به گزارش روز سه شنبه ایرنا از سازمان اداری و استخدامی کشور، «جمشید انصاری» در مراسم گردهمایی دبیران و اعضای هیاتهای مرکزی گزینش سراسر کشور با هدف بزرگداشت روز گزینش و بررسی راهبردهای اجرایی در تحول نظام گزینش کشور و حاکمیت شایستهسالاری گفت: امام خمینی (ره) در ۱۵ دی ماه ۱۳۶۱ در اعتراض به رویههایی که هیاتهای تشکیلشده به نام گزینش در طول دو سال اول فعالیتشان از سال ۵۹ تا ۶۱، اتخاذ کرده بودند دستور انحلال آن هیاتها و تشکیل هیاتهای جدید را صادر کرد.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشهایی که به حضرت امام (ره) رسیده بود، این رویه را منطبق با مبانی و ارزشهای اسلامی تشخیص ندادند و با فرمانی که در روز ۱۵ دیماه ١٣٦١ صادر کردند، حکم انحلال هیاتهای موجود را صادر و بر تشکیل هیاتهای جدیدی تاکید و همچنین ویژگیهای اعضای آن و همینطور رویه انجام فعالیت را در آن فرمان مشخص کردند.
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به اینکه روز ۱۵ دیماه سال ۶۱ اصول و چهارچوبی درخصوص تشکیل هیاتهای جدید برای امر گزینش تبیین شد، گفت: ویژگیهایی که حضرت امام (ره) برای این هیاتهای جدید بیان کرده بودند، به نوعی مشخص میکرد که باید افرادی متفاوت با رفتار، روشها و عملکردی متفاوت در امر گزینش فعالیت کنند.
معاون رئیسجمهوری با برشمردن مشخصاتی که حضرت امام خمینی (ره) برای اعضای هیاتهای گزینش تعیین کردند، بیان کرد: ایشان تأکید داشتند هیاتهای جدیدی متشکل از افراد صالح، متعهد، عاقل، صاحب اخلاق کریمه، فاضل و متوجه به مسائل روز تشکیل شوند.
انصاری با اشاره به ویژگیهای عملکردی مورد نظر امام (ره) برای این افراد، گفت: در این فرمان تأکید شد میزان حال فعلی افراد است و باید از تجسس در احوال شخصی افراد اجتناب شود؛ اساساً آموزش داوطلبان استخدام در نظام اداری به بررسی وضعیت آنها تقدم دارد و ایشان تأکید کردند که جزواتی تهیه شود و در اختیار داوطلبان استخدام قرار بگیرد تا آنها با مطالعه جزوات به آن حداقلهایی که برای کار در دستگاه اجرایی نیاز دارند، آشنایی لازم پیدا کنند و سؤالات گزینشگران در چهارچوب همان آموزشها قرار بگیرد، نه اینکه بروند تفحص و تجسس کنند و رویهای داشته باشند که مورد نظر حضرت امام (ره) نبود.
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به سیاستهای کلی نظام اداری که در سال ۸۹ از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، اظهار داشت: در بند سه این سیاستها، سیاست مشخصی در رابطه با گزینش نیروی انسانی ابلاغ شد؛ با این عنوان که «بهبود معیارها و روزآمدی روشهای گزینش منابع انسانی برای جذب نیروی انسانی توانمند، متعهد و شایسته و پرهیز از تنگنظریها و نگرشهای سلیقهای وغیرحرفهای». درواقع این بند مجدداً بر همان نکتهای که مدنظر حضرت امام (ره) بود، تأکید شد ولی تأکید جدیدی برای بهروزآوری روشهای گزینش منابع انسانی صورت گرفت.
وی ادامه داد: به نظر میرسد در طول ده سالی که از ابلاغ این سیاست میگذرد، اقدام مؤثر و جدی در حوزه گزینش برای تحقق این سیاست شاهد نبودیم. به هر حال لازم بود تغییرات جدی و مؤثری در طول این ۱۰ سال در دستورالعملها، آئیننامهها و بعضی از ضوابط مورد عمل عوامل اجرایی گزینش داشته باشیم.
معاون رئیسجمهوری تأکید کرد: تغییرات لازم باید به صورت جدی در دستور کار دبیرخانه هیات عالی قرار بگیرد تا کار کارشناسی روی این تغییرات را انجام دهند و به تصویب هیات عالی و در مواردی که ضروری باشد به تایید رئیسجمهوری برسد و ابلاغ شود تا شاهد یک تغییر و بهروزآوری جدی در معیارهای مورد عمل گزینش باشیم.
انصاری بیان کرد: گزینش یک ساختار سنتی دارد نیازمند تجدید نظر و بهروزآوری جدی است. این اصلاح در ساختار میتواند کمک کند که روابط و مناسبات درونی بخشهای مختلف گزینش و همچنین روشهایی که در رسیدگی به درخواستهای تجدید نظر در هیئتهای مرکزی وجود دارد، بازسازی شود.
معاون رئیسجمهوری آموزش مستمر گزینشگران متناسب با بازنگری در روشهای انجام کار را اقدامی مهمتر از اصلاح ساختارها دانست و افزود: از امر آموزش در گزینش نمیتوان غافل شد چون تغییرات در مسائل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی روز که به صورت روزمره شاهد آنها هستیم اقتضای این را میکند که گزینشگران ما هم به لحاظ آشنایی با مسائل مبتلابه گزینش بهروز شوند و بخش عمدهای از این بهروزشدن با برنامههای آموزش اتفاق میافتد.
وی اضافه کرد: اهتمام به توسعه برنامههای آموزشی و بازنگری در برنامههای آموزشی گزینشگران و تجدید نظر به نوعی که حوزههای جدیدی در آموزش نیروی انسانی شاغل در گزینش را شاهد باشیم، باید به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد.
انصاری در پایان تأکید کرد: از نظر هیات عالی گزینش ما نیازمند تغییرات جدی و اساسی در روشها و دستورالعملهای انجام کار گزینش هستیم و برنامههای آموزشی هم باید متناسب با دستورالعملها و روشهای جدید بازنگری و تدوین شود.
به گزارش ایرنا، روند شکل گیری نظام گزینش کشور به شکل کنونی آن، در واقع حاصل تلاش ۳۰ ساله مسئولان در سطوح مختلف و کارگزاران گزینش در اقصی نقاط کشور در سه مقطع زمانی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا صدور فرمان ۱۵ دی سال ۶۱ حضرت امام خمینی (ره)، از زمان فرمان امام تا قبل از تصویب قانون گزینش کشور و از زمان تصویب قانون گزینش کشور تاکنون.
نظر شما