به گزارش ایرنا از سایت شاهد، جلسه بررسی «منشور دیپلماسی ایثار»، «دستورالعمل اجرایی دیپلماسی ایثار» و «نظامنامه فرهنگ ایثار و شهادت» روز سه شنبه با حضور حجتالاسلام والمسلیمن محمدحسن کاویانی راد، رئیس شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و اعضای شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، در مرکز دانشپژوهان شاهد و ایثارگر برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلیمن کاویانی راد در این جلسه با اشاره به اینکه نشست سوم شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، در بهمنماه برگزار می شود گفت: «سند دیپلماسی ایثار» طرحی است که وزارت امور خارجه در سالهای گذشته مبتنی بر بستهای از خدمات برای شهدای مقاومت و رسیدگی خاص به شهدای مقاومت خارج از کشور ارایه داده بودند.
رئیس شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت افزود: طی جلساتی سند بینالمللی با ادبیات خاص بینالمللی و ملاحظاتی در این زمینه تحت عنوان منشور دیپلماسی ایثار تدوین شد که به تدوین منشوری در این زمینه منجر شد. قرار است این منشور پس از تصویب در عرصههای بینالمللی به جریان بیفتد و در مجامع مربوطه مورد توجه قرار گیرد. تلاش شده ادبیاتی که در این منشور به کار رفته است، با عرف بینالملل هماهنگ باشد.
وی یادآور شد: برای تدوین منشور نزدیک به ۳۸ حقوقدان بینالملل، کارشناسانبینالملل، کارشناسان حوزه علمیه، کارشناسان سازمان فرهنگی و ارتباطات، کارشناسان ستاد کل نیروهای مسلح، کارشناسانی از سپاه قدس، کارشناسانی از مرکز پژوهشهای راهبردی ریاست جمهوری، کارشناسان وزرارت امور خارجه و کارشناسان شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین کاویانی راد با بیان اینکه دستور العمل اجرایی هم در این زمینه طراحی شده است، گفت: در قالب این دستورالعمل مسئولیت اجرایی این منشور به وزارت امور خارجه واگذار میشود و در آنجا هم اعتباراتی برای آن در نظر میگیرند و شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فقط نقش ناظر را خواهد بود.
به گفته وی، تدوین نظامنامهای برای فرهنگ ایثار و شهادت، نقشه راهی در زمینه توسعه فرهنگ ایثار است و امیدواریم با جامعیت خود بتواند غالب نیازها را برآورده کند و نسبت به گذشته خدمات بهتری ارایه دهیم. این نظامنامه بر اساس الگوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است.
نظر شما