محمدتقی کاظم زاده روز پنجشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت با صدور بخشنامهای برای آزادسازی ظرفیت بالقوه معادن که شامل محدودههای معدنی غیرفعال که باید یا بهرهبرداران کنونی آن را فعال کنند و یا اینکه بهرهبردار جدید برای محدوده تعیین شود، همچنین محدوده اکتشافی که مجوز آن به دلیل عدم اجرای تعهدهای لازم باطلشده است و باید دوباره وارد چرخه فعالیت شود، امکان جدیدی فراهم کرد.
وی افزود: در همین رابطه حل مشکل برخی از محدودههای معدنی که به دلیل مخالفت دستگاههای اجرایی با فعالیت آن غیرفعال است نیز در کنار رفع مسائل طرحهای بزرگ معدنی که شرکتهای متولی آن اجرای طرح را پیگیری نکردند، شامل موارد تاکید شده در بخشنامه وزارت صنعت ، معدن و تجارت است.
وی ادامه داد: درهمین رابطه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای استفاده حداکثری از ظرفیت معادن و امکان فعالسازی مجدد محدودههای معدنی راکد، طبق دستورالعملی امکان آزادسازی ظرفیتهای بدون استفاده و ورود متقاضیان جدید به این عرصه را فراهم کرد.
کاظم زاده گفت: به همین منظور در استان قم نیز پایش کاداستر محدودههای معدنی با نظارت کارشناسان انجام و ۱۸۰ محدوده شناسایی شد که با این کار نزدیک به یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از محدوده معدنی استان که به دلایل ذکرشده بلوکهشده بود و در سامانه کاداستر امکان ثبت معدن برای متقاضیان وجود نداشت، شامل بخشنامه آزادسازی معادن میشود.
وی بیان کرد: دراین راستا، در تاریخ بیست و سوم دیماه جاری راس ساعت ۱۰ صبح این آزادسازی برای معادن استان قم انجام میشود و متقاضیان میتوانند از طریق ورود به سامانه کاداستر معادن و ثبتنام، برای بهرهبرداری از محدوده معدنی موردنظر خود(درصورت آزاد بودن محدوده و داشتن شرایط لازم از سوی متقاضی) اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه اختصاص یکزمان مشخص برای حضور متقاضیان در سامانه کاداستر برای رعایت عدالت و جلوگیری از سواستفاده احتمالی در خصوص اطلاعات محدودههای معدنی استان بوده است، ادامه داد: راهنماییهای لازم دراین خصوص در سامانه کاداستر برای متقاضیان موجود است و ایشان میتوانند با استفاده از رایانه و اینترنت باکیفیت مناسب که ظرفیت بارگذاری سریع اطلاعات را دارد، بهصورت الکترونیکی نسبت به انتخاب محدوده موردنظر خود اقدام کنند.
رییس اداره معادن سازمان صنعت ، معدن و تجارت قم گفت: در این آزادسازی، محدودههای معدنی متنوع و متعددی وجود دارد که پیشازاین امکان بهرهبرداری از آن برای متقاضیان وجود نداشت، اما اکنون با این آزادسازی ایشان میتوانند برای فعالسازی آن اقدام نمایند.
وی بیان کرد: یکی از مدارک مهم که براساس قانون بهرهبرداری از معادن، متقاضیان در زمان ثبتنام در سامانه کاداستر باید به همراه داشته باشند، برگه صلاحیت فنی و مالی است، در همین رابطه نیاز است که متقاضیان قبل از زمان تعیینشده با مراجعه به سازمان نظاممهندسی معدن استان واقع در خیابان ۱۵ خرداد، نسبت به گرفتن این برگه صلاحیت اقدام کنند.
۲ درصد معادن کل کشور در قم وجود دارد و همین مساله ضرورت توجه بیشتر به ظرفیتهای این حوزه برای افزایش سطح درآمدهای استان را نشان میدهد؛ در همین رابطه راهبرد سازمان صمت قم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استخراجشده است تا با فرآوری آنها، ارزشافزوده اقتصادی بیشتری در بخش معادن استان ایجاد شود.
مهمترین ذخایر شناختهشده استان شامل معادن فلزی (سرب، روی، مس، منگنز)، معادن غیرفلزی (کائولن، باریت، نمک و سولفات سدیم) و معادن مواد اولیه مصالح ساختمانی (سنگهای تزئینی، مرمریت، گرانیت، سنگهای لاشه، سنگآهک و سنگ گچ) است که با بهکارگیری طرحهای جدید و استفاده بهینه از این مواد معدنی میتوان کسبوکارهای درآمدزا در زمینه صنایع معدنی در استان ایجاد کرد.
نظر شما