مهران نظری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در زیستگاههای شمال و جنوب استان با همکاری ۲۰ اکیپ اعم از کارشناسان و محیط بانان و نیز تشکلهای زیست محیطی انجام میشود.
وی اظهار داشت: هرساله همزمان با برنامه جهانی و کشوری سرشماری زمستانه پرندگان آبزی و کنار آبزی این اقدام در استان انجام می شود که در سال گذشته بیش از ۱۰۸ هزار قطعه از پرندگان سرشماری شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به وجود بیش از ۳۰ تالاب فصلی و دایمی در استان بیان کرد: ۲۲ سایت اصلی و ۱۲ سایت فرعی اعم از تالاب ها و محل های تجمع پرندگان در این طرح هدف گذاری شده است که پس از پایان سرشماری نتایج کار اعلام می شود.
وی هدف از این اقدام را بررسی میزان کاهش و افزایش میزان پرندگان در زیستگاههای آبی و ساحلی استان بیان کرد و افزود: پرندگان تصویری از مسیر تنوع زیستی در جهان را به ما نشان می دهند و به عنوان فشارسنج های مفید و منحصر به فردی درباره تغییرات محیط زیست هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی گفت: استفاده از پرندگان به عنوان پایش کنندگان زیست محیطی ارزش خاصی دارد که از تغییر اقلیم تا ردیابی وضعیت تنوع زیستی سیاره زمین و وجود آلاینده ها در اکوسیستم را در بر میگیرد.
وی با اشاره به اینکه برخی سرشماری های حیات وحش امسال به علت شیوع کرونا انجام نشد، اضافه کرد: آذربایجانغربی در کریدور مهاجرتی پرندگان قرار دارد و همه ساله میزبان پرندگانی مانند حواصیل، کاکایی ها، ابچلیک، فلامینگو، خوتکا و انواع اردک و غاز سانان است.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای بیش از ۳۰ تالاب فصلی و دایمی است که این تالابها پذیرای هزاران پرنده کنار آبزی و آبزی در طول سال هستند.
در فصلهای سرد سال اغلب پرندگان که از عرضهای شمالی به مناطق گرم تر و عرشهای جنوبی می روند در طول مسیر خود در این استان فرود امده و در صورت مساعد بودن شرایط هوایی و غذایی ماندگار می شوند و در غیر این صورت به مهاجرت خود ادامه می دهند.
نظر شما