کاهش رنج بوشهری‌ها با توسعه زیرساخت‌های سلامت

بوشهر- ایرنا- دیر زمانی نیست که ساکنان شهرها و روستاهای ساحلی بوشهر برای درمان جزئی‌ترین بیماری یا عمل جراحی به دلیل نبود زیرساخت‌ها، تجهیزات و نیروی متخصص باید با تحمل رنج و هزینه‌های گزاف به استان‌های مجاور سفر می‌کردند، اما در سال‌های اخیر با توسعه بخش سلامت این استان این سختی‌ها کاهش یافته‌است.

به گزارش ایرنا، برخورداری از یک زندگی سالم و با کیفیت توام با طول عمر قابل قبول و عاری از بیماری و ناتوانی، حقی همگانی است که مسئولیت و تولیت آن بر عهده دولت‌ها است و پیش شرط تحقق توسعه پایدار به شمار می‌رود.

تحقق این مهم در گرو فراهم سازی امکانات و تسهیلات مناسب برای تامین سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی انسان در همه مراحل زندگی و زنجیره حیات است که از جمله حقوق طبیعی و نیازهای اساسی انسان‌ها محسوب می‌شود در مکتب اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز موردتاکید قرار گرفته است.

هرچند در نظام جمهوری اسلامی براساس سیاست و برنامه محرومیت‌زدایی فعالیت‌های گسترده‌ای در استان بوشهر برای توسعه بخش‌های مختلف انجام گرفته است اما به علت محرومیت مزمن و ریشه‌ای بخش سلامت این استان تاکنون نیز با کمبودهای زیادی روبرو بوده و هست. 

این درحالی است که با وجود همه مشکلات و تنگناها مالی، تحریم‌های ظالمانه و فشارهای اقتصادی استکبارجهانی در سال‌های اخیر اما دولت تدبیر و امید توسعه متوازن زیرساخت‌های سلامت و ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی در دورترین مناطق استان بوشهر را فراموش نکرده و دستاوردهای زیادی در این بخش برای حل مشکلات داشته است.

طوریکه تا پیش از این دولت کمبود امکانات زیرساختی و نیروی پزشکی متخصص باعث شده بود مردم استان بوشهر برای تامین نیازهای درمانی خود سختی و هزینه‌های هنگفت سفر را در کنار رنج بیماری تحمل کرده و به استان‌های همجوار بروند؛ اما امروز با توسعه امکانات درمانی این مشکلات از تا حد زیادی از پیش پای مردم این استان برداشته شده هر چند هنوز به میزان مطلوب نرسیده‌است.

براساس آمارهای موجود شمار تخت‌های بیمارستانی در استان بوشهر از یکهزار  و ۱۹۴ تخت در سال ۱۳۹۲ امروز به یکهزار و ۷۳۱ تخت فعال و ویژه افزایش یافته و این توسعه بیانگراین است که همواره بخش بهداشت و درمان مورد توجه دولت تدبیر و امید بوده‌است.

افزون براین با اجرای پروژه‌های مختلف زیرساختی از جمله بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی شهدای هسته ای و بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی جایگزین فاطمه زهرا(س) بوشهر، بیمارستان ۱۷۰ تختخوابی ۱۷ شهریور برازجان، بیمارستان ۳۲ تختخوابی سپاه در چاه مبارک عسلویه و ۱۱۰ تختخوابی عسلویه و تکمیل و افتتاح چندین بیمارستان و مرکز درمانی و بهداشتی در استان بوشهر از جمله گام‌های مهم این دولت از سال ۱۳۹۲ تاکنون در بخش توسعه زیرساخت‌های سلامت این استان است.

هرچند رویکرد بخش سلامت بر امر پیشگیری است اما برطرف کردن مشکلات و کمبودهای درمانی از جمله اولویت‌های دولت تدبیر و امید است و با وجود کارها و گام‌های برداشته شده در این بخش اما هنوز هم کارهای نکرده زیادی وجود دارد که برای رضایت‌مندی بخشی مردم باید انجام شود.

ایجاد زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در شهرستان دیلم 

به گفته یکی از شهروندان دیلمی در گذشته سهم این شهرستان از زیرساخت‌های بهداشتی درمانی یک درمانگاه و چند پزشک عمومی بود اما امروز همان درمانگاه ساده و محدود به یک بیمارستان تبدیل شده و نیازی نیست که مردم برای کوچکترین بیماری خود به گناوه و یا مرکز این استان مراجعه کنند.

علی اکبر یاری می‌افزاید: امروز با همت خیران و نگاه مثبت دولت امکانات و تجهیزات پزشکی و بهداشتی خوبی در شهرستان دیلم ایجاد شده‌است به گونه‌ای که مردم شهرستان‌های مجاور برای رسیدگی به امور درمانی خود به این شهرستان  مراجعه می‌کنند.

وی تاکید کرد: با این وجود هنوز هم کارهای بهتر و بیشتری باید در زمینه تامین پزشک متخصص انجام شود تا مردم مجبور نباشند برای پی‌گیری کارهای درمانی خود به مرکز استان و یا استان‌های همجوار مراجعه کنند.

افتتاح بیمارستان دیر؛ تحقق آرزوی ۲۵ ساله مردم

ساخت بیمارستان ۵۶ تختخوابی امام هادی (ع) شهرستان دیر از سال ۸۶ آغاز شده بود که در ابتدای دولت یازدهم ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و با تلاش و همت این دولت آرزوی ۲۵ ساله مردم این شهرستان محقق شد.

 امروز با تلاش دولت تدبیر و امید بیمارستان ۵۶ تختخوابی نیمه کاره شهرستان دیر راه اندازی شده و فعال است و با بهره‌برداری از اتاق عمل و بخش زایمان در کنار ۲ پایگاه سلامت و چهار پایگاه فوریت‌های پزشکی بخش زیادی از مشکلات و نیازهای بهداشتی و درمانی مردم این شهرستان برطرف شده‌است.

تا سال ۹۲ تنها هفت پزشک در شهرستان دیر وجود داشت و امروز با راه‌اندازی این بیمارستان این شمار به ۲۲ پزشک افزایش یافته است.

علی بحرانی یکی از شهروندان دیری معتقد است: با راه‌اندازی بیمارستان امام هادی (ع) این شهرستان و تکمیل بخش‌های مختلف از جمله زایشگاه مردم در زمان ضرورت و حالت اورژانسی  نگرانی‌های گذشته را ندارند.

وی ادامه می‌دهد: به طور یقین مردم خدمات و اقدام‌های دولت تدبیر و امید در زمینه تقویت زیرساخت‌های بهداشتی را فراموش نخواهند کرد و با توجه به اهمیت و مقوله سلامت انتظار می‌رود بحث سلامت و بهداشت و درمان به عنوان اولویت نخست سایر دولت‌ها قلمداد شود.

تکمیل بیمارستان امام حسین (ع) تنگستان 

عملیات اجرایی احداث بیمارستان امام حسین (ع) اهرم در دهه ۷۰ آغاز و بعد از گذشت چندین سال با نصف ظرفیت به بهره‌برداری رسید که پس از آن به علت تصویب و اختصاص نیافتن اعتبار لازم، تکمیل نشد اما با همت دولت تدبیر و امید این پروژه که به یکی از مطالبه‌های جدی مردم در حوزه سلامت تبدیل شده بود امروز فازهای ۲ و ۳ آن احداث و تجهیز و در خدمت مردم قرار گرفته است.

مریم پولادی از شهروندان اهرم مرکز شهرستان تنگستان می‌گوید: تکمیل بیمارستان امام حسین (ع) تنگستان در کنار اجرای بسیاری از پروژه‌های بهداشتی و درمانی در این شهرستان بسیاری از مشکلات مردم را برطرف کرده و باعث امیدواری آنان شده است.

این شهروند اهرمی معتقد است:دسترسی به خدمات و تامین امکانات بهداشتی درمانی به عنوان یکی از مطالبه‌های جدی مردم به شمار می‌رود که دولت تدبیر و امید بخوبی صدای آنها را در این بخش شنید و تاکنون گام‌های موثری در این راستا برداشته شده‌است.

راه‌اندازی ۵۳۷ تخت بیمارستانی جدید ارمغان دولت به مردم بوشهر 

براساس آمارها در سال ۹۲ تنها یکهزار و ۸۹ تخت فعال بیمارستانی و ۱۰۵ تخت ویژه در این استان وجود داشت اما امروز با تلاش صورت گرفته در زمینه تقویت زیرساخت‌های درمانی ۵۳۷ تخت شامل ۴۳۲ تخت فعال بیمارستانی و ۱۰۵ تخت ویژه به شمار تخت‌های این استان افزوده شده‌است.

با راه‌اندازی این شمار تخت جدید بیمارستانی در مراکز بهداشتی درمانی استان بوشهر، در زمان حاضر شاخص تخت‌های بیمارستانی به ازای هر یکهزار نفر به ۱.۶ تخت رسیده‌ است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به خبرنگار ایرنا می‌گوید: با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده و بهره‌برداری از پروژه‌های در دست اجرا تا سال ۱۴۰۴ شمار تخت‌های بیمارستانی این استان بوشهر به ۲هزار و ۱۴۳  تخت می‌رسد و براین اساس به ازای هر یکهزار نفر ۲.۲ تخت در این استان فعال خواهد شد.

کشمیری با تاکید بر عدالت در دسترسی به سلامت و اینکه استان بوشهر از یک عقب افتادگی تاریخی در بحث درمان روبرو است بیان کرد: برای نمونه عمر بیمارستان کنگان در جنوب استان بوشهر ۲۷ سال است و پیش از آن هیچ تخت بیمارستانی در این منطقه وجود نداشت این در حالی است که امروز این بیمارستان تقویت و توسعه یافته و در مرکز استان نیز به غیر از بیمارستان قدیمی فاطمه زهرا (س) بوشهر، ۱۷ شهریور برازجان و بیمارستان امیرالمومنین (ع) گناوه هیچ مرکز درمانی دیگری نبود.

وی بیان کرد: این درحالی است که امروز با تلاش‌های انجام شده تخت‌های بیمارستانی افزایش یافته و بیمارستان شهدای خلیج فارس نیز باید تقویت شود و درکنار آن احداث بیمارستان جایگزین بوشهر ضروری است. 

کشمیری درباره  شهرستان دیلم گفت: قبل از دولت تدبیر و امید تنها پنج پزشک عمومی در این شهرستان وجود داشت اما امروز با راه‌اندازی بیمارستان بقیه الله (عج) دیلم شاهد گسترش تخت‌های ویژه وعمومی دراین بیمارستان بوده و بیشتر رشته‌ها و تخصص‌ها از جمله جراحی عمومی، زنان، بیهوشی، داخلی و اطفال در منطقه حضور دارند و افزون براین نیز کلینیک تخصصی خیرساز در این منطقه راه‌اندازی شده‌است.

وی تکمیل بیمارستان نیمه کاره دیر بعد از ۲۵ سال و بیمارستان امام حسین (ع) تنگستان را از جمله دیگر اقدام‌های مهم دولت تدبیر و امید عنوان کرد که در راستای پاسخ به خواسته مردم این شهرستان‌ها انجام شده‌است.

به گفته کشمیری افزایش تخت‌های اورژانس بیمارستانی به ۳۲۲ تخت و توسعه چهار بخش اورژانس در استان بوشهر از دیگر گام‌های موثر دولت در هفت سال گذشته در راستای تقویت زیرساخت‌های بیمارستانی است.

۶۲۲ تخت بیمارستانی در استان بوشهر دردست اجرا است      

با وجود همه مشکلات و تنگناها اما با سرمایه گذاری چند هزار میلیارد تومانی در زمان حاضر  ۶۲۲ تخت بیمارستانی در استان بوشهر در دست اجراست که بخشی از آنها امسال و بخش دیگری نیز در سال‌های آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در این باره اظهارداشت: از این شمار ۱۴۲ تخت بیمارستانی شامل بیمارستان ۳۲ تخت‌خوابی سپاه در شهرچاه مبارک عسلویه و بیمارستان ۱۱۰ تخت‌خوابی شهدای هسته ای بوشهر تکمیل و در مرحله نصب تجهیزات قرار دارند و با پایان این مرحله انتظار می‌رود تا پایان سال مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی ادامه می‌دهد: با بهره‌برداری از این پروژه‌ها تا پایان سال جاری شمار تخت‌های فعال استان بوشهر از یکهزار و ۵۲۱ تخت به یکهزار و۶۶۳ تخت افزایش می‌یابد.

کشمیری درباره بیمارستان ۱۱۰ تخت‌خوابی اورژانس هسته‌ای می‌گوید: این بیمارستان با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیروگاه اتمی بوشهر از پروژه‌های مهم این استان است و هرچند ۵۰ تخت از این بیمارستان  ویژه است اما در مجموع به تخت‌های اورژانس و مراقبت‌های ویژه استان افزوده می‌شود.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر ادامه می‌دهد: عملیات اجرایی بیمارستان شهدای هسته‌ای این استان از سال ۹۵ با زیربنای هشت هزار مترمربع در ۲ طبقه در مجاورت بیمارستان شهدای خلیج فارس آغاز شد که با توجه به شیوع ویروس کرونا از اسفند سال گذشته و نگرانی در زمینه افزایش مبتلایان و پاسخگو نبودن تخت‌های موجود با همت مسئولان استان و پشتیبانی دولت امروز کار ساخت این بیمارستان به پایان رسیده و در مرحله نصب تجهیزات قرار دارد.

وی یادآور شد: ساخت بیمارستانی مجهز در حدود پنج سال در کشور امر بی سابقه‌ای است و بیانگر همت دولت تدبیر و امید در این شرایط سخت اقتصادی است که تاکنون ۶۷ میلیارد تومان در بخش سازه‌ای و ۵۰ میلیارد تومان در بخش تجهیزات آن هزینه شده‌است.

به گفته کشمیری همچنین بیمارستان ۲۰۰ تخت‌خوابی جایگزین بیمارستان فاطمه زهرا (س) بوشهر که در مراحل اولیه ساخت قرار دارد و بیمارستان ۱۱۰ تخت‌خوابی عسلویه که موافقت احداث این واحد بیمارستانی به عنوان یکی از خواسته‌های دیرینه مردم این منطقه بتازگی گرفته شده و بزودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود از جمله دیگر پروژه‌های در دست اقدام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر معتقد است: با اجرای این طرح‌های عمرانی درمانی در استان بوشهر بیش از ۳۰ درصد به تخت‌های بیمارستانی این استان افزوده می‌شود.

نوسازی فضاهای بهداشتی با کمک خیران 

با توجه به پروژه‌های اجرا شده در بخش سلامت استان بوشهر امروز بیشتر فضاهای بهداشتی و درمانی در این استان نوسازی و از ۱۰۰ هزار مترمربع زیربنای بهداشتی موجود با همت دولت و خیران ۵۰ هزار مترمربع بازسازی شده‌است، طوریکه میانگین عمر همه مراکز بهداشتی استان به ۱۰ سال رسیده‌است.

کشمیری ادامه می‌دهد: حضور خیران در کنار مجموعه بهداشت و درمان در این مدت بسیار چشمگیر بوده به نحوی که بیش از ۳۲ میلیارد تومان کمک نیکوکاران در بخش سلامت جذب شده‌است.

اجرای ۱۷۶ پروژه عمرانی بهداشتی در هفت سال اخیر 

در هفت سال گذشته ۱۷۶ پروژه عمرانی در حوزه بهداشتی با ۳۸هزار و ۵۲۰ مترمربع شامل ۶۸ خانه سلامت، ۲۰ پایگاه مرکز خدمات جامع سلامت، ۵۶ خانه پزشک، پنج ساختمان شبکه، احداث ۲ آزمایشگاه، تجهیز ۱۲ کلینیک ثابت، ۱۰ کلینیک سیار دهان ودندان، ۱۸ آزمایشگاه مدرن و ۲۳ اتاق احیا روستایی و ۲۸ دستگاه آمبولانس مجهز به تجهیزات آی سی یو  در این استان راه‌اندازی شده‌است.

فعال شدن پروژه دانشکده پزشکی و دندانپزشکی

دانشکده پزشکی و دندانپزشکی بوشهر از سال ۹۰ در پردیس دانشگاه علوم پزشکی در مساحت ۱۹ هزار مترمربع با مشارکت ۴۰ میلیارد تومانی وزارت نفت آغاز شد و با تمام شدن تعهد این وزارتخانه پروژه متوقف شد اما پس از آن با پی‌گیری مسئولان استان در دولت تدبیر و امید دوباره فعال و از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری نیز ۴۰ میلیارد تومان اعتبار به آن تخصیص یافته است.

به گفته کشمیری تاکنون روند اجرای این پروژه قابل قبول و بیش از ۶۰ میلیارد تومان برای احداث این دانشکده اعتبار هزینه شده‌است.

 برطرف شدن کمبود پزشک عمومی شبکه‌های بهداشت 

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر با اشاره به کمبود پزشک عمومی در شبکه‌های بهداشتی گفت: انتظار می‌رود با سهمیه‌ای که دولت به نیروهای بومی استان بوشهر برای آموزش داده‌است، مشکل کمبود پزشک در روستاهای استان بوشهر به صورت ریشه‌ای برطرف شود.

کشمیری بیان کرد: با توجه به پوشش مطلوب بهداشتی در استان بوشهر این استان در پوشش شاخص بهداشتی جزو پنج دانشگاه علوم پزشکی برتر کشور است.

راه‌اندازی ۵۰ تخت ویژه همزمان با شیوع کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر می‌گوید: با توجه به نیاز شدید بیمارستان‌های استان ۵۰ تخت ویژه در بیمارستان‌های دانشگاهی این استان راه‌اندازی شد که از این شمار ۲۵ تخت از محل مجوز معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ۱۵ تخت نیز از محل کمک شورای راهبردی منطقه ویژه راه‌اندازی شده‌است.

کشمیری ادامه می‌دهد: همچنین با شیوع ویروس کرونا برای ۹ بیمارستان دانشگاهی استان بوشهر ۱۳.۶ میلیارد تومان دستگاه اکسیژن ساز تامین شده‌است، همچنین در این مدت ۴۹ دستگاه ونتیلاتور و ۲۰ دستگاه تنفس مصنوعی نیز برای استان تامین شده‌است.

تاسیس اورژانس هوایی، باعث تحول در ارائه خدمات سلامت 

راه‌اندازی اورژانس هوایی برای نجات بیماران از مرگ و پیشگیری از نقض عضو در وقت طلایی از مهمترین خدمات دولت تدبیر و امید در بخش سلامت استان بوشهر است.

رئیس سازمان اورژانس ۱۱۵ استان بوشهر می‌گوید: با توجه به وجود جزیره خارگ و شرایط سخت انتقال بیمار در صورت نامساعد بودن شرایط جوی، وجود مناطق کوهستانی و دور از دسترس مانند مناطق صعب العبور دشتستان و دشتی که فاصله زیادی با مراکز درمانی دارند، ضرورت تاسیس و راه‌اندازی اورژانس هوایی را برای استان بوشهر دوچندان کرده بود.

دکترعبدالرحیم دادجو ادامه می‌دهد: اورژانس هوایی بوشهر جزو ۱۴ پایگاهی است که برای نخستین بار از ۱۸ مرداد سال ۱۳۹۳ شروع به کار کرد و سالانه به صورت میانگین ۳۹ پرواز داشته است.


وی بیان کرد: تعداد کم پروازها به دلیل محدود بودن شعاع پروازی ۱۵۰ کیلومتر بود که با توجه به طول ۷۰۷ کیلومتری استان بوشهر و فاصله ۳۲۰ کیلومتری استان تا شیراز ماموریت‌های این پایگاه محدود می‌شد که با  رایزنی مسئولان استان از سال ۹۶ یک فروند بالگرد اختصاصی برای اورژانس تامین و بدون محدودیت مسافت پروازی خدمات رسانی به بیماران انجام شد.

 دادجو می‌گوید: خدمات اورژانس هوایی در ۲سال گذشته پررنگ تر شد و ده‌ها ماموریت مهم برای نجات افراد در این استان انجام داد که بتازگی زمین مناسبی برای احداث پایگاه اورژانس هوایی مجهز به آشیانه اختصاص یافته است و تلاش می‌شود یک فروند بالگرد اختصاصی در تملک دانشگاه برای استان بوشهر تامین شود.

رئیس سازمان اورژانس ۱۱۵ استان بوشهر گفت: از سال ۹۲ تاکنون ۳۵ دستگاه آمبولانس مجهز به آخرین امکانات مورد نیاز به اورژانس این استان تحویل شد و  با تحویل این آمبولانس‌ها شامل ۲۰ دستگاه بنز و ۱۵ تویوتا شمار آمبولانس‌های فعال در این استان به  ۸۵ دستگاه افزایش یافت.

وی بیان کرد: همچنین در این مدت با ایجاد ۱۳ پایگاه اورژانس شمار این مراکز در استان بوشهر از ۴۲ به ۵۳ پایگاه رسید که از این شمار یک مورد پایگاه هوایی و مابقی خودرویی هستند؛ براساس برنامه ریزی انجام شده در زمان حاضر به صورت ۲۴ ساعت در همه پایگاه‌های اورژانس آمبولانس فعال وجود دارد.

زمان رسیدن اورژانس به محل حادثه در استان بوشهر کمتر از میانگین کشور است

وی ادامه داد: مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان بوشهر سالانه ۴۰ هزار ماموریت انجام می‌دهد که یک سوم آنها برای امداد رسانی در حوادث ترافیکی هستند.

دادجو اضافه کرد: میانگین فاصله پایگاه‌های اورژانس جاده‌ای در کشور۴۰ کیلومتر اما در استان بوشهر ۲۷ کیلومتر و میانگین زمان رسیدن اورژانس در جاده‌های کشور به محل حادثه ۱۵ دقیقه که در این استان بین ۸ تا ۹ دقیقه است.

شمار پایگاه‌های کانکسی اورژانس بوشهر از ۳۶ به ۱۱ کاهش یافت   

رئیس سازمان اورژانس ۱۱۵ استان بوشهر گفت: از مجموع ۴۲ پایگاه اورژانس موجود در این استان درآغاز دولت تدبیر و امید ۳۶ پایگاه در کانکس  فعالیت می‌کردند که با همت مسئولان استان در زمان حاضر این پایگاه‌ها به ۵۳ مورد افزایش یافت و تنها ۱۱ پایگاه در کانکس فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین احداث ساختمان برای سه پایگاه کانکسی دیگر نیز در دست اجرا است که با بهره‌برداری از آنها شمار پایگاه‌های کانکسی در استان به هشت پایگاه کاهش می‌یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha