به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «مختار آخوندی» برودت هوا، آلودگیهای زیست محیطی در رودخانهها و صید غیرمجاز را از دلایل کاهش صید عنوان کرد و افزود: عمده صید ماهیان استخوانی از دریای خزر در اسفند و فروردینماه سال بعد انجام می شود و هنوز برای پیش بینی و قضاوت درباره میزان صید ماهیان استخوانی زود است.
کاهش ۲۶ درصدی صید ماهی سفید
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران اظهار داشت: از مجموع ماهیان استخوانی صید شده، ۴۲۷ تن مربوط به ماهی سفید بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد کاهش داشته است.
وی، میزان صید ماهیان کفال را در مدت یاد شده ۵۳۶ تن، ماهی کپور ۳۰۶ تن و سایر گونهها را ۴۲ تن عنوان کرد و گفت: میزان صید ماهی کفال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۹ درصد، ماهی کپور ۲۰ درصد و سایر گونه ها ۱۱ تن کاهش نشان میدهد.
آخوندی درباره سهم صید ماهیان استخوانی در هر یک از استان های شمالی کشور، افزود: تا پایان آذرماه امسال در استان گیلان ۴۳۷ تن، مازندران ۷۱۲ تن و در گلستان ۱۶۲ تن ماهی استخوانی صید شده است.
وی، سرانه صید هر یک از شرکت های تعاونی صید پره را در این مدت ۱۱.۲ تن عنوان کرد و گفت: در مدت مشابه سال قبل، سرانه صید شرکت های تعاونی صید پره ۱۴.۲ تن بود.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران خاطرنشانکرد: صید پره ماهیان استخوانی در استان های شمال کشور از ۲۲ مهر ماه آزاد شده است.
آخوندی، درباره آزادسازی بچه ماهی در استان های شمالی اظهار داشت: طی پنج سال اخیر، هر سال نزدیک به ۳۰۰ میلیون قطعه بچهماهی در رودخانه های منتهی به دریای خزر رهاسازی شده است.
این مقام مسوول ادامهداد: از این میزان، ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیون قطعه مربوط به بچه ماهی سفید و ۴۰ میلیون قطعه مربوط به بچه ماهی کپور است.
وی با اشاره به این که در چند سال اخیر با مشارکت صیادان، تکثیر و رهاسازی بچه ماهی نیز انجام میگیرد، گفت: سالیانه ۲۰ تا ۲۵ میلیون قطعه بچه ماهی سفید نیز با مشارکت صیادان در رودخانه ها رها سازی میشود.
به گزارش ایرنا، براساس تصمیم جدید کمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده دریای خزر، صید تجاری ماهیان خاویاری برای سال ۲۰۲۱ نیز ممنوع شد.
نظر شما