امیر تردال روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش از این روزانه هزار و ۲۰۰ تن هیدرات در این کارخانه تولید می شد که اکنون با مشکل تامین سوخت، این میزان به کمتر از ۶۰۰ تن در روز کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر، در مقطعی از زمان کارخانه با یک چهارم ظرفیت فعالیت داشت یعنی تنها یک خط از چهار خط فعال بود گفت: اکنون تنها ۲ خط فعال است، پیش از این روزانه هزار و ۲۰۰ تن هیدرات در این کارخانه تولید می شد که اکنون با مشکل تامین سوخت، این میزان به کمتر از ۶۰۰ تن در روز کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه تعطیلی واحد آلومینا یک فاجعه در کشور به شمار می رود افزود: نگران هستیم که که به علت مشکل سوخت، نتوانیم ۲ خط فعال را سرپا نگه داریم.
مدیرمجتمع آلومینای ایران گفت: دستگاه ها و تجهیزات در آلومینا بگونه ای است که فعالیت آن باید به صورت مستمر باشد، در صورت تعطیلی آلومینا راه اندازی مجدد آن بسیار هزینه بر و مشکل است
وی افزود: بر اساس سیاست ها در فصل سرد و با افت فشار گاز، تامین گاز مشترکان خانگی در اولویت قرار دارد از این رو مصرف گاز مشترکان صنعتی محدود و یا قطع شده است و شرکت آلومینا هم به ناچار از سوخت مازوت به عنوان سوخت دوم استفاده می کند.
درخواست مجوز ذخیره سازی به میزان نیاز ۴۰ روز
مدیرمجتمع آلومینای ایران گفت: در سال های گذشته، مشکلی برای ذخیره سوخت مازوت وجود نداشت و این سوخت به میزان نیاز ۴۰ روز ذخیره سازی می شد اما امسال اعلام شده که ذخیره سازی مازوت تنها برای ۱۰ روز مجاز است.
وی با بیان اینکه تنها پنج درصد از سوخت مورد نیاز این واحد تولیدی از گاز تامین می شود و مابقی از سوخت مازوت است اظهار داشت: اکنون با محدودیت وضع شده برای مصرف گاز در صنایع، کارخانه آلومینای ایران با کمبود شدید مازوت روبه رو است.
وی خاطرنشان کرد: فرآیند خرید مازوت طولانی است باید استعلام ها از شرکت نفت انجام شود، پیمانکار برای حمل گرفته شود، اکنون اولویت در تامین مازوت، نیروگاه ها است و مازوت به این واحدهای تولید حمل می شود
تردال افزود: برای حل مشکل تامین مازوت، مکاتبات و پیگیری هایی با استانداری و نیز تهران انجام شده و درخواست ما این است که آلومینای ایران در تامین و ذخیره سازی مازوت ویژه دیده شود و بتوانیم به میزان ۴۰ روز ذخیره داشته باشیم.
مدیرمجتمع آلومینای ایران گفت: امروز هزار و ۸۰۰ مترمکعب مازوت از اصفهان به این شرکت حمل شده است.
ذخیره سازی مازوت بیش از ۱۰ روز مشکلی ندارد
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان شمالی هم گفت: صنایع می توانند نسبت به ذخیره سازی مازوت به میزان مصرف ۱۰ روز اقدام کنند اما در صورتی که واحد صنعتی بیش از آن نیاز داشته باشد، می تواند سوخت دوم را ذخیره کند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
مجتبی شکوری اظهار داشت: واحدهای صنعتی می توانند برای تامین مازوت حواله بگیرند و نسبت به خرید این سوخت اقدام کنند.
وی افزود: آلومینای ایران واقع در شهرستان جاجرم، برای حمل مازوت، پیمانکار گرفته است اما این پیمانکاران به موقع سوخت را تامین نکرده، در این باره این شرکت هماهنگی های لازم را انجام داد و امروز یک میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر مازوت از اصفهان به جاجرم حمل شده است.
مازوت سوخت گرانی است و آلودگی آن نسبت به گاز، بسیار زیاد است به همین لحاظ صنایع رغبتی به استفاده از این سوخت ندارند.
آلومینای ایران در شهرستان جاجرم، واحد تولیدی منحصربفرد و تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور است که این محصول به عنوان ماده اولیه چهار واحد تولیدی از جمله ایرالکو، المهدی، سالکو و نیز تولید شمش در جاجرم به مصرف می رسد.
مجتمع آلومینای ایران در شهرستان جاجرم در ۱۵۰ کیلومتری جنوب بجنورد و ۵ کیلومتری شمال شهر جاجرم واقع است که در سال ۱۳۷۵ به بهره برداری رسیده است.
این مجتمع صنعتی، که قطب تولید پودر آلومینیوم در کشور است، تاکنون ۲۰۰۰ فرصت شغلی مستقیم داشته است.
نظر شما