عنایتالله رحیمی، شنبه در نشست شورای کشاورزی استان فارس در شیراز افزود: با افزایش جمعیت و توسعه فناوریهای جدید کشاورزی، ناگزیر به حرکت به سمت کشاورزی دانشبنیان هستیم چرا که با کشاورزی سنتی نمیتوان نیازهای جامعه را پاسخ داد و وارد رقابت با سایر کشورهایی شد که در این زمینه از دانش و علم روز استفاده میکنند.
وی ادامه داد: با بهرهگیری از کشاورزی دانش بنیان میتوان گونههای مقاوم و مناسب برای اقلیم، آب و هوا و خاک این استان را شناسایی کرد.
رحیمی، خواستار تدوین سند راهبردی کشاورزی به ویژه در زمینه باغبانی در استان و کشور شد و بیان داشت: با توجه به تنوع اقلیمی موجود، تدوین چنین سندی راهگشای بسیاری از مسائل در حوزه کشاورزی خواهد بود.
استاندار فارس، نقش فعلی این استان در تامین امنیت غذایی کشور و نقشی که در آینده میتواند ایفا کند را نیازمند توجه در سطوح ملی دانست و گفت: فارس در زمینه تولید انجیر، پسته، گردو، انگور، گیاهان دارویی و گل محمدی از مزیتهای ویژهای برخوردار است و برای برخی از این محصولات از جمله انجیر و شیرین بیان، میزهای ملی صادرات نیز تشکیل دادهایم.
رحیمی اضافه کرد: همچنین اقدامات قابل توجهی نیز در استان برای صادرات انجیر به هنگ کنگ، چین و ویتنام انجام شده است.
لزوم جبران خسارتهای ناشی از کرونا به واحدهای کشاورزی
استاندار فارس، با اشاره به آسیبهای وارد شده به برخی از واحدهای کشاورزی به ویژه گلخانهها در پی شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: جبران این خسارتها و احیای واحدهای آسیب دیده برای بازگشت به بازار حتما باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: با توجه به مشکل زوال مرکبات، اجرای یک برنامه مدون برای افزایش طول بازدهی درختان مرکبات به ویژه در شهرستانهای داراب، جهرم، فراشبند و قیروکارزین نیز امری ضروری است.
رحیمی بیان کرد: زوال جنگلهای استان به ویژه جنگلهای بلوط نیز از دیگر موارد نگران کننده است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
استاندار فارس افزود: در زمینه صادرات و واردات، نیازمند تصمیم عقلایی در جهت منافع ملی هستیم و بی تردید ارتباط با کشورهای همسایه و سایر نقاط جهان نیز از اولویتهای کشور است.
وی، با بیان اینکه پذیرای مراکز تحقیقات پیشرفته کشاورزی در استان خواهیم بود افزود: هماینک دانشکده کشاورزی و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی، فعالیتهای خوبی به ویژه بر روی بذرها انجام دادهاند هر چند نیازمند شتاب گرفتن و دقت بیشتر در زمینه توسعه تحقیقات کشاورزی در شیراز، مرودشت، پاسارگاد و داراب هستیم.
استاندار فارس، با اشاره به اینکه تسهیلات مورد نیاز برای ایجاد باغ مادری در این استان توسط بانک کشاورزی تامین خواهد شد، گفت: همچنین برای توسعه گلخانهها این بانک باید همکاری لازم را داشته باشد و شرط و شروط اضافه را کنار بگذارد.
رحیمی، ایجاد زنجیرههای تولید را نیز اقدامی بسیار مهم دانست و ادامه داد: تا پایان این دولت باید مقدمات توسعه زنجیرههای تولید و همچنین ایجاد باغ مادری انجام شود.
باغ مادری، باغی است که به عنوان منبع تامین کننده قلمه یا پیوندک ارقام مرغوب اصیل و سالم گیاهان و منطبق با شرایط منطقه احداث میشود. در اینگونه باغها انتظار گرفتن بار و میوه از درختان نمیرود.
نظر شما