عباس آغاز روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح به صورت رایگان و با مشارکت چهار مرکز مایهکوبی، پنج گروه دامپزشکی و یک گروه نظارتی در این شهرستان تا ۳۰ بهمن در تمام روستاها و واحدهای پرورش دام سبک تداوم دارد.
وی افزود: در این طرح هر واحد دامداری باید با یک سرسوزن انجام و در صورت مشهود بودن هر نوع بیماری در هر دام، سرسوزن پس از مایهکوبی عوض شود.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد با درخواست همکاری دامداران با تیمهای دامپزشکی گفت: دامداران درصورت هرگونه سوالی در مورد اجرای این طرح و بروز احتمال بیماری در جمعیت دامی خود میتوانند با شماره تلفنهای ۴۲۴۴۲۲۲۸ و ۴۲۴۴۲۲۲۹ با شبکه دامپزشکی مهاباد تماس بگیرند.
"آغاز" با اشاره به اینکه امسال در مجموع ۷۶۲ هزار نوبت راس دام سبک و سنگین در این شهرستان علیه بیماریهای مختلف مایهکوبی شده اظهار داشت: در این مدت ۶۳ هزار نوبت راس دام سنگین و ۵۸۹ هزار نوبت راس دام سبک (گوسفند و بز) علیه بیماریهای مختلف از جمله شاربن، تببرفکی، لمپیاسکین، آبله و طاعون نشخوارکنندگان کوچک مایهکوبی شدند.
بیماری بروسلوز بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینههای فراوانی برای کشور و دامداران وارد میکند.
بیماری تبمالت یا بروسلوز که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است و یکی از بیماریهایی عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان بوده و اگر دامهای مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر میشود.
شهرستان مهاباد دارای بیش از ۲۵۰ هزار راس دام است که از این تعداد ۲۳۰ هزار راس دام سبک و ۲۳ هزار راس دام سنگین است.
نظر شما