به گزارش ایرنا، «هوا چون اینگ» روز سه شنبه در یک نشست خبری و در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر انتشار مقاله «جنون هستهای چین» توسط وزارت خارجه آمریکا که در آن از چین به عنوان یک تهدید هستهای یاد شده، ابراز امیدواری کرد که آمریکاییها به این نکته پی ببرند که "دیپلماسی دروغ" مایک پمپئو و وزارت خارجه او چه تأثیرات کلان و فاجعهباری را بر اعتبار آمریکا گذاشته است.
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: همه میدانیم که آمریکا بزرگترین و پیشرفته ترین زرادخانه سلاحهای هستهای جهان را دارد. این کشور نه تنها از رعایت پیمانهای بینالمللی و انجام وظایفش برای خلع سلاح هستهای خودداری کرده و از این پیمانها خارج شده، بلکه با اختصاص هزاران میلیارد بودجه، پیوسته در حال توسعه زرادخانه سلاحهای هستهای خود است و با کنار گذاشتن محدودیتهای استفاده از سلاح هستهای، به شدت امنیت و ثبات راهبردی بینالمللی را تهدید کرده است.
او ادامه داد: از این رو بر همه آشکار است که چه کشوری دچار جنون هستهای شده است.
هوا افزود: چین همواره سیاست نظامی - دفاعی را اجرا کرده و قدرت هستهای خود را در پایینترین سطح مورد نیاز برای تأمین امنیت ملی حفظ کرده است.
به گفته وی در عین حال، چین متعهد شده که هیچگاه آغازگر استفاده از سلاح هستهای نباشد و تا زمانی که سلاح هستهای علیه چین و کشورهای فاقد چنین سلاحهایی مورد استفاده قرار نگیرد، چین همچنان بر این سیاست پایبند خواهد بود.
وی اظهار امیدواری کرد که آمریکا نیز همین تعهدات را به جهان بدهد، اما آیا آمریکا حاضر است به صورت آشکار به چنین مواردی متعهد شود؟
آیا فاصله ایالات متحده تا دریای جنوب چین را اندازه گرفتهاید؟
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اخیراً در توئیتر نوشته بود که برای توسعه قطب شمال، ابتدا باید مراقب تهدیدهای روسیه و چین بود. تبدیل شدن چین به "کشورهای نزدیک قطب شمال" یک رؤیای کمونیستی است. چین ۹۰۰ مایل با قطب شمال فاصله دارد.
هوا در ادامه سخنانش در واکنش به این توییت از پمپئو پرسید که آیا فاصله خاک اصلی ایالات متحده تا دریای جنوب چین را اندازه گرفتهاید؟ چرا سالهاست که ایالات متحده کشتیهای جنگی و جنگندههای خود را به دریای جنوب فرستاده و پیوسته در حال انجام رزمایش نظامی و انجام عملیات شناسایی در منطقه است؟
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: مسائل بین منطقهای و موضوعات جهانی مربوط به قطب شمال با چین ارتباط نزدیک دارد. چین همواره به حقوق و منافع حاکمیتی کشورهای نزدیک به قطب شمال احترام گذاشته و مایل است در حفظ صلح، ثبات و توسعه پایدار قطب شمال سهم مثبت داشته باشد.
نظر شما