به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا؛ مراسم افتتاحیه بخش غیررقابتی پانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر با عنوان مرد میدان ویژه یادبود شهید محسن فخریزاده، عصر امروز در آستان متبرک امامزاده صالح (ع) با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مصطفی راضی جلالی، دبیر اجرایی جشنواره بینالمللی شعر فجر، مریم جلالی دبیر علمی جشنواره و جمعی از شاعران، برگزار شد.
سید عباس صالحی، با اشاره به اهمیت شعر و ادبیات در تاریخ و فرهنگ ایران، گفت: وقتی تاریخ چند هزار ساله ایران را میبینیم در مقطعهای مختلف انقلاب اسلامی همواره شعر وجود داشت. تاریخ حیات ایران و انقلاب اسلامی به نحوی با شعر پیوند خورده است.
همزمانی سالگرد ترور سردار شهید سلیمانی و چهلمین روز شهادت محسن فخری زاده و چهلمین سال دفاع مقدس با افتتاحیه جشنواره شعر فجر را باید به فال نیک بگیریم.
وی افزود: اتفاقات و سنتهای ما ارتباط خود را با شعر برقرار میکند. شاعران، اسطورهها و قهرمانان خود را از جمله مدافعان سلامت، شهید فخری زاده و سردار سلیمانی که از پاکبازان عرصه جهاد بودند، در آثارشان نشان میدهند. رزمندگان و مدافعان در صف مقدم هستند و میتوانند مبنای شعر حماسی باشند. در شعر حماسی تقابل خیر و شر را میبینیم، در زندگی این شهدا هم تقابل خیر و شر را به شکل قابل توجهی آشکار است.
فخریزاده، ترجمان علمی عمل صالح بود
حجت الاسلام و المسلمین بی آزار تهرانی تولیت آستان مقدس امامزاده صالح (ع)، درباره شهید محسن فخری زاده و سردار سلیمانی گفت: شخصیتهای بزرگی مانند شهید محسن فخری زاده عزیز ترجمان علمی عمل صالح بود. وی از شخصیتهای اسطورهای و مصداق واقعی اشداء علی الکفار و رحماء بینهم بود.
این مسئله در چهره حاج قاسم سلیمانی نیز دیده میشد. شهید فخری زاده هم علاوه بر توانایی در زمینه علوم و فنون یک شخصیت عبادی داشت. این شهداء بیشتر از اینکه حرف بزنند، عمل میکردند.
سعید بیابانکی شاعر معاصر درباره شهید فخری زاده گفت: از معدود شاعرانی هستم که شهید محسن فخری زاده را از نزدیک دیدم. چند روز پیش از اربعین شهید را ملاقات کردم و متوجه شدم چقدر با شاعران درگذشته از جمله قیصر امین پور حشر و نشر داشت.
شهید فخری زاده در جوانی شعر میگفت، اما این کار را ادامه نداد. جالب اینجاست که فرزندان این شهید، شعر گفتن را از وی به ارث بردهاند. خانواده این شهید، نیز خانوادهای فرهنگی هستند.
در این مراسم سعید بیابانکی، احد بزرگی، محمد مهدی سیار و عباس احمدی اشعاری درباره شهید فخری زاده و میلاد عرفانپور، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، عباس براتی پور و علی داوودی و محمد علی مودب، شعرهای خود در جشنواره فجر را خواندند.
فراخوان پانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ۲۶ آذر منتشر و از علاقهمندان دعوت شد آثاری را که سال ۱۳۹۸ به زبان فارسی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشد در گروههای شعر کلاسیک، شعر نو (قالبهای: نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر (پژوهشهای حوزه شعر) به اینجشنواره ارسال کنند.
کتابهایی که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران، برای اولین بار در سال ۱۳۹۸ در داخل کشور به چاپ رسیده و در یکی از پنج گروه ادبی بالا قرار بگیرند میتوانند در اینجشنواره شرکت کنند.
آثار باید تالیفی و به زبان فارسی باشند و مجموعه شعر باید به صورت مستقل منتشر شده باشد؛ مجموعههای مشترک و گزیده آثار داوری نمیشوند. آثاری که در سالهای قبل با عنوانی دیگر یا توسط ناشری دیگر به چاپ رسیده یا به صورت گزیده آثار قبلی باشد، داوری نمیشوند و دبیرخانه تنها آثار ارسالی از سوی مولف یا ناشر را در روند داوری بررسی خواهد کرد.
آخرین مهلت ارسال اثر به دبیرخانه، ۱۵ دی ماه بود. ناشران، شاعران و پژوهشگران میتوانند ۵ نسخه از آثار خود را به نشانی تهران، خیابان کریمخانزند، خیابان سنایی، کوچه شهید اعرابی (پنجم)، پلاک ۶، دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیرخانه پانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر ارسال کنند.
برگزیدگان جشنواره، زمستان سال جاری در آیین پایانی معرفی خواهند شد و به برگزیدگان، علاوه بر جایزه نقدی، لوح یادبود و نشان جشنواره بینالمللی شعر فجر اهدا خواهد شد. جشنواره شعر فجر از سال ۱۳۸۵ برگزار میشود.
نظر شما