«علیرضا محرابیان» در گفت و گو با ایرنا افزود: گزارش دریافتی از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر اراک، از ساعت ۱۶ روز گذشته (دوشنبه) تا ۱۰ صبح امروز حاکی ازوضعیت سالم داشته اما، از ساعت ۱۰ صبح سهشنبه غلظت آلایندههای موجود در فضای اراک افزایش یافته و وضعیت هشدار و نارنجی برای این شهر رقم خورده است.
وی بیان کرد: آلاینده اصلی ذرات معلق با قطر کمتر از ۲ و نیم میکرون است و بالاترین شاخص لحظهای آلودگی هوا در ساعت ۱۰ صبح با عدد ۱۲۵ (ناسالم برای گروههای حساس) مربوط به ایستگاه مخابرات واقع در خیابان قائم مقام ثبت شده است.
رئیس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: بر اساس پیشبینی هواشناسی این استان تداوم سکون نسبی هوا تا آخر هفته جاری ادامه دارد که نیاز است مردم بهویژه گروههای پرخطر و با ضعف در سیستم ایمنی از تردد در فضاهای باز خودداری کنند و در منزل بمانند.
محرابیان عنوان کرد: پرهیز از فعالیتهای سنگین خارج از منزل، دقت در هنگام سوختگیری در جایگاهها و جلوگیری از سر ریز شدن بنزین و سایر سوختها و خودداری از انجام هرگونه فعالیت که منجر به افزایش آلودگی هوا شود مانند روشن کردن آتش در معابر، سوزاندن لاستیک، عملیات قیرکاری و عمرانی، از دیگر مواردی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۳۵ روز کامل برای گروههای حساس، یک روز کامل برای همه گروهها و ۲۴ روز نیز به صورت لحظهای ناسالم بوده است.
کیفیت هوا در یک تقسیم بندی مرتبط با سلامت انسان به ۶ دسته شامل خوب بین ۰ تا ۵۰، متوسط بین ۵۱ تا ۱۰۰، ناسالم برای گروههای حساس بین ۱۰۱ تا ۱۵۰، ناسالم بین ۱۵۱ تا ۲۰۰، بسیار ناسالم بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ و خطرناک از ۳۰۰ بالاتر تقیسم میشود.
نظر شما