شاهرخ یارویسی روز سه شنبه به ایرنا افزود: این پایش ها علاوه بر واحدهای نگهداری و پرورش پرندگان در سطح تالاب ها و مراکز تجمع پرندگان وحشی نیز انجام شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون موردی از ابتلای آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کرمانشاه مشاهده نشده است، گفت: اکنون استان از نظر شیوع این بیماری پاک محسوب می شود و مشکلی ما را تهدید نمی کند.
معاون اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون در راستای پایش های مداوم سه هزار نمونه برداری و بیش از هفت هزار آزمایش مرتبط انجام شده است.
یارویسی توضیح داد: این بیماری یکی از بیماریهای ویروسی و مشترک بین انسان و پرندگان میباشد که خطر شیوع این بیماری در فصل سرما و با مهاجرت پرندگان افزایش مییابد لذا ضرورت دارد این بیماری به دلیل ایجاد خسارتهای سنگین اقتصادی در صنعت مرغداری مورد توجه و اهمیت ویژه قرار گیرد.
وی افزود: بیماری آنفلوآنزا در صورت شیوع، عواقب بهداشتی و اقتصادی گستردهای به همراه دارد و میتواند بعنوان بیماری مشترک سلامت و بهداشت جامعه را تهدید کند.
معاون اداره کل دامپزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تشخیص سریع بیماری در مقابله و مهار آن بسیار حایز اهمیت است، تصریح کرد: با هدف تشخیص سریع بیماری باید واحدها به صورت روزانه مورد پایش قرار گیرند و هرگونه کاهش مصرف دان و آب، کاهش تولید و مشاهده تلفات سریع گزارش شود.
آنفلوآنزای پرندگان، بیماری تنفسی، واگیردار ویروسی طیور اهلی، صنعتی و سایر پرندگان است که به وسیله ویروس های تیپ A آنفلوآنزای پرندگان ایجاد می شود.
بیماری آنفلوآنزای طیور در پرندگان به ۲ فرم بالینی بسیار بیماری زا (فوق حاد) مانند تحت تیپ های HSN۱ و H۵N۸ و کم بیماری زا (کم حدت) مانند H۹N۲ مشاهده می شود.