد در انگلستان ممکن است بخت تایید این واکسن در هند را تقویت کرده باشد. موسسه سرم هند SII که رییس آن "ادار پوناوالا" است و در سال ۱۹۶۶ توسط کوروش پونوالا (یکی از شخصیت های مهم هند و از پارسیان ایرانی الاصل جامعه زرتشتیان این کشور) بنیان گذاری شد، با دانشگاه آکسفورد و موسسه داروسازی آسترازنکا همکاری داشته و اکنون در حال آزمایش هایی در هند است.
موسسه سرم هند بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان است و واکسن بیماری های مختلفی را در دوز ۱.۵ میلیاردی تولید و در سراسر جهان می فروشد.
کادر پزشکی هند به ۷ دهه تجربه واکسیناسیون گسترده مانند واکسن فلج اطفال، بیماری ورم مغز و غیره تکیه میکند.
واکسیناسیون ۳۰۰ میلیون نفر در مرحله اول
هند در طرح خود قصد دارد در مرحله اول بیش از ۳۰۰ میلیون نفر را واکسینه کند. گروههای در اولویت شامل کادر درمانی، نیروی پلیس، افراد بالای ۶۰ سال و سپس بالای ۵۰ سال و افراد با بیماریهای زمینهای هستند. دولت این کشور یک دستور العمل ۱۴۸ صفحهای آماده کرده است تا مقامات به دقت آن را دنبال کنند.
در همین ارتباط خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام آگاه هندی با تایید واکسن کرونای تولیدی "آسترازنکا" و دانشگاه آکسفورد برای استفاده اضطراری از سوی جامعه توسط سازمان تنظیم مقررات دارویی این کشور، نوشت: این تصمیم راه را برای استفاده از این واکسن در دومین کشور پرجمعیت جهان که پس از آمریکا بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را دارد، هموار می کند.
وزیر اطلاع رسانی: هند تنها کشور جهان با 4 واکسن ملی
پراکاش جاوادکار، وزیر اطلاع رسانی هند نیز گفت که در واقع دست کم سه واکسن کرونای دیگر در انتظار تایید هستند، از جمله واکسن "اسپوتنیک وی" روسیه، "کواکسین" شرکت "بایوتک باهارات" و "زی کوو-دی" ساخت شرکت "زیدوس کادیلا" که دو مورد آخر نیز هندی هستند و مورد روسی آن نیز در خود هند تولید می شود.
به گفته او، هند شاید تنها کشور جهان باشد که بطور همزمان در حال آماده کردن دست کم چهار واکسن کروناست.
ماه گذشته خبرگزاری الجزیره قطر به نقل از یکی از توسعه دهندگان واکسن کووید-۱۹ روسیه اعلام کرد که شرکت داروسازی هندی «هِتِرو» بیش از ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن «اسپوتنیک ۵» روسی را تولید می کند.
«صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه» (RFID) در بیانیهای اعلام کرده بود: هِتِرو (Hetero) یکی از شرکتهای برتر داروسازی در هند، توافق کرده سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن «اسپوتنیک ۵» را برای مقابله با کووید- ۱۹ بسازد. طبق پیش بینیها، تولید این واکسن در هند از اوایل ۲۰۲۱ میلادی آغاز می شود.
به گزارش ۱۷ آذرماه خبرگزاری رویترز، وی.کی. پاول از مقامات ارشد بهداشت دولت هند نیز ۱۶ آذر در مصاحبهای تلویزیونی گفته بود: شرکت فایزر آمریکا یک روز قبل در خواست خود برای استفاده اضطراری از واکسن کرونای آمریکایی در این کشور آسیایی را ثبت کرده و دهلی نو نیز از آن استقبال میکند.
به گفته پاول، معمولا سه ماه در این کشور طول میکشد تا مقامات مسئول در باره درخواست مصرف داروها تصمیم بگیرند، اما به درخواست شرکت فایزر به عنوان شرکت داروسازی آمریکا و از بزرگترین شرکتهای داروسازی جهان که در هند نیز مرکز تحقیقاتی گسترده و بزرگی دارد، بسیار سریعتر رسیدگی خواهد شد.
در همین حال شرکت فایزر که استفاده از واکسن کرونای آن از مدتی پیش در چند کشور آغاز شد، از دولت هند خواسته است تا برای ارائه دادههای معتبر، فرصت بیشتری به این شرکت بدهد.
تایید استفاده اضطراری از واکسن کرونای ساخت آکسفورد توسط سازمان کنترل دارویی هند
خبرگزاری "بلومبرگ" آمریکا نیز از دهلی نو گزارش داد: سازمان کنترل دارویی هند واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد را که توسط موسسه سرم هند در حال تولید است، برای استفاده اضطراری تایید کرد.
به این ترتیب پس از انگلیس، هند دومین کشوری است که استفاده از این واکسن را تایید میکند. موسسه سرم هند برای تولید واکسن کرونا با دانشگاه آکسفورد قرارداد بسته است. فرمول این واکسن به طور مشترک توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی "آسترا زینکا" تولید شده است. از سوی دیگر شرکت "باهارات بیوتک" در حیدرآباد هند با شورای تحقیقات پزشکی این کشور برای تولید واکسن "کواکسین" وارد همکاری شده است.
این شرکت هفته گذشته با شرکت آمریکایی "اوکاگن" Ocugen برای تولید مشترک و فروش واکسن در آمریکا به توافق رسید.
البته آزمایشهای انسانی واکسن دانشگاه آکسفورد که توسط موسسه سرم در هند اجرایی شده، به دلیل شکایت یک داوطلب با چالش مواجه شده است. این داوطلب ادعا کرده است که واکسن آکسفورد با تاثیرات جانبی شدید همراه بوده و باعث تشدید بیماری در بدن او شده است.
اما موسسه سرم این اتهامات را رد کرده است.
سرم در عین حال افزوده است، برنامه تولید ۴۰۰ میلیون دوز واکسن آکسفورد در هند را تا ماه ژوئیه (تیرماه) در پیش رو دارد و بسیار امیدوار است که بتواند تا آن زمان به این هدف دست یابد.
البته موسسه «سرم» هند تنها بر روی تولید انبوه واکسن کرونای آکسفورد متمرکز نیست و پیش از این نیز شرکت داروسازی آمریکایی «نواواکس» برای تولید ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ در هند با سرم به توافق رسیده بود، اگرچه همان زمان نیز بیشبینی شده بود که حداقل ۵۰ درصد از این مقدار واکسنهای تولیدی برای تامین نیاز داخلی در هند باشد.
همچنین سرم با شرکتهای آمریکایی «کودا جنیکس» و شرکت اتریشی «تمیس» برای تولید واکسن کرونا قرارداد بسته است و واکسن این شرکتها نیز در صورت تائید نهایی به بازار تولید واکسن کرونا در هند افزوده خواهد شد.
آدرا بونکا رییس این شرکت گفته است: ما سالانه، بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دوز واکسن مختلف از فلج اطفال گرفته تا سرخک تولید میکنیم و ظرفیت عظیم شرکت سرم به ما اجازه میدهد که مواد خام درجه یک را برای تولید واکسن خریداری کنیم.
در هر حال، واکسینه کردن جمعیت عظیم هند یک طرح چالش بر انگیز است. هند کشوری وسیع با زیرساختهای ضعیف و شبکه پزشکی نامنظم است.
انتظار میرود علاوه بر آکسفورد، واکسنهای دیگری نیز در هند مجوز انجام آزمایشهای نهایی پیش از توزیع گسترده را بدست آورند که در این صورت هند نه تنها از نظر داخلی خواهد توانست حجم قابل توجهی از جمعیت خود را از نظر دسترسی به واکسن کرونا تحت پوشش قرار دهد، بلکه فراتر از آن انتظار میرود هند به یکی از مراکز عمده تولید و صادرات واکسن کرونا به دیگر کشورهای جهان تبدیل شود و از این منظر جایگاه بسیاری مهمی را طی ماهها و شاید سالهای آتی در مسیر مقابله با همه گیری ویروس کرونا در جهان بدست آورد.
در عین حال واکسیناسیون در هند حتی برای دیگر کشورهای جهان نیز بسیار حائز اهمیت و قابل توجه است. در واقع در صورتی که واکسیناسیون کرونا در هند به عنوان یکی از دو کشور پرجمعیت جهان با موفقیت به سرانجام برسد، بخش بزرگی از جمعیت جهان واکسینه شدهاند و از این رو واکسیناسیون کرونا در هند حتی برای دیگر کشورها نیز بسیار مهم است، بویژه آن که شهروندان هندی سفرها و مهاجرتهای بسیار زیادی به دیگر مناطق و کشورهای جهان دارند و رفت و آمد آنان پس از انجام واکسیناسیون میتواند از همه گیری بیشتر کرونا بویژه در منطقه جنوب آسیا که هندی ها بیشترین سفرها را دارند، تا حدودی بکاهد.
اقدام برزیل برای خرید واکسن کرونا از هند
شبکه خبری "ان دی تی وی" گزارش داد که کشور برزیل برای واردات دو واکسن کرونا که در هند در حال تولید است با شرکتهای هندی قرارداد بسته است.
دولت برزیل که اکنون نزدیک به هفت میلیون و ۸۰۰ هزار مورد ابتلا به کرونا را به ثبت رسانده و بعد از آمریکا با ثبت ۲۰۰ هزار فوتی دارای بیشترین جان باختگان این بیماری است، قصد دارد هرچه زودتر واکسن کرونا را برای شهروندان خود خریداری کند. از این رو دولت این کشور با موسسه سرم برای خرید واکسن آسترا زنکا قرارداد بسته است.
از سوی دیگر کلینیکهای خصوصی برزیلی نیز با شرکت باهارات بیوتک هند بری خرید واکسن کواکسین این شرکت قرارداد بستهاند.
رییس موسسه سرم هند روز سه شنبه گذشته در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد که دولت هند تا چند ماه اجازه صادرات واکسن دانشگاه آکسفورد را نخواهد داد. درحالی که اکثر کشورهای ثروتمند واکسنهای کرونا را برای سال جاری خریداری کردهاند، انتظار میرود موسسه سرم هند این واکسن را برای کشورهای در حال توسعه تولید کند.
آدار پوناوالا رییس موسسه سرم همچنین پیش بینی میکند که اگر تمام طرحهای تولید واکسن شرکتهای مختلف در سرتاسر جهان موفقیت آمیز باشد، تا سال آینده هنوز هم کمبود واکسن کرونا وجود خواهد داشت.
نظر شما