۲۲ دی ۱۳۹۹، ۱۵:۲۲
کد خبرنگار: 936
کد خبر: 84178323
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معادن راکد و غیرفعال اصفهان تعیین تکلیف می‌شود

اصفهان- ایرنا- رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت:یکی از اولویت‌های جدی این نهاد در سال جهش تولید، تعیین تکلیف معادن راکد و غیرفعال استان است.

ایرج موفق روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اهمیت حفظ اشتغال موجود در حوزه معادن افزود: تکلیف معادن راکد و فعال شدن آنان باید در کوتاه ترین زمان ممکن، برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی مشخص شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان یادآور شد: تعیین تکلیف معادن و محدوده‌های غیرفعال دستورالعمل رزم حسینی در ابتدای عهده‌دار شدن سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت بود.

وی اظهار داشت: این دستورالعمل معادن را موظف به فعال شدن کرد و در غیر این صورت شورای معادن باید نسبت به تعیین تکلیف آنان اقدام ‌کند.

موفق بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت معادن موجود استان تأکید و خاطرنشان کرد: حمایت از بخش خصوصی در راستای تقویت ظرفیت های اشتغال و  تسهیل امور بهره برداران معادن و همکاری با آنان در چارچوب قانون باید مورد توجه‌ جدی همه مسوولان قرار گیرد.

وی با اشاره به دستورالعمل ایجاد وحدت رویه در فعال سازی و محدوده‌های معدنی وزیر صمت و رییس شورای عالی معادن، افزود:امکان ثبت محدوده‌های معدنی مشمول آزادسازی مطابق دستورالعمل یادشده در برنامه زمان بندی برای متقاضیان در سامانه حدنگاری وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه محدوده‌های قابل آزادسازی با رنگ قرمز در سامانه حدنگاری  به نشانی cadastre.mimt.gov.ir مشخص شد، ادامه داد: با توجه به مهلت ارائه گزارش پهنه‌ها در این دستورالعمل تا سی‌ام ماه دی، پهنه‌های مشمول، متناسب با آزادسازی محدوده‌ها در آینده اعلام می‌شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان اضافه کرد: محدوده های درخواست صدور پروانه اکتشاف بلامعارض که به هر دلیل منتفی شده و مشمول واگذاری از طریق مزایده هستند قابل آزادسازی نخواهند بود و تنها از طریق دستورالعمل وزارت صمت و اختیارات تفویضی به سازمان یا شورای معادن استان قابل انجام است.

به گفته وی در صورت رزرو چنین محدوده هایی در لایه آزادسازی، باید نسبت به خارج ساختن آن از لایه مزبور اقدام شود.

موفق اضافه کرد: محدوده‌های امیدبخش حاصل مطالعات پهنه‌های اکتشافی دارای مخالفت دستگاه‌های موضوع ماده ۲۴ قانون معادن نیز با رعایت آرای شورای عالی معادن، مشمول بند ۲ دستورالعمل وزیر صنعت، معدن و تجارت خواهند شد.

وی بیان کرد: عاملان منتخب پهنه های اکتشافی مکلف به اجرای مطالعات شناسایی و پی جویی و ارائه گزارش کامل این مراحل و معرفی محدوده های امیدبخش هستند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان افزود: با توجه به فرصت کم باقیمانده برای بررسی گزارش های دریافتی، سازمان صنعت معدن و تجارت می تواند نسبت به درج محدوده های امیدبخش اعلامی اقدام کند.

وی تصریح کرد: واگذاری هر گونه محدوده امیدبخش منوط به رعایت دستورالعمل‌های مرتبط با واگذاری پهنه‌های اکتشافی است و درج این محدوده‌ها برای مجریان ایجاد حق نمی‌کند.

موفق گفت: مجریان آن دسته از پهنه‌هایی که تفاهم نامه واگذاری آنها فقط برای مرحله شناسایی منعقد شده و مهلت اعتبار قانونی و تمدیدی آنها نیز به اتمام رسیده ، فقط در صورت ارائه گزارش پایان مرحله شناسایی قبل از مهلت مقرر در بخشنامه مجاز به پیگیری عقد تفاهم نامه برای مرحله پی جویی هستند.

وی تاکید کرد: هر گونه محدوده مجاز برداشت یا درخواست اجازه برداشت بدون ذخیره ، غیر موجه یا غیر قابل واگذاری از جمله مجوزهای بدون ذخیره انتقالی از دفاتر فنی استانداری واقع در بستر و حریم رودخانه ها یا درخواست‌هایی که متقاضیان پیگیری در خصوص آنها بعمل نیاورده اند، باید آزادسازی شوند.

سال گذشته ۳۵ فقره پروانه اکتشاف، ۲۹ فقره گواهی کشف و ۲۸ فقره پروانه بهره برداری در بخش معدن این استان صادر شد و ۳۴.۱ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن در این استان وصول شده است.

اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی صنعتی ترین استان کشور بشمار می‌آید.

سهم اصفهان در صنعت کشور را ۱۱ درصد، سرمایه گذاری ۱۰ درصد و اشتغال صنعتی هشت درصد و رتبه اصفهان در طرح‌های نیمه تمام صنعتی و تعداد معادن اول و از نظر ذخایر معدنی دوم است.

افزون بر یکهزار و ۷۰۰ طرح عمرانی، تولیدی، خدماتی و رفاعی در هفته دولت امسال در استان اصفهان به بهره برداری رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha