شهید سلیمانی هنگام ترور، حامل پیام صلح و ثبات برای منطقه بود

تهران- ایرنا- دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان شهید سپهبد قاسم سلیمانی را شخصیتی منحصر به فرد و سرمشق و الگوی مبارزه علیه استکبار جهانی دانست و گفت: شهید سلیمانی حامل یک پیام مهم در راستای صلح و ثبات منطقه بود که ترور شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، محمدحسن جعفری در وبینار "بررسی نقش سردار سلیمانی در مسأله افغانستان" افزود: شهیدسلیمانی در جهاد افغانستان کمک کرد و با شخصیت های جهادی رابطه صمیمی داشت و کشورهای دنیا به خصوص نهضت های اسلامی همه ایشان را به عنوان الگو می شناختند. 

امیر محمد اسماعیل خان عضو شورای رهبری حزب جمعیت اسلامی افغانستان و پیشتاز جهاد و مقاومت در غرب این کشور در این وبینار که خبرگزاری آوا با حضور اندیشمندان و کارشناسان مسایل سیاسی ایران و افغانستان برگزار کرد، در مورد شخصیت سردار سلیمانی گفت: شخص سردار سلیمانی با روابطی که با مجاهدین داشت در قسمت حل مشکلات امید بسیار خوبی برای مجاهدین بود.  

وی اظهار داشت: در دوران بازسازی نیز به همین ترتیب به محض آزادی افغانستان، ایشان توجه جدی خود را در قسمت بازسازی مخصوصا غرب داشت که هرگز مردم افغانستان و هرات فراموش نمی کنند.

محمد اکبری رهبر حزب حراست ملی افغانستان و یکی از رهبران جهادی، به مناسبت اولین سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی، در سخنانی او را یک مرد مومن، خدا محور و متقی دانست و تاکید کرد که او جداً در صدد احیای عظمت اسلام و وحدت مسلمین بود.

وی گفت: سردار سلیمانی نه تنها در ایران بلکه در منطقه و به خصوص افغانستان برای وحدت مسلمانان و تقویت پایه های اخوت اسلامی تلاش فراوان می کرد.

عبداللطیف پدرام رهبر حزب کنگره ملی افغانستان دیگر مهمان این برنامه، نقش سردار قاسم سلیمانی را در حمایت از محور مقاومت برجسته خواند و گفت: او به محض حاکمیت طالبان وارد افغانستان شد و با گروه مقاومت همکاری کرد.

پدرام افزود: قاسم سلیمانی و احمدشاه مسعود برای دنیا مالی نیاندوختند و تا زنده بودند برای حق جنگیدند و هرچه هم داشتند برای ملت های خود و این تمدن مصرف کردند و این حوزه را سربلند ساختند.

مولوی حبیب الله حسام رییس شورای اخوت اسلامی افغانستان نیز از همکاری سردار قاسم  سلیمانی در مقاومت افغانستان یاد کرد و گفت: ایشان به عنوان بازوی توانا و یک همکار مخلص برای جریان های مقاومت بود.  

به گفته او سردار  سلیمانی درهمکاری با شهید مسعود مشترکاً و با بینش بسیارعالی توطئه های دشمن را خنثی کرد.

مولوی محمد مختار مفلح رهبر حزب نهضت اسلامی افغانستان نیز در رابطه با نقش سردار قاسم  سلیمانی در افغانستان گفت: او تنها کسی بود که دوش به دوش شهید احمد شاه مسعود در سنگرهای نبرد حضور فعال داشت.


نقش شهید سلیمانی در مبارزه با تروریسم  و استقرار دولت نوپای افغانستان پس از سقوط طالبان

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری رییس مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان در این وبینار گفت: ما افغانستانی ها موظف هستیم بیش از هر کس دیگری از شهید سردار سلیمانی تجلیل و تقدیر کنیم، به دلیل آن که حق بزرگی به گردن ما دارد. چون از روزی که در سپاه قدس مسئولیت بدست آورد ورود جدی به مسائل افغانستان داشت، به خصوص از زمان دولت مجاهدین و بعد از پیروزی جهاد، ایشان در کنار دولت افغانستان و کنار شهید ربانی و شهید احمدشاه مسعود، قهرمان ملی کشور حضور جدی داشت.

وی با اشاره به سخنان اخیر دکتر ظریف وزیر امورخارجه ایران که گفتند، در کنفرانس بن تصمیم بر این بود تا نظام آینده افغانستان پادشاهی شود، اما با تلاش های سردار سلیمانی و جمهوری اسلامی ایران، ورق برگشت و نظام جمهوری بنیان‌گذاری شد؛ گفت بنابراین شهید سردار سلیمانی در طول ۱۹ سال اخیر هم نقش مثبت در افغانستان ایفا کرده؛ هم در راستای تأمین صلح، هم مبارزه با تروریسم  و هم در جهت استحکام و استقرار دولت نوپای پس از سقوط طالبان.

حسینی مزاری خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی نه تنها در عرصه سیاسی و امنیتی در افغانستان تأثیرگذار بوده، بلکه در عرصه اقتصادی و بازسازی فرهنگی و اجتماعی تأثیرگذار بوده است.

وی با تاکید بر اینکه دولت و مردم افغانستان باید بیشتر شهید سردار سلیمانی و افکار و اندیشه ایشان را بشناسند، افزود: درست است که دشمن طی ۱۹ سال در برابر افکار و اندیشه هایی مثل اندیشه سردار سلیمانی کار و تبلیغ کرده است تا جدایی بین مردم افغانستان و این فکر و اندیشه ایجاد کند و حتی مانع برگزاری مجالس و محافل در رابطه با شهید سلیمانی شدند و می شوند؛ اما دولت و مردم افغانستان باید منافع دینی و ملی خود را درک کنند که این تفکر اندیشه به نفع ما و به نفع صلح در افغانستان است.


عزت و امنیت را به کسی هدیه نمی دهند

در ادامه این وبینار ابوالفضل ظهره وند سفیرسابق ایران در افغانستان با اشاره به اینکه کنفرانس بن و نتایج آن محصول کمک های ایران و فرماندهی سردار سلیمانی بود، گفت: شهید سلیمانی از اواخر سال ۱۳۷۶ وارد صحنه افغانستان شد. آن زمان جریان تکفیری در حال قبضه کل افغانستان بود و رویکرد مقاومتی جمهوری اسلامی ایران برای حفظ نقشه ژئوپلتیک منطقه و کمک به پایایی حوزه های پیرامونی نقش بسیار تعیین کننده ای داشت. شهید سلیمانی تلاش می کرد به شهید احمدشاه مسعود و جبهه مقاومت کمک کند تا بتوانند به راهشان ادامه دهند.
سفیر سابق ایران در کابل افزود: شرایط امروز افغانستان محصول تفکراتی است که مانع ایجاد صلح شده اند. آمریکایی ها مدعی شده اند که یک تریلیون دلار در افغانستان هزینه کرده اند، اگر یک دهم آن را برای عمران و آبادی افغانستان هزینه می کردند الان شرایط بهتر بود.
وی اضافه کرد: مردم افغانستان بدانند که عزت، آقایی و امنیت را به کسی هدیه نمی دهند. اگر آزادی و امنیت و آینده افغانستان را می خواهند باید با کمک هم و اتکاء به ظرفیت های داخلی بدان دست یابند.

ظهره وند با اشاره به کمک های همه جانبه ایران به مردم و دولت افغانستان گفت: همه مدعیان در افغانستان پایگاه هایی برای خودایجاد کرده اند اما ایران تاکنون پایگاه نظامی و .... نداشته است. ولی هرگونه کمکی از جمله راه اندازی خط آهن خواف- هرات و دادن دسترسی به آب های آزاد از طریق چابهار را برای این کشور انجام داده است تا با قدرت بیشتری در صحنه سیاست خارجی خود داشته باشند.

به گزارش ایرنا، همزمان با نخستین سالگرد شهادت سردار قاسم  سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، خبرگزاری آوا افغانستان امروز شنبه به منظور بررسی نقش سردار سلیمانی در مسأله افغانستان وبیناری با حضور اندیشمندان و کارشناسان مسایل سیاسی ایران و افغانستان برگزار کرد.

بر پایه این گزارش، افغانستان پس از مسأله فلسطین دومین چالش بزرگ و دیرپای جهان اسلام در یک قرن گذشته است که ایران به دلیل همسایگی به طور مستقیم از وقایع و بی ثباتی های موجود در افغانستان متاثر می شود و در همین حال نقش بسزایی برای ایجاد صلح و ثبات و آبادانی این کشور داشته است.

یکی از چهره‌های کلیدی و برجسته ایرانی که در زمان جنگ افغانستان فعال بوده و نقش بارزی در برقراری ارتباط، مشورت و کمک به گروه‌ها و جریان‌های مختلف این کشور بازی کرده و سفرهای مختلف و متواتری به افغانستان داشته، سپهبد شهید قاسم سلیمانی است.

اینکه سپهبد سلیمانی چه نقشی در مسأله افغانستان بازی کرده است و روایت شخصیت‌های افغانستان در مورد این نقش چیست، موضوعی است که این وبینار واکاوی شد.

سپهبد سلیمانی صبحگاه جمعه ۱۳ دی‌ سال ۱۳۹۸ به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور توسط آمریکایی‌ها در فرودگاه بغداد به شهادت رسید.
در این حمله همراه با سردار سلیمانی، ابومهدی المهندس قائم مقام بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و شمار دیگری از رزمندگان عراقی به شهادت رسیدند. این حمله به دستور مستقیم رییس جمهوری آمریکا صورت گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha