به گزارش ایرنا، در این آیین یکی از اعضای هیات علمی موسسه امام خمیمی (ره) قم با گرامیداشت حماسه نوزدهم دیماه گفت: این روز در تاریخ انقلاب اسلامی نقطه عطف و مبدا اصلی پیروزی نظام بر رژیم ستم شاهی محسوب میشود.
حجتالاسلام مهدی برهان افزود: باید ابعاد این حماسه ماندگار و سرنوشتساز در جامعه به خصوص توسط مبلغان دینی و استادان برای مردم و جوانان به نحو مناسب و با بهرهگیری درست از فضای مجازی منتقل شود که این کار بسیار مهم و ضروری است .
این تظاهرات را بسیاری سر آغاز اعتراض هایی میدانند که در بهمن سال ۱۳۵۷ به سرنگونی نظام پهلوی و پایان سلطنت در ایران انجامید
شهادت آیتالله مصطفی خمینی فرزند بزرگ حضرت امام (ره) نیز در آبان ۱۳۵۶ شتاب خاصی به حرکت انقلاب در ایران بخشید و تداوم قیام مردم قم در نوزدهم دی ماه آغاز قیام عمومی در دیگر نقاط کشور شد.
تظاهرات این روز که در تقویم رسمی ایران با عنوان قیام خونین مردم قم شناخته میشود ، شامل چند روز تظاهرات اعتراضی نسبت به چاپ مقاله « ایران و استعمار سرخ و سیاه» در روزنامه اطلاعات است که نقطه اوج آن روز نوزدهم دی ۱۳۵۶ بود.
این قیام مردمی نقش بسزایی در سرنوشت تاریخ انقلاب اسلامی در ایران داشت که از آن به عنوان جرقه انقلاب و سرآغاز بیداری ملت ایران یاد می شود و پس از قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ بار دیگر قم را به عنوان مرکز مبارزه علیه رژیم پهلوی نبدیل کرد.
برهانی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره آیتالله مصباح یزدی اظهارکرد: این عالم برجسته تمامی زندگی خود را با فعالیتهای مستمر علمی و فرهنگی وقف نظام و انقلاب و تربیت شاگردان فداکار در پاسداری از دین و ارزشهای انقلابی کرد.
این مدرس موسسه امام خمینی (ره) قم اظهار کرد: باید افکار و برنامههای آیت الله مصباح یزدی توسط شاگردانش برای مردم و نسل جوان بیش از این تبیین شود که در برهه کنونی در حالیکه توطئههای دشمنان علیه نظام ادامه دارد این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است.
برهان در ادامه به اهمیت تبلیغ کتابها و فعالیتهای این مجاهد نستوه در بین جوانان و مراکز آموزشی و دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در این خصوص آثار خوبی وجود دارد و باید فرهنگ مطالعه روز به روز افزایش یابد که این کار از جمله یکی از نیازهای اصلی جوانان است .
آیتالله مصباح یزدی عضو فقید مجلس خبرگان رهبری ، رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به دلیل بیماری، عصر جمعه ۱۲ دی سال ۱۳۹۹ دار فانی را وداع گفت.
رهبر معظم انقلاب در پیامی از آیت الله مصباح به عنوان عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبانی گویا در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم یاد کردند و رحلت این فقیه را خسارتی برای حوزه علمیه و حوزه معارف اسلامی دانستند.
معظم له افزودند: خدمات ایشان در تولید اندیشه دینی و نگارش کتاب راهگشا و در تربیت شاگردان ممتاز اثرگذار و در حضور انقلابی در همه میدانهایی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است ، پارسایی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
پیکر آیتالله مصباح یزدی پس از تشییع در شهر مقدس قم در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.
مرکز شهرستان مهریز در ۳۰ کیلومتری یزد قرار دارد.
نظر شما