به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا عصر یکشنبه در بازدید از روستای میرده از توابع شهرستان سقز اظهار داشت: سد چراغ ویس یکی از ظرفیتهای مناسب برای تامین آب شرب مردم سقز و کشاورزی منطقه است که از سال آینده آبگیری این سد در دستور کار شرکت آب منطقهای قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه روستای میرده به دلیل قرارگیری در حاشیه سد چراغ ویس باید به صورت کامل جانمایی و جابجا انجام شود، افزود: جانمایی سایت جدید روستای میرده در حال انجام است و مردم میتوانند از سایت جدید برای استقرار کامل بهرهمند شوند.
استاندار کردستان به تخصیص آب از سد چراغ ویس برای کشاورزان این منطقه اشاره کرد و گفت: شرکت آب منطقهای کردستان برای اجرای تخصیص آب به پنج هزار هکتار اراضی کشاورزی از محل این سد پیگیری های لازم را انجام دهند تا کشاورزان و اهالی این روستا از بهره آب این سد سود ببینند.
وی یکی از مشکلات جدی پیش روی سد چراغویس را فاضلاب ۱۸ روستای حاشیه آن اعلام و بر رفع این مشکل تاکید کرد و اظهار داشت: آنتن دهی و دسترسی به اینترنت ۹۵ درصد از روستاهای سقز تا پایان سال جاری محقق می شود.
استاندار کردستان با بیان اینکه مشکل روستایان حائز اهمیت است و باید تلاش کنیم از خدمات بهتری بهره مند شوند، افزود: جاده دسترسی روستایان حاشیه سد چراغ ویس با اولویت کاری انجام شود، همچنین کارشناسان برای ارزیابی و تملک اراضی همکاری بهتری با روستایان داشته باشند.
بهزاد رحیمی، نماینده مردم شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: جا نمایی در سایت جدید روستای میرده و همچنین جاده دسترسی، نبود اینترنت، آنتن دهی موبایل و رفع مشکل فاضلاب از مشکلات روستایان این منطقه است.
دهیار روستایی میرده در این نشست با اشاره به اینکه سالهای زیادی است که کارهای کشاورزی و عمرانی و همچنین تخصیص آب از سد چراغ ویس در این منطقه به کندی پیش می رود، گفت: ۲۵ سال قبل گلنک زنی این سد انجام شد و مشکل جابجایی کماکان تا امروز ادامه دارد.
وی با بیان اینکه روستایی میرده دارای ۶۴ پلاک منزل مسکونی در این روستا کارشناسی شده است، گفت: یکی از مشکلات اصلی روستاییان تملک زمین است و باید مسوولان این اراضی را تملک کنند.
روستای میرده با ۱۶۰ خانوار در حاشیه سد چراغ ویس قرار گرفته است و به دلیل اینکه در حاشیه این سد قرار دارد باید این روستا جابجا شود و سایت جدیدی برای جاگزاری منازل مسکونی این روستا ایجاد شده است.
استاندار کردستان همراه با هیات همرا از سد چراخ ویس و همچنین سایت جدید روستای میرده شهرستان سقز بازدید کرد.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما