۲۳ دی ۱۳۹۹، ۲۰:۲۷
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 84176450
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کشاورزان گلستان بیشترین تقاضای وام در کشور را دارند

گرگان - ایرنا - کشاورزان استان گلستان بیشترین تقاضای دریافت وام بانکی کشور در قالب "کشاورز کارت" را در بین همکاران کشوری از آن خود کردند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی گلستان در این باره گفت که بهره برداران استان با دریافت دو هزار و ۸۷۷ فقره تسهیلات بانکی در قالب "کشاورز کارت" به منظور تامین نهاده زراعی مورد نیاز تولید محصولات پاییزه سال زراعی جاری خود رتبه نخست را در میان استان‌های کشور از آن خود کردند.

آمنه جمشیدی رودباری امروز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: برای این عده از کشاورزان گلستان ۴۴۰ میلیارد و ۵۳ میلیون ریال معادل ۳۷.۲۹ درصد از اعتبار یک هزار و ۱۸۰ میلیارد ریالی لحاظ شده توسط بانک کشاورزی به استان؛ به کارت‌های اعتباری تزریق شد.

وی یکی از ایرادهای وارده به طرح کشاورز کارت را اجرای دیرهنگام آن عنوان کرد و اظهار داشت: بهتر است این کار ارزشمند در زمان کاشت محصول انجام شود تا کشاورز بتواند از آن برای خرید بهنگام نهاده‌های زراعی بهره بیشتری ببرد.

وی گفت: بر همین اساس سازمان جهاد کشاورزی گلستان پیشنهاد حذف محدودیت هزینه کرد تسهیلات کشاورز کارت را به وزارتخانه متبوع و بانک کشاورزی داده است.

به گفته وی؛ کشاورزان گلستان در ابتدای هر فصل زراعی افزون بر ۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایه در گردش نیاز دارند که طرح کشاورز کارت بخش کمی از آن را تامین می‌کند با اینحال کمک موثری به تولیدکنندگان است چون اغلب کشاورزان استان خرده مالک و توان مالی کمی دارند. 

استان گلستان افزون بر ۲۲۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد که حدود ۱۵۰ هزار آنها در حوزه زراعی و باغی فعالیت داشته و بیش از ۹۰ درصد آنها خرده مالک با مدیریت حداکثر ۴ هکتار زمین هستند.

کشاوز کارت برای خرید نهاده‌های کشاورزی شامل کود و سم استفاده می‌شود و سقف تعیین‌شده برای هر متقاضی تا ۱۰ هکتار زمین مبلغ ٢٠٠ میلیون ریال است.

در همین رهگذر مدیر امور سرمایه‌گذاری سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت که پرداخت تسهیلات بانکی برای حفر، تجهیز و برقی کردن چاه‌های کشاورزی طی دو ماه اخیر در سطح استان به اجرا درآمد.

علی ساوری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: تاکنون ۶۵ فقره پرونده تسهیلات بانکی به مبلغ ۱۶۷ میلیارد و ۳۸۸ میلیون ریال برای متقاضیان واجد شرایط در شهرستان های گلستان تشکیل و به شعب بانک کشاورزی استان برای پرداخت معرفی شد.

وی ادامه داد: اعتبار پرداخت تسهیلات بانکی برای حفر، تجهیز و برقی کردن چاه‌های کشاورزی از سوی وزارتخانه با هماهنگی بانک کشاورزی در نظر گرفته شده و متقاضیان به استفاده از این منابع می توانند به اداره فنی و زیربنایی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان‌های گلستان مراجعه کنند.

به گفته وی نرخ سود این تسهیلات در مناطق کم برخوردار ۱۴ درصد و در مناطق برخوردار ۱۶ درصد و مدت زمان باز پرداخت آن ۶۰ ماه است.

ساوری کاهش مصرف سوخت فسیلی و جلوگیری از آسیب به محیط زیست، حذف هزینه حمل و نقل سوخت، تعمیر، خرید و نگهداری گازوئیل و خرید روغن و کمک به اقتصاد بهره بردار کشاورزی در کاهش هزینه تولید را از مهم ترین مزایای اجرای طرح مزبور برشمرد و افزود: در این طرح تسهیلات حفر چاه فقط برای جبران خسارت سیل و نوسازی پرداخت می شود.

به گزارش ایرنا، کل پتانسیل آب سطحی و زیرزمینی استان گلستان حدود ۲.۵ میلیارد مترمکعب است که حدود ۹۰ درصد در بخش کشاورزی و بقیه در بخش شرب و صنعت مصرف می شود.

در گلستان که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است، سالانه پنج میلیون و ۱۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید می شود.

گلستان در تولید ۱۵ نوع محصول نظیر سویا، خاویار، دانه روغنی کلزا، گندم، گوشت مرغ، جو، آفتابگردان، پنبه، توتون، پیله‌تر ابریشم، برنج، هلو، آلو، خرمالو و زیتون رتبه‌های اول تا ششم کشور را در اختیار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha