به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، «حسین گودرزی» در گفت و گو با خبرنگاران از تلاشهای کشاورزان در ایام شیوع کرونا و بر عهده گرفتن تأمین امنیت غذایی قدردانی کرد و گفت: کیفیت زندگی مردم تا حد زیادی به نوع کارکرد و عملکرد متولیان و فعالان این بخش بستگی دارد و تقریباً میتوان گفت همه حوزهها متاثر از بخش کشاورزی هستند.
وی با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی افزود: بهرهگیری از دانش و فناوری میتواند یاریگر این حوزه باشد و باید از شرکتهای دانش بنیان که در هوشمندسازی و تکمیل زنجیرههای تولید در بخش کشاورزی، نقش بسزایی دارند، حمایت شود.
نماینده مردم دورود و ازنا با یادآوری جهش تولید از سوی رهبر انقلاب برای سال جاری گفت: با بهرهگیری از فرصت اقتصاد مقاومتی در جهت رشد و توسعه بخش کشاورزی، باید بانک اطلاعاتی در خصوص پروژههای قابل واگذاری به سرمایه گذاران تهیه و در این عرصه گام هایی جدی و عملیاتی برداشته شود.
وی ضمن تقدیر از عملکرد بانک کشاورزی گفت: باید تلاش کنیم از طرحهای صنایع تبدیلی و تکمیلی که موجب ارزش افزوده و افزایش درآمد کشاورزان می شود، حمایت کنیم.
عضو ناظر مجلس در شورای مدیریت و سرمایه انسانی کشور بیان داشت: طرح "کشاورز کارت" که جهت خرید نهادههای کشاورزی به صورت تسهیلات به مبلغ حداکثر ۲۰۰ میلیون ریال و با نرخ سود ۱۲ درصد به کشاورزان از سوی بانک کشاورزی در حال اجراست، میتواند تا حدی مشکل گرانی نهادههای کشاورزی را جبران کند.
گودرزی خاطرنشان کرد: در این کارت منابعی برای خرید نهاده در اختیار کشاورزانی که محصولات استراتژیک مانند گندم، جو، دانههای روغنی تولید میکنند، قرار میگیرد و از همین هفته در شعب بانکهای کشاورزی قابل دریافت است.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به ازای هر هکتار زراعت دو میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود و سقف در نظر گرفته شده برای پرداخت تسهیلات از طریق کشاورز کارت ۲۰ میلیون تومان و سود آن ۱۲ درصد و مدت باز پرداخت آن یک ساله است که در مقایسه با نرخ تسهیلات عادی یعنی ۱۸ درصد، نرخ مناسبی است.
وی افزود: از سال ۱۳۹۸ تا پایان شش ماه نخست سال ۱۳۹۹بیش از ۸۰ تسهیلات از طریق بند ب تبصره ۱۶ به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، بیش از ۲۶۰ تسهیلات از طریق خط اعتباری مکانیزاسیون شامل تراکتور، کمباین و ماشین آلات کشاورزی، بیش از ۵۶۰ تسهیلات از طریق خط اعتباری حوادث غیرمترقبه شامل سیل و زلزله در دو شهرستان دورود و ازنا پرداخت شده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: در مجموع با طرحهای افتتاح شده از طریق منابع این بانک شامل گلخانه و پرورش گاو شیری و پرواربندی گوساله و پرورش ماهیان خاویاری از سال ۱۳۹۸ الی شش ماه نخست سال ۱۳۹۹ زمینه اشتغال بیش از ۶۰۰ نفر در دو شهرستان دورود و ازنا فراهم شده است.
گودرزی خاطرنشان کرد: همچنین طی پیگیریهای صورت گرفته در حوزه وصول مطالبات و بخشودگی دیرکردهای کشاورزان حوزه ازنا و دورود از طریق بند (خ) ماده ۳۳ برنامه پنج ساله ششم توسعه بیش از یک هزار پرونده، از طریق بند (ل) تبصره ۱۶ بیش از ۱۱۰ پرونده، بخشودگی جرائم وجه التزام بیش از دو هزارو ۵۰۰ پرونده از بخشودگی استفاده نموده اند.
نظر شما