۱۷ دی ۱۳۹۹، ۱۲:۳۶
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84175822
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ابراز امیدواری مقام کنگره درباره رویکرد چندجانبه در دولت بایدن

تهران-ایرنا- گریگوری میکز رئیس جدید کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا گفت امیدوار است دولت جو بایدن رویکرد چندجانبه جدیدی را از جمله در زمینه از سرگیری کمک به فلسطینی ها و نگاهی جدید به بحران ونزوئلا اتخاذ کند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه امروز چهارشنبه نوشت: این نماینده آمریکایی با ابراز امیدواری نسبت به رویکرد چندجانبه آمریکا در قبال مسائل جهانی  در دولت رئیس جمهوری منتخب آمریکا گفت ایالات متحده از سرگیری کمک به فلسطینی ها را بررسی خواهند کرد.

وی روز سه شنبه در مصاحبه با این خبرگزاری همچنین خواستار نگاهی جدید به بحران ونزوئلا شد و وعده داد از جایگاه و نقش خود برای تاکید بر نگرانی های حقوق بشری استفاده خواهد کرد؛ موضوعی که در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نادیده گرفته شده است.

میکز گفت وی توسعه کمک های انسان دوستانه از جمله کمک به فلسطینی ها را در زمینه تامین غذا و آموزش آوارگان فلسطینی بررسی خواهد کرد. ترامپ که از حامیان پر و پا قرص رژیم صهیونیستی است در دوران ریاست جمهوری خود تقریبا همه این کمک های انسان دوستانه را قطع کرد.

میکز گفت: «به از سرگیری کمک آمریکا به مردم فلسطین نیاز داریم تا بار دیگر نشان دهیم که ایالات متحده آماده است باز هم نقش پیشتازی را در این زمینه ایفا کند.»

وی احتمال استفاده از کمک به رژیم صهیونیستی به عنوان اهرم فشاری برای تحت فشار قرار دادن این رژیم برای پذیرش کشور مستقل فلسطینی را کم اهمیت شمرد.

حمایت از رویکرد بایدن در دیپلماسی با ایران

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا همچنین وعده داد در تلاش های بایدن برای از سرگیری دیپلماسی با ایران بعد از خروج ترامپ از توافق هسته ای ایران و اعمال دوباره تحریم ها، نقش حمایتی را در کنگره ایفا کند.

وی گفت: نگاهی به کارزار حداکثر فشار ترامپ یک سوال بزرگ را در ذهن ایجاد می کند؛ آیا این اقدام آمریکا را امن تر کرده است، پاسخ یک نه بزرگ است.

مقام مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت نیویورک که اولین آمریکایی آفریقایی تبار است که ریاست این کمیته مجلس را نیز برعهده می گیرد در رقابت های کنگره جانشین الیوت اِنگل شده است که از مدافعان جدی رژیم صهیونیستی بود.

ونزوئلا به ترامپ می خندد

میکز گفت ترامپ که متحدانش را برای تغییر نتایج انتخاباتی که به شکست او منجر شد، تحت فشار قرار داده است در تلاش دو ساله خود برای سرنگونی نیکولاس مادورو رئیس جمهوری چپ گرای ونزوئلا سیاست دوگانه ای را اتخاذ کرده است.

وی گفت: روشن است که ترامپ در مسیر درستی حرکت نکرده است. به نظر من بسیاری از افراد در ونزوئلا اکنون به اقداماتی که ترامپ در رابطه با انتخابات این کشور انجام داده می خندند.

میکز تاکنون چند بار به ونزوئلا سفر کرده و با هوگو چاوز رئیس جمهوری سلف مادورو دیدار کرده است. وی به دستور باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا به عنوان نماینده آمریکا در مراسم تدفین این رئیس جمهور چپ گرای ونزوئلا در سال ۲۰۱۳ شرکت کرد.

ضرورت همکاری آمریکا با سازمان های بین المللی

میکز گفت ایالات متحده باید «همکاری جمعی و چندجانبه ای» با بازیگران منطقه ای و سازمان های بین المللی داشته باشد. (در رابطه با ونزوئلا) ما نمی توانیم به کشورها بگوییم این رئیس جمهوری شما است؛ نقش ما این نیست، چنین مسئولیتی برعهده مردم ونزوئلا است.  

وی از بیان این که بایدن باید رویکرد ترامپ را در به رسمیت شناختن خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا به عنوان رئیس جمهوری موقت تغییر دهد خودداری کرد. آمریکا به بهانه تقلب در انتخابات این رویکرد را که برخی کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین نیز از آن حمایت کرده اند بکار بست. بحران اقتصادی در ونزوئلا تاکنون به فرار ۵.۴ میلیون نفر در این کشور منجر شده است.

وی بر وجود برخی بی نظمی ها در انتخابات در دولت مادورو اذعان کرد و گفت هر راه حلی به اصلاح در ساختارها از جمله ادغام اپوزیسیون در کمیته انتخاباتی نیاز هست.

فشار بر رئیس جمهوری برزیل

میکز در تضاد جدی با رویکرد دولت ترامپ وعده داد در زمینه دفاع از حقوق بشر در برزیل تلاش خواهد کرد. ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری راست افراطی این کشور به لحاظ رویکردی هم رای و نظر با ترامپ است.

میکز گفت قصد دارد درباره به حاشیه راندن برزیلی های آفریقایی تبار، اقلیت های بومی با بولسونارو مذاکره کند و به دنبال دستیابی به مواضعی مشترک با قانون گذاران و سازمان های مردم نهاد در برزیل خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha