سید«علی آقازاده» روز شنبه در ستاد مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی افزود: موفقیت کسب شده در کنترل نسبی کرونا حاصل همراهی موثر مردم و کسبه با راهبردهای ستاد کرونا استان و کادر درمان است اما، هنوز وضعیت استان شکننده است و با کمترین غفلت ممکن است شمار مبتلایان افزایش یابد.
وی اظهارداشت: شاخصهای به دست آمده در مدیریت کرونا استان در سطحی است که شرایط برای بازگرداندن اصناف به فعالیتهای طبیعی فراهم است اما باید پروتکل ها با حساسیت رعایت شود و این قشر اقتصادی جامعه در صورتی درآمد دارند که صنف آنان فعال باشد.
استاندار مرکزی گفت: در یک سال اخیر صنوف براثر شیوع کرونا دچار زیان شدند و شرایط کشور بهگونهای نبود که حمایت قاطع از این بخش صورت گیرد چون تمام تلاش ستاد مدیریت کرونا در دوران همهگیری کووید ۱۹ بر این بود که تاخت و تاز ویروس را مهار کند و برای کاهش بیماری و بازگشت فعالیت اقتصادی به جامعه اقدامات زیادی صورت گرفته است.
وی اظهارداشت: در یک سال اخیر اجازه داده نشد فعالیت هیچ واحد صنعتی در استان دچار اختلال شود و در هر وضعیتی، حمایت از این بخش صورت گرفت.
استاندار مرکزی گفت: با این وجود برخی اصناف دچار خسارت شدند و نتوانستند درآمد مطلوبی کسب کنند.
آقازاده در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از برخی سفرهای غیرضروری و تجمعات در استانها افزود: اکنون که سطحی از بحران کرونا مدیریت شده دیگر نباید اجازه داد که رفتارهای غیرمسئولانه و تجمعها بستر را برای شیوع دوباره این بیماری مهیا کنند و هر فعالیتی چه در حیطه اجتماعی و اصناف و اقتصاد باید با رعایت کامل فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی باشد.
وی اظهارداشت: همانطور که با شیوع بیماری از فعالیت کسبه جلوگیری میشود مسئولان نیز باید به رعایت کامل پروتکل بهداشتی متعهد باشند.
استاندار مرکزی گفت: هرگونه حرکتی که منجر به طغیان مجدد کووید ۱۹ در جامعه شودغیرقانونی است و هیچ نهاد و جمعی اجازه ندارد اجتماعات پرتعداد برگزار کرده و یا سفر استاتی مسئولان باید فقط در شرایط ضروری و با حداقل مدعوین برگزار شود.
آقازاده در ادامه اظهار داشت: بر اساس تقویم ترسیمی نمایشگاه بینالمللی اراک باید امسال ۳۴ نمایشگاه برگزار میشد که شیوع کرونا مانع از تحقق آن شد و اکنون که سطح نسبی از کنترل بیماری حاصل شده برگزاری نمایشگاه با رعایت دستورالعملها بلامانع است و نمایشگاه مبل و فرش بهمن ماه در استان برپا میشود و برگزاری نمایشگاه بهصورت تخصصی و با حفظ و رعایت شرایط و دستورالعللهای بهداشتی اشکالی ندارد.
وی در بخشی از سخنانش فعالیتهای استان مرکزی را در اجرای طرح شهید سلیمانی موفق ارزیابی کرد و گفت: اجرای این طرح در شهرستانها با همکاری فرمانداران، دانشکده پزشکی و سپاه باید عملیاتی شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز گفت: برای مدیریت هوشمند در شرایط کرونایی، تردد بین استانی در وضعیت زرد بلامانع است و مشمول جریمه نمی شود اما، همچنان تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا چهار صبح ممنوع است.
«بهروز اکرمی» افزود: اتاق اصناف و سازمان صمت استان باید به صورت جدی بر تولید و توزیع ماسک نظارت کنند و ماسکهای غیر استاندارد و غیربهداشتی را جمع آوری کنند چون دانشگاه بار سنگین درمان را برعهده دارد و فرصت و ظرفیت خود را باید بیشتر در درمان متمرکز کند.
وی اظهارداشت: وضعیت زرد در استان مرکزی به معنای پایان کرونا نیست و هنوز شرایط شکننده است و با کوچکترین سهلانگاری ممکن است موج جدید بیماری رخ دهد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: تمام فعالیتهای هنری نظیر تئاتر و سینما در استان با رسیدن به شرایط زرد ممکن است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: شمار بسترهای کرونایی استان در هفته دوم دیماه از ۳۹۰ نفر به ۳۸۰ نفر رسیده که ۲ درصد کاهش دارد و بیماران سرپایی کرونا نیز با پنج درصد کاهش از ۳۵۵ نفر به ۳۵۲ نفر رسیده است.
دکتر«علی علیمحمدی» افزود: شمار فوت شدگان استان در هفته دوم دیماه ۵۰ درصد کاهش یافته و از ۲۶ نفر به ۱۶ نفر رسیده است.
وی اظهار داشت: در این مدت سه هزار و ۲۴۳ تست تشخیصی کرونا در استان انجام شده که ۴۱۷ مورد مثبت بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: هفته سوم آبان اوج اپیدمی ویروس کرونا در اراک بود که با مشارکت مردم آمار روند آن نزولی شد.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی نیز گفت: اصناف استان در یک سال اخیر زیان زیادی را از کرونا متقبل شدهاند و نیاز است که برپایی نمایشگاه کالا صورت نگیرد تا هم تجمع انسانی که باعث گسترش بیماری میشود رخ ندهد و هم کسبه در پایان سال بتوانند فرصت فروش مناسبتر داشته باشند.
«جمشید زند» افزود: کسبه استان اعتراض خود را به برگزاری نمایشگاه مبل و فرش از سوی شرکت نمایشگاههای بینالمللی اعلام کردند و برگزاری آن را مانع کسب درآمد در ماههای پایانی سال میدانند.
وی اظهار داشت: شرکت نمایشگاههای غرب کشور در اراک باید نمایشگاه تخصصی در زمینه کالا و محصولات جدید ارایه کند و برگزاری نمایشگاه با هدف فروش در شرایط اقتصادی ناشی از کرونا منطقی نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: ۲ و نیم میلیارد تومان منابع مالی از محل اعتبارات ترافیک برای تامین بودجه طرح آی سی یو بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک در نظر گفته شده است.
دکتر «محمد جمالیان» با یادآوری تولید ماسک بهداشتی در استان افزود: اکنون برخی سرمایه گذاران با تولید ماسک به علت نداشتن بازار مصرف دچار زیان شدهاند و انتظار دارند محصولات آنان بدون نظارت در بازار عرضه شود اما مجموعه نظارتی استان موافق نیست و با آن برخورد میکند.
وی اظهار داشت: شاخصها و ضوابط کد آی ار سی برای تولید ماسک طبق ضوابط وزارتخانه باید رعایت شود و محل عرضه ماسک فقط باید در داروخانه باشد و عرضه در سایر مکانها باید توسط سازمان سمت و اصناف کنترل شود.
استان مرکزی اسفند ماه گذشته پس از قم دومین کانون بیماری کرونا در کشور بود و تا کنون سه موج از کووید ۱۹ در این استان مدیریت شده است.
نظر شما