ساختار دانشگاه‌ها باید متناسب با نوآوری و کارآفرینی تغییر کند

شیراز-ایرنا- معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شیراز با بیان اینکه نوآوری و کارآفرینی نمی‌تواند بدون پشتوانه علم باشد، گفت: دانشگاه‌ها در دنیای امروز باید ساختار خود را متناسب با با نوآوری و کارآفرینی تغییر دهند.

سید مجتبی زبرجد چهارشنبه در آیین پایانی نخستین فراخوان پیش‌شتابدهی هاب شیراز افزود: دانشگاه شیراز به بحث نوآوری و کارآفرینی وارد شده و باید ساختار خود را تغییر دهد.
وی با بیان اینکه باید در دانشگاه‌ها دانشجویان و استادان با تفکر کارآفرینی و نوآوری آشنا شوند، گفت: شاید دیگر ملاک نمره و معدل در دانشگاه‌های نسل جدید متفاوت باشد؛ همچنین باید زیرساخت تغییر کند.
معاون دانشگاه شیراز بیان کرد: همچنین باید یکسری فرهنگ‌سازی در دانشگاه‌ها صورت بگیرد چرا که بسیاری از استادان دانشگاه ها هنوز این تفکر را ندارند که وظیفه دانشگاه کارآفرینی است.
زبرجد در ادامه افزود: امروز تلاش‌های شتابدهنده دانشگاه شیراز که با سختی‌ها و مشکلات زیادی فعالیت خود را آغاز کرد به ثمر رسیده است.
وی با بیان اینکه برای به ثمر رسیدن یک کار، برنامه‌ریزی، پشتکار و همدلی لازم است، ادامه داد: در هاب شیراز این سه ضلع کنار یکدیگر قرار گرفتند تا توانستیم به این مرحله دست یابیم.
معاون دانشگاه شیراز خطاب به تیم‌های استارتاپی بیان کرد: اگر ایده‌ای دارید برای به نتیجه رسیدن ایده خود باید صبور باشید و ناامید نشوید.
زبرجد همچنین با بیان اینکه ایده و برنامه‌ریزی در کارهای استارتاپی مهم است اما از همه مهمتر اخلاق پژوهشی است، افزود: ایده دزدی اگر از ابتدا اتفاق بیفتد نمی توان جلو آن را گرفت لذا تیم‌های استارتاپی سعی کنند اگر از یک نفر ایده‌ای دارند حتما او را در کارهای خود دخیل کنند.

علی اکبر صفوی نایب رییس هیات مدیره هاب شیراز

نماینده دانشگاه شیراز در هاب و نایب رییس هیات مدیره هاب شیراز نیز در این نشست گفت: دانشگاه شیراز مادر بسیاری از دانشگاه‌های استان‌های مجاور است و به همین دلیل سعی شد اقدامی متفاوت در فراخوان پیش‌شتابدهی صورت بگیرد.
علی اکبر صفوی افزود: بیش از ۹۰ درصد شتاب‌دهنده‌های شکل گرفته در کشور اثرگذاری و موفقیت زیر ۱۰ درصد داشتند و بسیاری از آن ها تعطیل شدند و به نتیجه نرسیدند.
وی با بیان اینکه شتابدهی یعنی هزینه اظهارکرد: شتاب دهنده هم هزینه انسانی و هم هزینه اقتصادی دارد و چند سال طول می‌کشد تا به نتیجه برسد.
نایب رییس هیات مدیره هاب شیراز بیان کرد: این هاب آماده است استان های همجوار فارس و تا نیمه کشور از کردستان تا سیستان و بلوچستان را سرویس دهد.
صفوی همچنین به مختل شدن زندگی انسان‌ها با آمدن کرونا اشاره کرد و افزود: ۲۰ سال قبل برای نخستین بار دانشگاه‌های الکترونیکی و مجازی را راه اندازی کردیم اما ۲۰ سال طول کشید تا به آموزش عالی کشور بگوییم این اقدام تحول ایجاد می‌کند.
وی ادامه داد: دانش، تجربه و زیرساخت را در هاب شیراز داریم و برای ارایه خدمات محدود به مکان نیستیم.
این استاد دانشگاه گفت: عدد و رقم‌های حمایتی هاب شیراز به طور متوسط ۱۰ برابر سایر شتاب‌ دهنده‌ها است.

علی نیک محمدی مدیرعامل هاب شیراز

علی نیک محمدی مدیرعامل هاب شیراز نیز در این نشست گفت: ۷۴ تیم در فراخوان پیش‌شتابدهی شرکت کردند که ۲۶ تیم برای ساماندهی نهایی انتخاب و در نهایت ۱۶ تیم برای مرحله پیش شتابدهی انتخاب شدند.
وی افزود: این تیم ها تحت حمایت و آموزش قرار می‌گیرند تا کار خود را به صورت جدی شروع کنند.
وی ادامه داد: از ۱۶ تیم که به مرحله پیش شتابدهی رسیدند هشت تیم در حوزه سلامت دیجیتال، سه تیم در حوزه تجارت الکترونیک، سه تیم در حوزه آموزش، یک تیم در حوزه شهر هوشمند و یک تیم در حوزه بازی و رسانه است.

منظور از شتاب دهنده، اپلیکیشن ها و برنامه های کاربردی دیجیتال و هاب به معنای مرکز ساماندهی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha