علی محمدی روز یکشنبه در جریان بازدید تورگردانهای خراسان رضوی از روستای بسک واقع در بایگ تربتحیدریه گفت: تنوع و ناب بودن صنایع دستی این خطه ما را بر آن داشت تا زمینه ذهنی تورگردان ها را برای معرفی این خطه فراهم آوریم تا بعد از ایام قرنطینه کرونا، شاهد درآمدزایی از این حوزه باشیم.
وی ادامه داد: صنایع دستی با محوریت ابریشم و معادن عقیق بایگ، عاملی برای برگزاری تورهای گردشگری تربتحیدریه است و تقویت صنعت گردشگری، میتواند نقش موثری در توسعه پایدار شهرستان داشته و یکی از منابع مهم درآمدی محسوب شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه و زاوه گفت: یکی از بخشهای مهم اقتصادی و فرهنگی، حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی است که ابزاری قابل توجه برای صادرات کالا، اشتغالزایی و جذب گردشگر به شمار میرود و صنایع دستی تربتحیدریه به دلیل تاثیر گرفتن از فرهنگ، تاریخ، آیین و رسوم منطقه، در واقع پلی میان اقتصاد و فرهنگ هستند و با توسعه آنها نه تنها به اشتغالزایی و اقتصاد کمک میشود بلکه گام بلندی در راستای معرفی فرهنگ اصیل برداشته می شود.
محمدی افزود: در میان انواع جاذبههای گردشگری، نقش و اهمیت صنایع دستی به عنوان هنری مستقل، بومی و اصیل با جنبههای قوی کاربردی از جهات هنری، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی بر همگان آشکار است و ایجاد اشتغال و کسب درآمد، حفظ و بقای آداب و رسوم، جلوگیری از مهاجرت بی رویه به شهرها، تقویت روحیه ابتکار و خلاقیت در افراد و به ویژه افزایش مشارکت زنان از پیامدهای رونق صنایع دستی منطقه است.
وی ادامه داد: صنایعی مانند ابریشمکشی و ابریشمبافی، تراش سنگ عقیق، ساخت زیورآلات سنتی، نمدمالی، خراطی چوب، چرم، فرت بافی، ساخت ۲ تار، رودوزیهای سنتی و سفالگری به منزله تجلی هنر و فرهنگ گذشته منطقه تربتحیدریه است که برای گردشگران از جذابیت خاصی برخوردار هستند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه و زاوه گفت: وجود معادنی چون عقیق، گرانیت، طلا و نمک در جذب گردشگران ژئوتوریسم نقش مهمی دارند.
محمدی افزود: جشنواره سرخ و سفید و راه اندازی نخستین قطار گردشگری با هدف معرفی ظرفیت عقیق و ابریشم، سال گذشته در تربت حیدریه برگزار شد.
مدیر یک کارگاه بافنده نوار ابریشمی هم در این بازدید گفت: یکی از صنایع دستی منطقه نواربافی از جنس ابریشم است که کمکم داشت به دست فراموشی سپرده می شد اما با راه اندازی کارگاه در روستای بسک و همچنین ایجاد کارگاههای غیرمتمرکز و تامین چرخ و ابزار کار در منزل ضمن احیا و حفظ این صنعت، اشتغال نیز در تربت حیدریه ایجاد شدهاست.
محمد رزمگاه با بیان این که هم اکنون برای ۱۰ نفر شغل ایجاد کرده است افزود: از آنجا که از نوارهای ابریشم در تزیین لباس استفاده می شود لذا سفارش آن رو به افزایش است و در آینده زمینه اشتغال بیشتری فراهم می شود.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
تربتحیدریه- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه و زاوه از بسترسازی برای راهاندازی تور گردشگری صنایع دستی و به خصوص صنعت ابریشم بافی در تربتحیدریه خبر داد.
نظر شما