به گزارش ایرنا، شهرام ملکی روز دوشنبه در نشست تجهیز۳۳دهیاری مناطق حساس به آتش سوزی به لوازم و وسایل اطفا، حریق به منظور مقابله با حریق در جنگلها و مراتع کردستان اظهار داشت: این اعتبار روند روبه رشدی دارد که اولویت آن تکمیل طرح های نیمه تمام است.
وی با تاکید بر اینکه تعامل بین دستگاههای اجرایی از جمله منابع طبیعی و دفتر امور روستایی استان بخوبی برقرار است، تاکید کرد: این مشارکت در زمینه حفاظت وصیانت از عرصه های طبیعی باید بیشتر از دیگر عرصهها باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با اشاره به اینکه ۶۲ درصد از وسعت استان را عرصه های جنگلی و مرتعی تشکیل میدهد، افزود: اداره کل منابع طبیعی تلاش خوبی برای حفظ و حراست از این عرصه ها و بویژه اجرای طرحهای آبخیزداری داشته است که نتایج آن در آینده خود را نشان میدهد.
ملکی اضافه کرد: با توجه به آتش سوزی در فصول گرما نیازمند مشارکت بیشتر مردم هستیم که در این زمینه با تجهیز دهیاران به تجهیزات لازم به ویژه رد مناطق صعب العبور استان، اقدامات خوبی انجام گرفته است.
وی افزود: در سالهای قبل ۱۱دستگاه دمنده خریداری شده بود که اکنون ۳۳دستگاه تنها در سال جاری تهیه شده و امروز به دهیاران واگذار می شود و امکان گرفتن مشارکت جدید در فاز سوم برای خرید دمنده جدید را داریم.
ملکی تاکید کرد: به عرصه ها نگاه حکومتی نداریم بلکه با مشارکت جوامع محلی باید حفاظت انجام شود و در این زمینه به بعد گردشگری آن هم نباید بی توجه بود.
کاهش آتش سوزی در عرصه های طبیعی کردستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: امسال ۱۸۲ فقره آتش سوزی در عرصههای طبیعی، مرتعی و جنگلی استان اتفاق افتاد که در مقایسه با سال گذشته ۴۶ درصد کاهش داشته است.
سعدی نقشبندی اظهار داشت: سال گذشته ۲۷۱ فقره آتش سوزی در عرصه های مرتعی و جنگلی استان اتفاق افتاد که بر اثر آنها ۲ هزار و ۶۵۸ هکتار در آتش سوخت ولی امسال این سطح به یک هزار و ۴۳۶ هکتار کاهش یافت.
وی اضافه کرد: آتش سوزی در عرصههای جنگلی این استان در سال گذشته، ۲۳۲ هکتار در ۱۰۷ فقره بود که امسال این میزان تاکنون (اواخر آذر) به ۶۲ فقره و ۳۰۴ هکتار رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه هیچ موردی از آتش سوزی در جنگلهای دست کاشت استان شاهد نبودیم، افزود: سال گذشته یک فقره حریق در این عرصهها پنج هکتار را سوزاند.
وی به کاهش ۵۲ درصدی آتش سوزی در مراتع استان هم اشاره کرد و یادآور شد: از نظر تعداد آتش سوزی پارسال ۱۳۲ فقره آتش سوزی ۲ هزار و ۲۱۳ هکتار از مراتع را از بین برد که این تعداد امسال ۱۰۵ فقره با یک هزار و ۴۹ هکتار بود.
نقشبندی با بیان اینکه ۹۰ درصد آتش سوزی جنگلهای استان سطحی بوده و ۱۰ درصد نیز به تنه درختان صدمه جدی زده است، تاکید کرد: ۸۳ هکتار از اراضی جنگلی استان هم امسال در آتش سوخت که پارسال این میزان ۱۰۸ هکتار بود و امسال ۲۳ درصد از نظر مساحت و ۵۱ درصد از نظر تعداد کاهش داشته است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان به همکاری مطلوب انجمنهای مردم نهاد و همیاران طبیعت در مناطق جنگلی برای اطفای حریق اشاره کرد و گفت: جلب همکاری دهیاران، فرهنگسازی با استفاده از چهرههای فرهنگی و تاثیرگذار استان و برگزاری دورههای ترویجی و آموزشی از جمله برنامههای اداره کل منابع طبیعی در این راستا بود.
وی با بیان اینکه واقعیت این است که وضعیت تخریب و تصرف عرصه های طبیعی استان مطلوب نیست، اضافه کرد:تنها راه برای حفاظت از عرصه های طبیعی فرهنگسازی عمومی است که در این زمینه دهیاران استان آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
نقشبندی اضافه کرد: اجرای طرحهای منابع طبیعی علاوه بر کارکردهای زیست محیطی، برای منابع آبی استان هم مهم است و در صورت خدشه به این عرصهها باید منتظر صدمههای شدید به منابع آبی هم باشیم.
نظر شما